De berk in groepje van drie heeft wel wat speciaals!
Linzensoep
150g linzen, 2 groentenbouillontabletten, 1 grote ui, 1el boter, een halve liter-blik gepelde tomaten, 1dl droge witte wijn, 1 appel, 1el citroensap, 1tl kerriepoeder, zout, peper, tabasco, 1/2tl suiker.
De linzen wassen en opzetten met een halve liter koud water en de bouillontabletten en in ca. 40 min. gaar koken. Ui snipperen en in de boter fruiten, in de pan met linzen, ui, tomaten met sap en wijn toevoegen. Nog 5 min. koken, geschilde appel in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap. In koekenpan de appel ca. 1min. zachtjes bakken en de kerriepoeder erover strooien. Soep door en door heet laten worden, dan appel erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper, 4dr tabasco en suiker.
|