![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/761074-96a9f5378668ae280a5cfba4b1fb3a39.jpg)
Kabeljauw in Italiaanse saus
500g kabeljauw, 1el citroensap, 2dl water, 1 gesnipperde ui, 1/2 courgette in stukjes gesneden, 1 knoflookteentje, 1/4tl oregano, 1 rood pepertje, 1tl zout, 1 blikje tomatenblokjes, 3el olijfolie, 2el kappertjes.
Fruit ui, courgette en knoflook. Voeg zout, oregano en pepertje toe met het blikje tomatenblokjes en laat 5 min. pruttelen. Snij de vis in grove stukjes en besmeer deze met het citroensap. Doe de visstukjes in de tomatensaus en laat 6min. zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel een beetje chilipoeder. Serveer er pasta bij.
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/761074-333274e4b1d9a26d491fed0862c703fd.jpg)
|