Keukenweetjes van Willemijn
Verse kip en ander gevogelte blijft niet langer dan 3 dagen vers! De vogel die u op maandag als 'vers' in de winkel tegenkomt is dan ook minder 'vers' dan u in eerste instantie zou denken! Ontdooi kip uit de diepvriezer energie-bewust in de koelkast! Door de kou die van de kip afkomt kan de motor van de koelkast een poosje rust houden! Het ontdooien gaat uiteraard niet snel, reken voor een kip van gemiddeld formaat op ca. 24 uur.
Sommige koks bestuiven de kip die ze gaan braden met een weinig bloem. Ze doen dat een uurtje tevoren, omdat ze weten dat de bloem dan beter blijft plakken. Een kip krijgt een extra lekker korstje wanneer ze tijdens het braden een paar maal wordt bestreken met een koude zoutoplossing, met bier of een mensel van honing en water! Gaat u een kippetje braden? Schuif de kruiderij dan bij voorkeur tussen vlees en vel in, dan krijgt het vlees een extra kruidige smaak!
Gepaneerde stukken kip krijgen een prachtig korstje wanneer het broodkruim of paneermeel wordt vermengd met een snufje bakpoeder. Kippenborstfilet en -boutjes blijven tijdens het braden extra mals, wanneer ze een uur of twee, drie tevoren in een badje van melk of karnemelk hebben gelegen!
22-05-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3
|