Nog wat fotolijstjes van bloeiwijzen op formaat!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/571516-913e390ccdf8acfb490a7ce1d25c6b9a.jpg)
Gratin met courgette
500g aardappelen, 2 kleine courgettes, 1 gesnipperde ui, 2el olijfolie, 1tl zout, mespunt kerriepoeder, 3dl melk
Rasp de aardappelen en courgettes met een grove zeef. Meng melk en zout, olie en kerriepoeder. Voeg de ui, aardappel en geraspte courgette toe en roer alles door elkaar. Beboter een ovenschaal en giet het mengsel in de schaal. Druk aan, giet eventueel overtollige melk weg, maar zorg dat het aangedrukte mengsel onder de melk staat. Plaats het geheel in een oven van 175 graden en bak gaar in 1 uur.
Lekker met lamsgehakt!
De bekende Afrikaan!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/571516-afd1bbd8d9c8009b4318ab860325c2a9.jpg)
Groene asperges
2 bosjes groene asperges, 1tl suiker, 1tl zout, 40g Parmezaanse kaas, 1el paneermeel, 1 bekertje zure room, 25g boter, mespuntje paprikapoeder
Asperges schoonmaken en in een pan met ruim water, zout en suiker brengen. In 12 min. beetgaar koken. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand en in kommetje Parmezaanse kaas en paneermeel door elkaar mengen. In andere kommetjes zure room loskloppen en asperges overdoen in ovenvaste schaal. In klontjes boter er over verdelen. Kaasmengsel erover strooien, onder grill schuiven en in 2 min. lichtbruin grillen. Zure room op aspergekoppen scheppen en bestrooien met snufje paprikapoeder. Serveer met vis en aardappelpuree!
De bloeiwijze van de Patersplant, een Aronskelk-achtige!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/571516-6547dcd1312a81f2c8b4f40895418bfe.jpg)
Appelbeignets
4 harde zure appels, 1 eierdooier, 175g bloem, 60g suiker, mespunt zout, 3dl melk
Maak beslag: meng bloem, suiker en zout in een kom. Roer de eierdooier los met een scheutje melk en voeg dit aan het bloemmengsel. Roer er scheut voor scheut de melk door totdat er een hangend glad beslag is en laat dit een half uur rusten. Schil de appels en snij in schijven. Bestrooi met kaneel en haal de schijven door het beslag met een vork. Frituur ze in hete olie en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer de beignets warm!
De prachtige bloeiwijze van de grote Weegbree in een mooi lijstje!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/571516-71428e7c294989b699248d62a512b673.jpg)
|