Rhododendron gecultiveerd
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/577111-fa6a804a38030e7c7b2c85068cb176a5.jpg)
Aspergesoep met garnalen
800g asperges, 50g boter, 60g bloem, 1 1/2 liter kippenbouillon, 1 eierdooier, 150g garnalen, 2el gehakte dille, 1dl room.
Schil de asperges en snijd de onderkanten en de koppen eraf. Bewaar de koppen en kook deze in gezoet water gaar. De rest van de asperges in stukken snijden en blancheren. Een blanke roux bereiden van boter en bloem en deze met 1,5 liter bouillon glad roeren. De soep aan de kook brengen en de geblancheerde asperges erin gaar laten worden. De soep door een fijne zeef wrijven en opnieuw aan de kook brengen. Voeg peper en zout naar smaak en de dille toe, meng de eierdooier en room. Neem de pan van het vuur en voeg het eierdooier/roommengsel er voorzichtig aan toe. Roer de warme aspergepunten door de soep samen met de garnalen en laat de soep een paar minuten doorwarmen.
Succes en smullen maar!
Hortensia gecultiveerd
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/577111-bf726c11d442da2c5804dedb3c170fbb.jpg)
Stoofvlees in biersaus
1 ui, 3 worteltjes, 1 dunne prei, 1/4 knolselderij, 1 1/2 el citroensap, 1 fijngesnipperde grote aardappel, 500g sukadelappen, zout en peper, 3el boter, 1 pijpje bier (0,3 liter), 1 blikje tomatenpuree (70g), 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, 1el bruine basterdsuiker.
Ui pellen en snipperen, worteltjes schrappen, wassen en in stukjes snijden, prei in ringen snijden en in zeef wassen en de knolselderij in blokjes snijden. Besprengel het groentenmengsel met 1/2el citroensap, schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Zet de aardappelblokjes onder water tot gebruik en wrijf het vlees in met zout en peper. Verhit boter in een braadpan. Vlees snel aan beide kanten bruinbakken en toevoegen: ui, bier, tomatenpuree, laurierblaadje, kruidnagels en basterdsuiker. Met deksel op pan vlees 1 1/4 uur zachtjes stoven en dan groentenmengsel met de aardappelblokjes toevoegen. Het vleesmengsel nog 45 min. laten gaar stoven. Op smaak brengen met 1el citroensap, snufje zout en peper. Serveren met spinazie-aardappelpuree.
Pioenroos
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/577111-23df91f65a265ab1265ce781b893a29d.jpg)
|