Zicht op zeilboot en Aswan, Egypte
Spaghetti met koude saus
350g rijpe tomaten, 1 gedroogde Spaanse peper, 1 teentje knoflook, 20 ontpitte zwarte olijven, 6 blaadjes verse basilicum, 3el olijfolie, Parmezaanse kaas, zout, 1 pak spaghetti.
Ontvel de tomaten en haal de zaadjes eruit. Snij het restant in kleine blokjes en doe in een schaal. Verkruimel er het Spaanse pepertje over. Voeg de fijngehakte knoflook, de ontpitte en gehalveerde olijven, de olijfolie, de kaas, de fijngesneden basilicum en wat zout toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar en dek de schaal af. Laat het mengsel minimaal een half uur in de koelkast rusten. Kook nadien de spaghetti beetgaar. Giet af, doe de spaghetti in een schaal en meng er het tomatenmengsel doorheen. Serveer met geraspte kaas en brood. Smakelijk!
De kamelenorganisatie ligt al op ons te wachten!
|