Als de winter komt er aankomt, kunnen we weer stoken!
Borstplaat
200g suiker, 0,5dl melk, borstplaatvorm, boterhampapier, voor chocoladesmaak: 1 afgestreken el cacao, voor koffiesmaak: 1 volle tl oploskoffie, voor vruchten of amandelsmaak: 1/4 flesje essence.
Roer in een klein pannetje, bij voorkeur een steelpan, de suiker en melk en laat de suiker langzaam smelten. Roer er de cacao of de oploskoffie door (essence mag nooit meekoken!). Laat de massa zachtjes inkoken tot één van de eerste druppels van een lepel in een kopje met koud water meteen een balletje vormt. Neem de massa van het vuur (roer er dan evt. de essence door) en laat dit al roerende afkoelen tot ze nog juist kan worden uitgegoten. Giet het dan vlug in de met boter ingepenseelde of in koud water gedoopte borstplaatvormen, die op een ingevet velletje boterhammenpapier of beboterde stenen tafel liggen. Laat de borstplaat ong. 5 min. liggen, zet ze dan met vorm en al op haar kant en laat ze opdrogen en koud worden.
Matig van snoepen, hoor!
|