Te veel tempels gezien!
Gezonde taarten
Maal fijn tot meel met een koffiemolen: 80g zonnbloempitten, 150g sesamzaad, 150g amandelen, 60g geraspte kokos. Pureer: 200g (bruine) geweekte rozijnen en 150g ontpitte zachte dadels. Voeg alles tesamen, goed mengen en kneden. Breng het deeg in een vorm als taartbodem.
Vulling: Snijd 10 á 12 grote perzikken (geschild) in schijven en meng dit met 6el vers sinaasappelsap. Maak 200g amandelen fijn en voeg dit samen met 6el ahornsiroop (sap van esdoorn ingedikt) of 2el goedlopende honing, 3dl water en 2tl vanille-extract tot een romige saus in de mixer. Druppel op de laagste mixerstand 2dl neutrale olie(distel) bij. Bestrijk de taartbodem met de brei, leg daarboven op schijfjes perzik, dan weer brei, dan weer perzik. Versier met muntblaadjes en plaats 2uur in de koelkast.
Andere taartvullingen:
Pruimentaartvulling 14 verse pruimen, 6 dadels, 2tl gemalen kaneel, 1/2tl foelie, 2el geraspte kokos.
Ananasvulling 2el foelie, 8 bananen, 50g geraspte kokos, 2 kleine vliegtuigananassen, 4tl honing, 4tl agar-agar, 2dl water 1 rijpe kiwi.
Bestrooi de taartbodem met foelie. Rangschik de bananen in schuine plakjes in de vorm. Meng de kokos, ananas en honing tot een romige saus in de mixer. Verwarm het water tot koken, breng de agar-agar erin en roer 2 á 3min. door. Meng het agar-agar-mengsel bij de ananas in de mixer (de hoogste stand). Pel de kiwi, snij in de lengte doormidden en, snij plakjes en leg deze over de taart. Overstrooi met kokosschilfers.
Smul gezond!
Het waren dappere strijders...
|