Bij de buren is het goed fotograferen: artistieke buurvrouwen met groene vingers!
Risotto met tonijn
400g rijst, 1 blik tomatenblokjes, 1 kleine ui, 3 teentjes knoflook, 3el olijfolie, 1el gehakte basilicum, 1el oregano, 1el tomatenpuree, 1 Spaanse peper, 2el kappertjes, 1 blikje tonijn, 8 zwarte olijven zonder pit, 100g geraspte Parmezaanse kaas, 1el peterselie.
Fruit ui en knoflook in olie. Voeg tomaat, oregano, tomatenpuree en Spaanse peper toe. Laat de saus 20 min. pruttelen totdat het vocht is verdampt. Kook de rijst, voeg de kappertjes, olijven en stukjes tonijn met de olie bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout, voeg basilicum toe en warm de saus nog enkele minuten door. Strooi er peterselie over en serveer warm met de rijst, Parmezaanse kaas en ciattabrood.
Eetse met (hete) hapjes!
|