Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
Hallebedevaart was op 2 mei 2008 aan zilveren editie toe
Dag op dag 17 jaar geleden vertrok de Hallebedevaart voor de 25 keer vanuit Beveren-Leie Op 2 mei 2008 was de Hallebedevaart aan de 25ste editie toe. Op 3 mei trokken we de bedevaarders achtena (1)
Foto 1 en 2 start in 2008 aan de Drieskapel. Foto 3 aankomst in Halle op 3 mei. Foto 4 het bestuur aan de startplaats het kapelletje in de Driesstraat. V.l.n.r. Antoon Vantieghem, Dirk Lobbens, Dirk Follens en Eddy Devos
Ieder jaar, het eerste weekend van mei, vertrekt de groep na een kort gebed op vrijdag om 17.30 u aan het kapelletje in de Driesstraat. Onderweg smelt die groep samen met die van Deerlijk en Vichte. In Leupegem (de eerste halte na 27 km) sluiten Heestert en Anzegem zich aan om zo met een goede 100 bedevaarders de tocht verder te zetten. Van Leupegem gaat het naar de volgende halte in Nederbrakel (14 km), naar Ophasselt (9 km), naar Meerbeke (11 km) en Pepingen (15 km). Na de laatste halte resten nog 6 van de 82 km om op zaterdag omstreeks 15.15 u aan de Basiliek in Halle aan te komen.
Het prille begin In Beveren-Leie begon het allemaal met Eddy Devos uit Ter Weerst die samen met zijn tweelingbroer (Heestert) in 1982 te voet naar Halle was geweest. Het jaar dat daarop volgde, zocht Eddy een delegatie om vanuit Beveren-Leie te kunnen vertrekken. "Ik had gehoord", vertelt Eddy, "dat Dirk Lobbens, eveneens uit Ter Weerst, ook al enkele keren te voet naar Halle was geweest met de groep van Oostrozebeke en een paar maal met deze van Bavikhove. Ik ben toen even gaan informeren of Dirk het zou zien zitten om vanuit Beveren te vertrekken en zo is alles eigenlijk begonnen." "Vooraleer we vertrokken", gaan Eddy en Dirk verder, "lieten we onze eigen Beverse vlag maken. Etienne Ducatteeuw ontwierp het schild en daarmee zijn wij toen naar de firma Waelkens getrokken. De vlag, een vlaggenstok en een opbergkoffertje kostten toen iets meer dan 12.000 oude Belgische franken, waarvan we elk de helft betaalden. Maar we kregen hier en daar eens een gift en zo konden we na enkele jaren onze onkosten voor de vlag vereffenen. Samen met Marleen Sablain zijn we uiteindelijk met z'n drieën vanuit Beveren-Leie het eerste jaar op bedevaart vertrokken. Een bedevaart om nooit te vergeten, meer dan de helft van de tijd stapten we in de gietende regen", weten Eddy en Dirk te vertellen.
Statistieken In 1984 vertrokken al 11 bedevaarders, 1989 was een topjaar met 31 bedevaarders. De afgelopen 25 jaar zijn er 146 verschillende bedevaarders vanuit Beveren vertrokken, samen goed voor 513 boetetochten. Ondertussen kregen Eddy en Dirk versterking en kwamen er twee bestuursleden bij. Dirk Follens, die in 1984 de eerste keer meestapte, vervoegde het bestuur in 1985. Antoon Vantieghem, die al vele jaren trouwe medewerker was, kwam in 1996 het bestuur versterken. "In 1985 werd Pierre Vandermeulen een vaste medewerker", gaat het bestuur verder. "Voor de vrouwen was een toilet vinden onderweg niet altijd even gemakkelijk. Voor de gelegenheid bouwden Pierre Vandermeulen en zijn vrouw hun schoolbus ieder jaar om. Er werd een ruimte voorzien voor het draagbare toilet, een ligbank voor diegenen die het eens wat lastig kregen en een ruimte waar proviand voor onderweg kon opgeslagen worden. Tot een paar jaar geleden reed Pierre vrijwillig en kosteloos met de groep mee. We zijn er hem dan ook heel dankbaar voor", zegt het bestuur eenparig.
Nooit meer Blaren en gewrichtspijnen zijn de meest voorkomende kwaaltjes waarmee de bedevaarder te kampen krijgt, en natuurlijk is er de uitputting bij aankomst. "'Nooit meer', hoor je dan bij aankomst", zegt Antoon. "Maar na de viering in de Basiliek zijn ze een beetje bekomen en beginnen ze al van volgend jaar te spreken".
