Heerlijke speelplaats op zo'n zandplaatje!
Kipragôut met aspergestukjes
2 kipfilets, 40g boter, 1el tuinkruiden, 2 sjalotjes (gesnipperd), 1/2 gesnipperde rode paprika, 2el bloem, 3dl bouillon, 250g gekookte aspergestukjes, 2el citroensap, 1dl room, 2el boter, 1tl zout.
Braad de stukjes kipfilet in de boter, voeg de tuinkruiden en citroensap toe en laat de kip een paar min. stoven. Voeg de paprika, de aspergestukjes en de sjalotjes toe en laat 5 min. stoven. Voeg de bouillon toe en laat 5 min. pruttelen. Giet de bouillon in een zeef en vang de soep op in een bakje. Verhit de resterende boter in de pan. Roer met een garde de bloem erdoor, bak de roux 2 min., giet langzaam de bouillon bij de roux en breng de saus roerend aan de kook. Laat 5 min. pruttelen, voeg de inhoud van de zeef toe en maak de saus af met peper en zout. Voeg een beetje room bij de ragôut en serveer met een pasteitje.
Smulze!
Een manier om de kost te verdienen!
|