![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/766515-cc893c77c2ea3a4dfeb3c76dbce4de92.jpg)
Kip curry
1000g kipdelen, 2dl yoghurt, sap van een 1/2 citroen, 1tl zout, 1/4 tl zwarte peper, 45g boter, 1el boter, 2 grote gesnipperde uien, 2 teentjes knoflookpulp, 1/2 tl korianderpoeder, 2el kerriepoeder, 1el zeer fijngehakte verse gember, 40g gehakte walnoot.
Marineer de stukken kip gedurende 1 uur in de yoghurt, citroensap, zout en peper. Smelt de boter met de olie en fruit hierin de ui en knoflook goudgeel. Voeg dan de kruiden en noten toe en laat het 3-4 min. zachtjes verder fruiten. Doe het over in een ovenschaal en voeg de kip met de marinade toe. Laat de kip in de afgedekte schotel in de oven in anderhalf uur zachtjes gaar stoven. Serveer er gekookte rijs met doperwten bij.
Een gebruikelijk gerecht in Egypte!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/766515-5608a688a693ed48f5a05858091e1bd2.jpg)
|