Hortensia
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/576640-88a912ac6e54a8e5a500e20e9f866479.jpg)
Koteletten met mosterdsaus
4 varkenskoteletten, 3el boter, 2tl kerriepoeder, 2dl droge witte wijn, 1dl melk, 1el citroensap, 2el grove mosterd, 250g Gruyère kaas, 250g Emmentaler kaas, 1el maïzena en stokbrood.
Kruid het vlees met peper en zout en bak gaar in 2el boter. Laat 1el boter smelten in een pan en bak de kerriepoeder 2 min. zachtjes. Voeg wijn, melk en citroensap toe en verhit tot het wijnmengsel bruist. Voeg dan kaas toe en laat deze al roerende op een laag vuur smelten, niet koken. In kopje maïzena met 1el water tot glad papje roeren en het maïzena-papje aan kaasmengsel toevoegen samen met de mosterd. Op smaak brengen met zout en peper en evt. afslappen met melk. Serveer het vlees met de saus, gebakken kriel-aardappeltjes en peultjes.
Hortensia
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/576640-3fe519f65568711abefc0931972bffb8.jpg)
Tomatensoep met kappertjes
50g gekookte ham, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 stukje knolselderij, 5 champignons, 50g boter, 4el olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 liter kippenbouillon, 3el rijst, 1 laurierblad, tijm, basilicum, 1tl zout, 1dl room, 2el kappertjes.
Snipper de ham, de ui, de knoflook, de knolselderij en de champignons fijn. Meng alles dooreen. Laat de boter smelten, doe de olijfolie erbij en smoor het fijngesneden groentenmengsel 5 min. Voeg de tomaten, puree, bouillon, rijst en de kruiden toe. Kook de soep ruim 15 min. en breng op smaak met peper en zout. Roer de room en de kappertjes door de soep en serveer met donker volkorenbrood.
Rhododendron
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/576640-ff6f28a85bd387b66e73dd8a9ffafd3f.jpg)
|