Bos-helianthus pril en volwassen
De kleur geel staat voor intelligentie!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/584365-5bf4203961c0f7c2b9db36ba202c100d.jpg)
Salade met garnalen en kip (hoofdgerecht voor 4 personen)
1 pond kippenbout, zout, citroensap, 300g nieuwe aardappeltjes, 3 eieren, bieslook, 200g komkommer, 300g tomaat, 2 harde appels, 30 rivierkreeftjes of 16 grote garnalen, 0,5 liter visbouillon, 1 krop sla. voor de mayonaise: 1 eierdooier, 1el azijn, 1tl mosterd, 1,5-3dl olie, zout en peper.
Braad de kippenbout in wat boter/olie met zout, peper en paprika in 30 min. gaar. Laat afkoelen en trek het vlees van de botjes. Snijd in reepjes. Kook de aardappels in de schil in 20 min. gaar en kook de eieren hard. Kook de rivierkreeftjes 5 min. in wat visbouillon, laat afkoelen en haal de staartjes eruit. Schil de appel en maak er partjes van; schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes. Snijd de tomaat ook in plakjes, scheur de sla in reepjes, snijd de aardappel in blokjes en de eieren in partjes. Mix alles met de kip en de kreeftjes in een saladeschaal en voeg gesnipperde bieslook toe. Klop de mayonaise: roer de dooier los met azijn en de mosterd en voeg met kleine scheutjes de olie toe tot het mengsel dik is. Maak op smaak met peper en zout. Meng de mayonaise vlak voor het serveren door de salade.
Succes vezekerd!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/584365-eb79c0ae5ab328d05c59f1fafa88a6b4.jpg)
|