![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/1368130-bf9f2dccb771a279d27f44b86be9cb21.jpg)
Keukenweetjs van Willemijn
In vergelijking met het vlees van ander gevogelte bevat kalkoenvlees weinig vet. Daarom moet een kalkoen tijdens het braden niet alleen regelmatig worden bedropen, maar bovendien moet er op de borstpartij van de vogel een aantal lapjes spek worden bevestigd! Ook de achterbouten worden omwikkeld met reepjes spek; een kwartier voordat de kalkoen de pan of oven verlaat mag het spek worden verwijderd om het vlees, dat zich eronder bevindt een fraai goudbruin kleurtje te laten krijgen.
In de regel is het handiger om twee kleine kalkoenen te braden dan één grote! Twee vogels kunt u bovendien in meer stukken verdelen en het vlees is sneller gaar!
Controleer of de kalkoen in de pan of oven gaar is: 1. wiebel aan de achterpoten: gaat dit gemakkelijk dan is de vogel klaar! 2. druk met de bolle kant van de lepel op de borstpartij en het dikste deel van de achterbout. Wanneer het vlees op die plaats veerkrachtig aanvoelt is het gaar!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/1368130-6c8f2996b9a7760d24a71b5651c95e9a.jpg)
|