De Hortensia's zijn nieuw aangeplant. Het zijn een soort Annabellen, maar dan wat steviger. Een flinke schep paardenmest per plant door de aarde en groeien maar. En natuurlijk rijkelijk bloeien!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/729721-c24c262445d761744f2051fa91c511d7.jpg)
Mosselen in courgettesaus
1kg mosselen, 2el olijfolie, 1 kleine gesnipperde ui, 2 teentjes geplette knoflook, 1 courgette, 1 vleestomaat, 1dl slagroom, 1tl sambal, 2el fijngehakte peterselie, snufje cayennepeper.
Snij de vleestomaat in kleine blokjes. Fruit de knoflook, ui en de gesnipperde courgette in de olie. Voeg de tomatenstukjes toe, samen met een snufje cayennepeper en de sambal. Kook de mosselen gaar in 1dl witte wijn. Voeg het kookvocht bij de saus en kook deze tot de helft in. Roer de room door de saus en breng de saus op smaak met peper en zout. Warm de mosselen in de saus. Giet de mosselen in een warme schaal en strooi er de peterselie over. Serveren met stokbrood.
Succes!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/729721-2b97955e79f81de444fca800c5c4599c.jpg)
Rijst en rabarber
300g rijst, 500g rabarber, suiker naar smaak.
Kook de rijst gaar en droog, daarna af laten koelen. Rabarber gaar koken, suiker toevoegen en af laten koelen. Daarna rijst en rabarber mengen en ca. 1 uur in de koelkast zetten.
Dit lijkt mij een toetje of tussendoortje!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/729721-3b566ad6c1d3501e8c011544b485c48c.jpg)
Peer in chocolade- en vanille saus (mmm... dat klinkt lekker!)
4 handperen, 50g boter, 100g suiker, 1tl kaneel, 250g donkere chocolade, 1el Grand Marnier, 3dl slagroom, 25 g boter, vanille-ijs.
Schil de peren en snij deze in 4 stukjes. Smelt de boter in een pan met een dikke bodem. Bak de stukjes peer kort in de boter. Strooi er de suiker en kaneelpoeder over en glaceer de peer kort. Breek de chocolade in stukjes, vul een pan met water en warm deze op het vuur. Doe de chocolade, room en de Grand Marnier in een ander pannetje en zet dit in het warme water. Roer als de chocolade gesmolten is, de boter erdoor. Leg warme stukjes peer op een dessertbordje met een bolletje ijs en giet er de chocoladesaus over.
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/729721-0225b28cf2536420c21298260e8e280d.jpg)
|