![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/822456-1ab84945598cafe6981647fed32129e8.JPG)
Witlofsalade I
4 struikjes rauwe witlof, 1 zachtzure appel, 1 hardgekookt ei, 1 kleine ui.
Snij de witlof in dunne ringetjes (verwijder de bittere onderkant), hak de appel en het ei in kleine stukjes. Snipper het uitje zeer fijn, De witlof goed afspoelen en in een schone theedoek droogslaan. Slasaus maken van 3el olie, 1el azijn, wat zout, peper, suiker, wat mayonaise of yoghurt. Meng de appel, de ui, het ei en als laatste de witlof door de saus.
Witlofsalade II
1el zilveruitjes, 2 augurkjes, 1el mayonaise, 1 goudrenet, 1 struikje witlof, 1 hardgekookt ei.
Zilveruitjes halveren, de augurken kleinsnijden, de goudrenet in blokjes snijden en mengen met 1el mayonaise. De witlof halveren en in stukjes snijden (verwijder de bittere onderkant). Het ei verkruimelen. Roer de saus en het ei door de witlof.
Succes!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/822456-9f07244fef5c9afae694e33a98758f34.jpg)
|