Een lust om te zien!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/681291-5d28eeb405e35ab9ace706289f024b0c.jpg)
Sla-groente
De slasoorten vormen de grote groep van de bladgroenten en zijn een rijke aanvulling in een gevarieerde groententuin. Ze zijn rauw moeilijk verteerbaar, vandaar dat het nuttig is ze voor het gebruik erg klein te scheuren of te snijden. Ook goed kauwen!
De kropsla beïnvloed het slapen, vandaar dat hij ideaal is bij het avondmaal. Andijvie, vooral de krulandijvie, stimuleert de eetlust. Paardebloemsla beïnvloedt de lever. Veldsla levert vit.C in de winter. Tuin- en veldkerssla zuivert het bloed en de capucijnesla ofwel de Oostindische kers heeft een remmende werking op ongunstige bacteriën. De gele of oranje bloemen zij eetbaar en worden gebruikt om schotels te versieren.
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/681291-b6a79acca19155f4e7224c6c668e27d7.jpg)
|