![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/1368129-508dde56cfc319b2a176fb83c0e83bee.jpg)
Keukenweetjes van Willemijn
Een gebraden kippetje smaakt extra lekker als het met een doormidden gesneden citroen wordt ingewreven alvorens het met kruiden bestrooid de pan ingaat! Kocht u in de winkel een geroosterd kippetje? Bestrijk het dan kort voor het opdienen met een pikant mengsel van aardbeienjam, mosterd en citroensap. Zet de kip nog eventjes (beslist niet te lang) in een hete oven, dan krijgt het een opmerkelijke fraaie glans!
Gefrituurde stukken kip zijn zeer smakelijk. Gebruik het frituurvet echter niet meer dan 3 keer. De intensieve verhitting brengt nl. wijzigingen in de structuur van het vet teweeg, die het voor menselijke consumptie minder geschikt maken! Na veelvuldig gebruik mag frituurvet zelfs ronduit ongezond genoemd worden!
Echte hanekammen kunnen worden gegeten! Franse koks garneren er soms hun schotels mee. Ze gaan daarbij te werk als een kalfstong: koken de hanekammen gaar en halen het velletje eraf. Desgewenst worden de hanekammen na deze bewerking nog even gebakken! De bouillon wordt gebruikt als basis voor soepen en sauzen.
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/1368129-119e1e4e1897627aa3b4046c56225c62.jpg)
|