![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/571014-b99b0e05920eca4b57643d3632a3ebe8.jpg)
Tongfilet met kruidenboter
4 tongfilets van 150g, 75g boter, 1tl peterselie, 1tl kervel, sap van uitgeperste citroen, 50g boter.
Hak peterselie en kervel fijn, meng boter met citroensap en voeg de gehakte kruiden toe. Breng de boter op smaak met peper en zout, maak een boterrolletje en zet weg in de koelkast. Kruid de tongfilet met peper en zout, bestrooi ze licht met bloem en bestrijk ze met olijfolie. Grill ze ged. een paar minuten aan elke kant. Serveer met een plakje boter, in de schil gekookte nieuwe aardappeltjes en een trosje waterkers.
Eet Smakelijk!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/571014-49dbfb01fd333ff3b42e06a9dd3cc351.jpg)
Stooflapjes
1 ui, 3 worteltjes, 1 dunne prei, 1/4 knolselderij, 1 1/2 el citroensap, 4 grote aardappelen, 2 sukadelappen 500g, zout en peper, 3el boter, 1 pijpje bier, (0,3l), 1 bl tomatenpuree (70g), 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, 1el bruine basterdsuiker.
Ui pellen en snipperen, worteltjes schrappen, wassen en in stukken snijden. Van prei lelijk blad en wortels verwijderen. Prei in ringen snijden en in zeef wassen. Knolselderij in plakken snijden en dik schillen, in blokjes snijden en besprenkelen met 1/2el citroensap. Aardappelen schillen en in blokjes snijden, tot gebruik onder water zetten. Vlees inwrijven met zout en peper, in braadpan boter verhitten en het vlees snel aan beide kanten bruinbakken. Toevoegen: ui, bier, tomatenpuree, laurierblaadje, kruidnagels en basterdsuiker. Met deksel op pan vlees 1 1/4 uur zachtjes stoven, toevoegen: wortel,prei, knolselderij en aardappelen. Vlees nog 45 min. gaar laten stoven, op smaak brengen met 1el citroensap, snufje zout en peper. Serveren met spruiten en aardappelpuree.
Surfina's
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/571014-5857b4928e20ec78ebc7408c9bbf27b3.jpg)
Caramelco
Blikje gecondenseerde melk met suiker (staat bij de suprermarkt niet bij de gewone koffiemelk)
Vul een hoge pan met water, zodat het blikje 1 of 2 cm onder water staat. Het water aan de kook brengen, het vuur vervolgens half hoog zetten en het blikje rechtop in de pan zetten. Het water gedurende anderhalf uur laten koken, zodanig dat het licht borrelt. Het blikje moet daarbij onder water blijven; de pan evt bijvullen met (kokend) water. Het blikje eruit halen en met de bovenzijde op een handdoek zetten. Pas openmaken als het helemaal is afgekoeld anders loopt de caramelco eruit.
Snoepse!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/571014-96bb383db240eaff43740520c63b21f4.jpg)
|