Lekker fietsen of wandelen en dan mooie tuinen fotograferen!
Andijvie-stampot
600g sukadelapjes, 50g mosterd, 1 zakje braadjus, 1kg aardappelen, 500g gesnipperde andijvie, 2dl melk, 4el boter, 0,5 tl tijm, 2 laurierblaadjes, 1tl zout.
Kruid de lapjes met peper en zout en bestrijk ze met mosterd. Bak ze aan in boter, leg ze in een ovenschaal en giet de braadjus over het vlees. Voeg de tijm en de 2 laurierblaadjes toe en stoof ze in de oven gaar bij 150 graden in ong. 2 uur. Schil de aardappelen, was en snij ze in stukken en kook ze gaar in zout water (1 tl zout). Pureer de aardappelen en voeg de gesnipperde andijvie toe. Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en zout (evt. met nootmuskaat). Roer vóór het serveren de boter door de puree en dien op met het gestoofde sucadelapje.
Succes en eet smakelijk van dit heerlijke streekgerecht!
|