De koe, de geit en de ezel?? Wassen en plassen!
Lamscurry
500g lamsvlees, 4el olie, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1tl geraspte gemberwortel, 2el kerriepoeder, 1tl zout, 1el azijn, 1,5dl kokosmelk en 1dl melk
Snij het lamsvlees in stukjes en bak kort in 3el olie. Verhit 1el olie en fruit de knoflook, de gember en de ui in de pan in 10 min. tot de ui zacht en goudbruin is. Zet het vuur hoger en bak het kerriepoeder 30 sec. mee. Voeg daarna het zout en de azijn toe en laat deze ingrediënten 1 min. meekoken. Voeg het lamsvlees toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de kokosmelk en de melk toe en laat 30 min. op een laag vuur sudderen. Serveer met rijst en een uiensalade met koriander.
Succes!
Nog wat bijlessen voor de toeristen!
|