![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/829671-e6c3180e4340be577457fbfea91917d1.jpg)
Rundvlees met 5 kruiden
Het vijfkruidenpoeder is een van de grote smaakmakers in de Chinese keuken. In ons land is het vrijwel in elke supermarkt voorhanden. Zo niet, zoek dan een Aziatische winkel op.
Hoofdgerecht voor 4 personen:
400g mals rundvlees (zoals kogelbiefstuk), 2 teentjes knoflook (ragfijn gehakt), 1 tl fijngeraspte verse gemberwortel, 1tl zout, 1 flinke mespunt vijfkruidenpoeder, 2tl maïzena, 2el lichte Chinese sojasaus, 2el (arachide)olie, 2tl sesamolie, 1el fijngehakte verse korianderblaadjes.
Snijd het vlees eerst in dunne plakken en daarna in smalle reepjes. Schep in een kom knoflook, gemberwortel, zout, vijfkruidenpoeder en maïzena door elkaar. Roer er vervolgens de sojasaus door. Blijf zolang roeren tot een vrij glad mengsel is verkregen. Schep het vlees door het mengsel en laat alles enkele minuten staan. Schep daarna alles opnieuw goed door elkaar. Verhit de wok boven een hoog afgestelde warmtebron en laat de olie er door walsen. Bak het vleesmengsel er, onder voortdurend roeren en omscheppen, zolang in tot het vlees zijn oorspronkelijke kleur heeft verloren. Voeg 2dl warm water (of runderbouillon) toe. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het gerecht hierna nog anderhalve minuut doorkoken. Neem de wok van de warmtebron. Sprenkel sesamolie over het gerecht en verdeel over voorverwarmde borden. Bestrooi de gerechten met koriander.
Tip: hoewel gekookte rijst er uitstekend bij past kunt u de gerechten ook op een bedje gekookte en daarna heel licht in (weinig) olie gebakken mie opdienen.
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/829671-1cfe68a44e0c6ef59578030dce02a836.jpg)
|