"We willen van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen van harte te bedanken die op de een of andere manier een steentje bijdroeg in de afgelopen 25 jaar", besluit het bestuur
(1)Hallebedevaart op 3 mei 2008 achterna De Hallebedevaart telde dit jaar in totaal 103 deelnemers, enkelen onder hen hadden zich ingeschreven om een gedeelte van de bedevaart mee te stappen. Op zaterdagmorgen ging Beverse Weetjes de bedevaarders terug opzoeken en trof ze aan in zaal St. Berlinduskring te Meerbeek omstreeks 10.30 uur
Het bestuur wist te vertellen dat er dit jaar opvallend meer verzorging nodig was. Reeds in de eerste halte te Leupegem was dat al te merken, blaren, lage rugpijnen en spierpijnen waren de meest voorkomende klachten. Maar alles was tot daartoe goed verlopen. Het goede weer liet de bedevaarders tijdens deze halte toe om wat verpozing te zoeken op het grasplein recht tegenover de zaal.
Iets voor 11.00 uur zette de groep zich terug in beweging richting Pepingen, een tocht van 15km. Onderweg daarnaartoe stonden al heel wat familieleden en sympathisanten langs de weg om de bedevaarders stukje bij stukje te volgen. Omstreeks 12.30 u arriveerde de bus aan de laatste halte te Pepingen. Naast de reizigers uit Heestert, Deerlijk, Vichte en Anzegem stapten ook heel wat bekende gezichten uit Beveren-Leie van de bus. De bedevaarders kwamen in Pepingen aan om 13.35 uur voor een kort oponthoud van een 15-tal minuten.
De laatste etappe tot aan de basiliek te Halle telde nog 6 km., niet ver meer, nee, maar als je er al zo'n 75 in de benen hebt en een nacht niet geslapen... dan weegt iedere stap meer dan dubbel zo zwaar. Een 3-tal km verderop (aan de klokjes) werden de vlaggen klaargezet. Vandaaruit worden ze tot aan de basiliek meegedragen. Van zodra de bedevaarders in aantocht zijn worden de klokjes in werking gezet en klinkt het: Te Lourdes op de bergen, (om kippenvel van te krijgen).
De Beverse vlag werd door Denise Ostijn tot in Halle gedragen. Voor Denise was het dit jaar de 20ste bedevaart, en 20 jaar lang wist Denise haar bedevaart van Beveren-Leie naar Halle tot een goed einde te brengen. Nog een eindje verderop was de politie zich aan het opstellen en onder hun escorte werden de bedevaarders door de straten van Halle geleid. Ondertussen hadden de familieleden en sympathisanten post gevat in de nauwe straatjes naar de basiliek toe om de vermoeide, voldane, blije, lachende, wenende bedevaarders onder applaus te ontvangen en feliciteren. In het brandweerarsenaal was alles in gereedheid gebracht om de bedevaarders de kans te bieden zich wat op te frissen en indien nodig verzorging te geven. De bedevaart werd afgesloten met een eucharistieviering om 16.00 uur in de basiliek. Deze eucharistie werd voorgegaan door een van de priesters van de 5 organiserende gemeenten.
Dag op dag 15 jaar geleden ging de fuif: 'Move For Haïti' door Dat de negen vrouwen die de benefietfuif voor Haïti organiseerden van aanpakken weten, was al te lezen in de aankondiging van het evenement. Nu alles voorbij is kan dit enkel bevestigd worden. Hun draaiboek liep op wieltjes; alles was tot in de puntjes verzorgd en geregeld, van de aankleding van de zaal, de muziek, de medewerking van heel wat vrijwilligers tot. De voorverkoop van steun- en inkomkaarten liep vlot, maar ook aan de deur werden nog heel wat kaarten verkocht. Ruim 500 aanwezigen vonden dan ook de weg naar de fuif. Weten wat de opbrengst wasklik hier
Kerktoren te Beveren-Leie ingepakt als reclamezuil voor massaspektakel
Kerktoren te Beveren-Leie ingepakt als reclamezuil voor massaspektakel
Na het Sint-Jansspel in 1981 en het Woestijnspel in 1986 ging in 2005 het massaspel ‘Ben jij Elias?’, door te Beveren-Leie. De succesvolle voorstellingen gingen door op 4, 5, 6, 11 en 12 maart. Aan dit totaalspektakel namen meer dan 300 inwoners deel, deels voor en deels achter de schermen. De opbrengst ging naar de twee Beverse missionarissen: zuster Leen Mestdagh en pater Frans Labeeuw.
