Deze tempel was het klapstuk van de reis langs de Nijl.
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/753256-01b8acf2ab3149aa1c8f873fec1ae3a5.jpg)
Vegetarisch avondmaal
Kastanjepastei met witte koolsla in een knoflook-kruidendressing (3-4pers)
1. de pastei
250g gepelde kastanjes, 1 dikke ui, 150g wortel, 150g knolselder, 3dl water.
De gepelde kastanjes stomen in de ketel tot ze gaar zijn. Ondertussen de overige ingrediënten schoonmaken en fijnschaven. Dan alles samen in een mengbeker doen, het water erbij en en mixen tot een gladde massa. In een pot doen en warm houden voor het opdienen.
2. witte koolsla
1 middelgrote kool fijnschaven in nogal grove stukjes.
3. knoflook-kruidendressing
1 geplette of gehakte knoflookteen, 5el olijfolie, 1/2tl kervel, 1/2tl marjolein, 1/4tl pepermunt, 1/2tl tijm, 1/8tl dragon, 1/2tl groentebouillon. (De opgesomde kruiden zijn in gedroogde vorm).
Alle ingrediënten in een kom goed door elkaar kloppen of in de mixer. Vermengen met de koolsla en wat laten trekken. Eventueel 3el appelsap of 2el vers citroensap doorroeren.
Veel succes en smulze!
Hoeveel kiekjes zouden er van deze tempel al gemaakt zijn?
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/753256-d61cfa4af86a0a658321d4c0a34ae86c.jpg)
|