Risotto met chorizo
3el olijfolie, 250g risottorijst, 1dl kippenbouillon, 1 blikje tomaatblokjes, 1tl majoraan, 100g chorizoworst, 150g spinazie, 100g geraspte kaas.
Olie verhitten, rijst al omscheppend 3 min. bakken. Tomatenblokjes toevoegen met de kruiden en een mespuntje zout. De rijst in 10 min. gaarkoken. Chirozo in reepjes snijden en in olie zachtjes laten bakken. Spinazie toevoegen en kort meebakken. Rijst en kaas toevoegen, omscheppen en direct serveren.
Kletskoppen
90g boter, 3el keukenstroop, 150g bruine basterdsuiker, 75g havermout, 3tl kaneel, 3el cakemeel of bloem.
De oven voorverwarmen op 160 graden. In een pannetje de boter smelten met de stroop. Dan de suiker, havermout, kaneel en de bloem erdoor mengen. Op bakblik (evt. bedekken met bakpapier) balletjes of kleine hoopjes leggen van ong. 3 à 4 cm doorsnede. Afbakken in de oven ged. 3 à 4 min. Nadat het is afgekoeld en uitgehard, afsteken.
Het is een bonte verzameling op de markt. De kruiden liggen er gekleurd bij!
|