Gereed voor vertrek!
Gemengde bonensoep
500g geweekte casserole bonen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 paprika, 1 prei, 400g gepelde tomaten, 2el olijfolie, 7dl kippenbouillon, 1 glas rode wijn, versgemalen zwarte peper, 1el paprikapoeder, 1 laurierblad, 200g gekookt spek in stukjes gesneden.
Kook de bonen gaar in de bouillon. Snij de ui, de knoflook, de paprika en de prei fijn. Roerbak de groenten in de olie en voeg de tomaten toe. Voeg de wijn, 1tl zout, wat versgemalen peper, paprikapoeder en het laurierblad toe. Laat dit 15 min doorsudderen en doe daarna de bonen en het vocht erbij. Voeg het spek toe en laat de soep nog ongeveer 15 min. pruttelen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer donkerbruin brood erbij.
Succes verzekerd!
Gooi de ankers maar los!
|