Om dit massaspektakel extra in de verf te zetten hadden Bart De Lombaerde en Pol Vandenbogaerde (foto 2) op zaterdag 26 februari nog een stunt (foto 1) in petto. Zij lieten zich inspireren à la Christo, die zo graag gebouwen inpakt en lieten de 30 meter hoge kerktoren inpakken in fluogele doeken. De stoere manen die het lef hadden om de 600 vierkante meter doek aan de kerktoren te bevestigen waren en de stunt te doen slagen waren Germain De Vlaminck en Bart Labeeuw (foto 3).
Dag op dag 20 jaar geleden Op zondag 20 februari 2005 organiseerde het kersvers nieuw bestuur van het toen nog Vakantiegenoegens, haar eerste activiteit.
Beverse Weetjes was toen nog niet online maar wel al een aantal jaar bezig, maar dan wel als vrijwijlliger voor het parochieblad.
Dag op dag 6 jaar geleden in Beveren-Leie Op 5 september 2018 was er de feestelijke opening van de wekelijkse markt in Beveren-Leie Wie nog even wenst terug te blikken op deze dag klik hier
Dag op dag 10 jaar geleden Carlos en Marc Meersman waren te gast op de 'Last Post'. Ze zongen er twee liedjes uit de cd Two Brothers en Koor. Voor een terugblik klik hier
Was jij één van de vrijwilligers voor het massaspektakel 'Ben jij Elias?' Dag op dag 19 jaar geleden ging de perscoferentie door van het massaspektakel 'Ben jij Elias?' Na het Sint-Jansspel in 1981 en het Woestijnspel in 1986 was het tijd voor het derde massaspektakel. Maar liefst ruim driehonderd mensen zetten zich belangeloos in voor dit derde totaalevenement voor of *achter de schermen. Wie nog even wenst terug te blikken op de sfeerbeelden, genomen door Beverse Weetjes, van het massaspel en slotfeest klik hier Op onderstaande foto poseerden deze mensen tijdens de persconferentie. Wie kan de lijst met namen op de foto aanvullen of verbeteren? Graag een mailtje via beverseweetjes@telenet.be We vullen de lijst met namen aan, met als dank, de vermelding van de inzender!
Rij 1: 1 Valerie Maebe, 2 Rik Debels, 3 Siska Meersman, 4…, 5…, 6 Marie Van Tieghem, 7 Leen Devos, 8 Annelies Vandorpe, 9 Hilde Defoort, 10…, 11…, 12…, 13 Bert Derore, 14 Caroline De Brabandere, 5 Annie Verstraete en 16 Geert Deloof
Rij 2: 1…, 2…, 3 Yvette Van Heghe, 4 Marleen Bekaert, 5 Christine Delcroix, 6 Jenny Demeulemeester, 7…, 8 Carmen Desmet, 9…, 10…, 11 Jelle Vermeulen, 12 Eliane Monsere, 13 Hilde Lavens, 14 Arne Vermeulen, 15 Els Lavens , 16...
Rij 3: 1 Bart Labeeuw, 2 Germain Courtens, 3 Paul Delabie, 4 Carlos Meersman, 5…, 6…, 7…, 8… Lobbens, 9 Erik Beysen, 10 Eddy Devos, 11 Florent Velghe, 12 Gundy Rigolle, 13 André D'heyne, 14 Luc Velghe, 15 John Vervaecke, 16 Carlos Holvoet, 17 Marcel Callewier, 18 Claudine De Meulemeester en 19 Willy Goesaert
Rij 4: 1…, 2 Thierry Mondy, 3 Gaby Callewaert en 4 Filip Ghesquiere
Rij 5: 1…, 2…, 3 ...Verbeke, 4…, 5...
Hilde Lavens. John en Linda Vervaecke-Sabbe. Carlos Verkaemer. R. M.
