Deze dennenappels zijn de vruchten van een spar. Echter alle soorten van sparren, lariksen en dennen vallen onder de familie van de dennen. Dus is de naam dennenappel juist, zo ook de naam van de spar, die we met Kerstmis bezingen als : oh dennenboom...
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/568689-9f86e701c290c7d6271715e244419833.jpg)
Forel met tomaat
4 forellen, 1 citroen, 1 teentje knoflook, 2el olijfolie, gesnipperde ui, 4el paneermeel, 1 glas droge witte wijn, 3 vleestomaten in dikke plakken gesneden, 3el gehakte basilicum.
Was de vis schoon en droog de vis af. Maak insnijdingen en vul deze met stukjes knoflook en citroensap en laat 30 min. marineren. Neem een ovenschaal, giet er een paar lepels olijfolie in en leg de plakjes tomaat samen met de uien in de schaal. Leg de vis op de tomatenplakjes en giet er de wijn over. Strooi er paneermeel en knoflook over en royaal basilicum, breng op smaak met peper en zout. Gaar de vis in 20 min. in een oven van 200 graden. Serveer de forel met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen.
Een drieling...
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/568689-1ded258494ac3547fc4da4623e7372f8.jpg)
|