![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/832123-e9f2ee4db35b174deb062385526f6fcb.jpg)
Spinazie-aspergesoep
1kg spinazie, 1 grote ui, 2 aardappelen in plakjes gesneden, 3el olijfolie, 3 teentjes knoflook, 1l kippenbouillon, 250g beetgaar gekookte aspergestukjes, 1dl room, broodcroutons in olijfolie gebakken en bestrooid met knoflookzout.
Was de spinazie en kook deze totdat de bladeren geslonken zijn. Laat de spinazie goed uitlekken. Frui de ui en de knoflook in de olie, roer de spinazie erdoor en stoof totdat het vocht verdwenen is. Voeg de plakjes aardappelen toe en giet de bouillon erbij. Laat de soep op een klein pitje 20 min. koken. Voeg aspergestukjes toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Roer er de room door en serveer met gebakken broodcroutons.
Geniet ervan!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/832123-38889d3207499ab590722c85c7f84132.jpg)
|