Dag op dag 7 jaar geleden. Met onderstaande foto's gaan we even terug in de tijd. Dag op dag op 4 januari 2017 stond Benefiet 8791, voor het goede doel, aan de ijspiste in Waregem. Voor een terugbik klik hier Het hoogtepunt van deze benefiet vond plaats op 11 maart 2017 met een eetfestijn en een ontvangst van wijlen Johny Voners. Voor een terublik klik hier
Dag op dag 7 jaar geleden werd het wandel- en fietspad, dat van OC 't Klokhuis naar de Elfde Julilaan loopt, officieel geopend. Vrijwillgers gingen er aan de slag met het poten van enkele duizenden bloembollen. Dankzij hun medewerking en inzet kan er in het voorjaar genoten worden van een bloemrijk wandel- en fietspad. Meer weten over deze dagklik hier
Dankjewel voor alle felicitaties/kaartjes… die mij via verschillende wegen bereikten. En wat kan er mooier zijn dan even enkele mooie herinneringen uit mijn leven op te halen.
Foto 1952: 13 maanden na het huwelijk van mijn ouders kwam ik piepen. 1954: poseren voor mijn eerste verjaardag. 1955: 17 maanden na mijn geboorte kreeg ik een zus. Halfweg de jaren ’60 werd de ouderlijke thuis van mijn moeder afgebroken waar ik mijn eerste 4 levensjaren doorbracht. 1965: samen met mijn zus mijn plechtige communie doen. 1966: een weekje aan zee vertoeven, dat deden we verschillende jaren met gans de familie Sabbe. 1970: eventjes poseren met mijn vriendje. 1972: ik trad in het huwelijk met dat vriendje. 2022: de 70ste huwelijksverjaardag van mijn ouders vieren met gans mijn familie. 2023: al 70 jaar in het leven van mijn lieve ouders en dankbaar dat ik en mijn ganse familie nog steeds bij hen terecht kunnen.
't Fonteintje in Beveren-Leie krijgt nieuwe uitbaters
Dag op dag 11 jaar geleden stelden we de nieuwe uitbaters van 't Fonteintje in Beveren-Leie voor Eindelijk is het zover voor Kristof Mommerency (29) en Louise Castel (28) uit Roeselare. Na een tijdlang op zoek te zijn geweest, vonden ze hun vast stekje en zullen ze 't Fonteintje in de Sint-Jansstraat na 2 jaar nieuw leven inblazen. Kristof studeerde marketing en PR en werkte eerder als commercieel bediende.
Louise en Kristof met hun dochtertje Lilly-May die binnen enkele maanden 2 jaar zal worden. (Foto RSB)
Ook trok hij naar Rhodos om er als sportanimator aan de slag te gaan. "Toen ik er een tweetal jaar werkte leerde ik de uit Leeds afkomstige Louise kennen. Zij werkte er als choreografe en danseres", vertelt Kristof. "Samen met haar ben ik na het seizoen meegereisd naar Engeland. Terwijl Louise daar haar universitaire studies theater en dans afmaakte, ging ik er aan de slag en werkte er 's avonds ook in de horeca. Nadat Louise was afgestudeerd zijn we naar België gekomen. Als student was ik een tijdlang barman in de Overpoortstraat, de studentenbuurt in Gent. Toen al had ik de smaak te pakken om zelf ooit iets op te starten in de horeca", gaat hij verder. "We waren al een tijdje op zoek naar een geschikte plaats waar zowel Louise als ikzelf aan de slag konden. Zo zijn we op 't Fonteintje uitgekomen". Kristof zal het café runnen. Het krijgt trouwens een nieuwe look..
Dansstudio Louise die nu cursussen jazz en Zumba geeft in verschillende plaatsen in West-Vlaanderen zal er haar eigen dansstudio beginnen in de feestzaal. "Ik wil van start gaan met een aantal verschillende dansstijlen zoals Jazz, hiphop, ballet, kleuterdans, Zumba en later misschien ballroom, dat is echter nog toekomstmuziek", zegt Louise. Louise is ook niet aan haar proefstuk toe in de horeca, ze werkt ook nog in La Palma in Gits en zal dus zeker meehelpen in de feestzaal en het café.
"De naam 't Fonteintje blijft en het is de bedoeling om hier een sociaal praatcafé te creëren. We zorgen ook voor een aantal speciale bieren waarvan men zegt : daarvoor moeten we in 't Fonteintje zijn", vullen ze elkaar aan. "Tijdens de zomermaanden zullen ouders op het terras kunnen genieten terwijl de kinderen er zullen ravotten. De feestzaal zal ook kunnen gebruikt worden voor verschillende evenementen zoals recepties, babyborrels, verenigings- en bedrijfsfeesten, optredens, communies, jubilea, rouwmaaltijden..."
