Tempel bij Luxor
Stampot met sucadelapjes
600g sucadelapjes, 50g mosterd, 1 zakje braadjus, 1 kg aardappelen, 500g gesneden boerekool, 2dl melk, 4el boter, 1/2 tl tijm, 2 laurierblaadjes.
Kruid de lapjes met peper en zout en bestrijk ze met mosterd. Bak ze aan in boter en leg ze in een ovenschaal. Maak het zakje braadjus aan en giet het over het vlees, voeg tijm en 2 laurierblaadjes toe en stoof gaar in ong. 2 uur in de oven op 150 graden. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukken. Kook ze gaar en stoom de kool beetgaar. Pureer de aardappelen en voeg de kool en de melk toe. Breng de puree op smaak met peper en zout. Roer de boter door de puree en serveer samen met de gaar gestoofde sucadelapjes.
Lekker ouderwets smullen maar!
|