![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/769683-8bf58b30d3041a0be1a67adf9bdffcd4.jpg)
Kip-salade sandwich
2 kipfilets, 2tl citroensap, 2 lente-uitjes, 1 steel bleekselderij, 2el mayonaise, 2el crème fraîche, 1tl kerriepoeder, 2 blaadjes munt, 4el gehakte hazelnoten, 8 sneetjes witbrood.
Kook de kipfilets met weinig zout gaar in ca. 15 min. en laat ze afkoelen. Lente-uitjes in ringetjes snijden, bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden. Snij de kipfilets in stukjes en meng deze met de selderij, lente-uitjes en noten. Maak een saus van crème fraîche, kerrie, mayonaise en gesnipperde munt. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer door de kipsalade. Laat het geheel 2 uur intrekken. Rooster de sneetjes witbrood en beleg deze met slablaadjes en de kipsalade.
Kip genoeg in Egypte!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/769683-0c36490c4fbddc477db6509433b42c9f.jpg)
|