Werkbespreking (wanneer zal het gaan regenen?) bij de Open Kiosk van Trajanus
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/768921-4ff885de752da03995f53f01cf83f342.jpg)
Gratins
Gegratineerde Italiaanse tomatensoep
250g gesnipperde uien, 2 blikjes tomatenblokjes, 2 teentjes knoflook, 7el olijfolie, 50g boter, 2tl suiker, 1,5 liter vleesbouillon, 3dl witte droge wijn, 1/4 tl tijm, 12 knoflooksneetjes, 200g gehakte mozzarella.
Verhit 4el olijfolie in een bakpan en fruit uien met knoflook en suiker in 30 min goudbruin. Voeg bouillon, tomatenblokjes en wijn toe en roer aanbaksel los. Breng de soep aan de kook en laat 30min zachtjes pruttelen. Verwarm de oven op 200 graden en strijk de sneetjes stokbrood in met olijfolie. Rooster ze in de oven. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep de soep in ovenvaste koppen. Leg op iedere kop twee sneetjes geroosterd brood en bestrooi rijkelijk met kaas. Zet onder de grill tot de kaas begint te smelten.
Aardappelgratin
1kg aardappelen, 30g boter, 5 teentjes knoflook, 1 ui, 3el olijfolie, 1 ui, 1 ei, 1dl room, 1dl melk 1el gehakte peterselie, 200g geraspte jonge kaas, 1tl zout, peper uit de molen.
Snij de knoflook in dunne plakjes en fruit met de gesnipperde ui in de olie. Schil de aardappelen en schaaf ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in met boter en meng ui/knoflookmengsel met de aardappelschijfjes. Maak laagjes van aardappel en bestrooi elke laag met kaas, peterselie en met peper en zout. Klop het ei los met de room en de melk, breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de ovenschotel. Bak de aardappelgratin in een oven van 175 graden in 60 min. goudbruin gaar.
Eet smakelijk!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/768921-dac2d2bfb9a32835d98178e87bea1974.jpg)
|