Van de jonge Braam-blaadjes kun je een gezonde thee trekken!
Aspergesoep
800g asperges, 1tl suiker, 50g boter, 60g bloem, 1,5 liter kippenbouillon, 1 eierdooier, 1tl dille, 1dl room.
Schil de asperges en snijd de onderkanten en koppen eraf. Bewaar de koppen en kook deze in water gaar. De rest van de asperges in stukken snijden en blancheren. Een blanke roux bereiden van boter en bloem en deze met 1,5 liter bouillon gladroeren. De soep aan de kook brengen en de geblancheerde asperges erin gaar laten worden. De soep door een fijne zeef wrijven en opnieuw aan de kook brengen. Peper en zout naar smaak en de dille toevoegen. Meng eierdooier en room. Neem de pan van het vuur en voeg eierdooier-roommengsel toe. Roer de warme aspergepunten door de soep.
Eet smakelijk!
|