Traiteurdienst "Daarvoor zullen we werken met een traiteurdienst. De klanten zullen de keuze hebben om zelf een traiteur te kiezen, maar ook wij zullen een brede waaier aan mogelijkheden bieden. Naast dit alles is er ook een vergaderzaal beschikbaar. Vanaf 1 mei is de feestzaal te huur en de opening van het praatcafé is voorzien op 29 mei. De dansstudio zal van start gaan rond september. We weten dus wat te doen", besluiten beiden. (Rita Sabbe)
't Fonteintje sluit de deuren Op zaterdag 28 juni 2008 verzorgden de uitbaatsters, Judith Vandermeiren en dochter Nathalie Vandenberghe, hun allerlaatste rouwmaaltijd in t Fonteintje. Op zondag 29 juni mochten ze beide nog genieten van een afscheidsfeestje.... samen met hun vrienden. Meer weten hierover klik hier.
Katelijn Peirs uit Beveren-Leie behaalde zilver op BK Schaatsen
Katelijn Peirs uit Beveren-Leie behaalde zilver op BK Schaatsen Dag op dag 6 jaar geleden waren we te gast bij Katelijn Peirs die zilver behaalde op het Belgisch kampioenschap schaatsen. We troffen haar, omringd door haar familie, die gretig mee op de foto gingen.
"Op het BK marathonschaatsen afgelopen weekend in Breda heeft Katelijn Peirs uit Beveren-Leie zilver behaald. “Ik had het niet meer verwacht op mijn leeftijd”, zegt de moeder van twee, die droomt van een deelname aan de Elfstedentocht", zo begon Benoit Denoulet zijn artikel dat verscheen in HWN op 13 februari 2015.
Op 38-jarige leeftijd een zilveren plak behalen op een Belgisch kampioenschap, je moet het maar doen. Toch is het iets wat schaatsster Katelijn Peirs voortaan op haar palmares mag schrijven. Het was nota bene de eerste keer dat ze deelnam. “Ik had het eerlijk gezegd niet meer verwacht op mijn leeftijd”, zegt Peirs. “Ik mag me een jaar lang de tweede beste schaatsster van België noemen. Ik heb de wedstrijd tactisch goed aangepakt. Ik kon mijn tien jaar jongere concurrente gelukkig achter mij houden. Met een derde plaats zou ik ontgoocheld geweest zijn, maar nu ben ik heel trots op mijn prestatie” In de wedstrijd gaan mannen en vrouwen tegelijkertijd van start. “Achteraf worden er aparte klassementen opgemaakt. We hebben die mannen nodig, want je kan je daar als vrouw aan optrekken. Dit jaar waren we met veertig ingeschrevenen, onder wie vier vrouwen”, zegt Peirs.
Skeeleren De naam marathonschaatsen kan misleiden. Het is niet de bedoeling dat je 42 km schaatst. “Nee, bij een marathonwedstrijd moet je veertig ronden van 400 meter zien af te leggen”, legt Peirs uit. “De echte goede schaatser leggen een ronde af in dertig seconden. Mijn beste rondetijd staat op 41 seconden.” Eigenlijk is Katelijns beste discipline de lange afstand. “Van nature ben ik iemand die graag lang schaatst. Zo deed ik in 2012 mee aan de Molentocht in Nederland ; een tocht over 80 kilometer waarbij je de prachtige Nederlandse molens passeert.” Ook al op jonge leeftijd was Katelijn gebeten door het schaatsen. “Toen ik 15 jaar was deed ik een halve, alternatieve versie van de Elfstedentocht. In Oostenrijk schaatste ik toen 100 kilometer bij -30°C”, klinkt het.
Een Belgisch kampioenschap dat plaatsvindt in Nederland, het klinkt toch wel vreemd in de oren. “In België hebben we geen enkele officiële schaatspiste van 400 meter. Als je het mij vraagt, denk ik ook niet dat die er binnenkort zal komen. Nochtans zijn er veel liefhebbers van het schaatsen, vooral dan in Oost- en West-Vlaanderen. Ook vanuit het skeeleren is het een kleine stap naar het schaatsen. In wedstrijden merk ik altijd meteen op wie uit het skeeleren komt. De manier waarop ze op hun schaatsen duwen is anders. Ikzelf bereid me ook voor op de wedstrijden door te gaan skeeleren.”
Elfstedentocht Schaatsen krijgt nu eenmaal weinig aandacht in België. “Het is een kleine sport”, zegt Katelijn. “Toch zitten we met veel talent in België. Zowel Bart Swings als Jelena Peeters zijn echte toppers. De sport verdient meer aandacht. Ook de sfeer naast het schaatsen is heel leuk. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met het veldrijden.” Een van de grote dromen van Katelijn blijft toch eens deelnemen aan de Elfstedentocht in Nederland. “In 1997 mocht ik aan de start van de Elfstedentocht komen. Op dat moment was ik zwanger, dus moest ik passen. Mijn kinderen zijn mij uiteraard meer waard dan mijn passie.”
In 2012 stond alles klaar voor de start van de tocht, maar de sneeuw was toen spelbreker. De laatste Elfstedentocht dateert alweer van 1997. “Onlangs werd beslist dat alle leden uit de vereniging bij de volgende tocht mogen meedoen. Ik hoop echter dat ik niet moet wachten tot ik 90 ben”, besluit ze.
Beverse Weetjes is jarig! Op 21 maart 2006 ging Beverse Weetjes online. We trekken dus een streep onder twaalf jaar en met deze post staat alvast de eerste van jaargang 13 online.
Dankjewel aan iedereen die de afgelopen twaalf jaar een beroep deed op Beverse Weetjes, zelf iets instuurde, toestemming gaf om hier iets te mogen publiceren, een toffe reactie neerpende, een bezoekje bracht...
Hoe zien de statistieken er na die twaalf jaar uit? Unieke bezoekers Bij de unieke bezoekers staat de teller op een gemiddelde van 199 unieke bezoekers per dag. Op 16 april 2014 mochten we het meest aantal unieke bezoekers, namelijk 640 op één dag noteren. Mei 2014 was een topmaand met 13.853 unieke bezoekers.
Bezoekers of aantal pageviews De teller van het aantal bezoekers / aantal pageviews per dag staat nu op 298. De dag met het meest aantal bezoekers / aantal pageviews viel te noteren op 17 april 2015 met 1490. Sinds het online gaan staat de teller met unieke bezoekers op 872.217 en 1.306.134 bezoekers / aantal pageviews. Momenteel staan er 4921 berichten online.
In de statistieken van SeniorenNet lezen we verder nog dat Beverse Weetjes bezocht werd door meer dan 2212 verschillende providers. De top 5, Telenet.be, Belgacom.be, Ziggo.nl, Scarlet.be en Zeelandnet.nl. In de top 10 van de verschillende landen die Beverse Weetjes bezochten vinden we respectievelijk België, Nederland, Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk (Groot-Brittannië), Canada, Spanje, Italië en Portugal.
KAV Beveren-Leie op kernreis 34 KAV kernleden mochten op 11 juli 1996 hun getuigschrift met grote onderscheiding ontvangen De kernreis begon met koffie en taart in ‘t Leckerke. Ondertussen stond juf An Vandeginste ons op te wachten aan de poort van de oude meisjesschool. Nadat we hadden plaats genomen op de schoolbanken kon de les aanvangen. We kregen er onderricht over het reilen en zeilen van de Beverse KAV. De werkgroep had gezorgd voor de dagtaken. Het schriftje kon opgeborgen worden in de zelfgemaakte boekentas. Vandaar vertrokken de kernleden op schoolreis, maar eerst een lekker snoepje ophalen in de Spar bij Peggy. Daarna naar Ieper, voor een bezoek aan het Stedelijk Onderwijsmuseum. De kern werd gehouden in het domein De Palingbeek. Het avondmaal, een koude schotel, werd geserveerd in De Toren in Beveren-Leie. Tot slot verbeterde juf Ann alle dagtaken en kreeg iedereen een getuigschrift met GROTE ONDERSCHEIDING!
Dag op dag Wie kent de reeks “Wie ben ik? - Ik ben” nog? Enige jaren geleden een vaste rubriek in KW - Het Wekelijks Nieuws - editie Gaver.
Dag op dag 11 jaar geleden verscheen: 'Ik ben - Rita Sabbe’. Een vragenlijst die mij werd doorgestuurd door Yvan Vanhoucke. Toen nog niet wetende dat ik voor hetzelfde weekblad zelf heel wat mensen voor deze rubriek zou contacteren.
*Enkele situaties uit de intro van toen zijn ondertussen veranderd, de antwoorden zouden echter tot op vandaag nog steeds hetzelfde zijn. *Vooraan in deze krant herkende je wellicht Rita Sabbe (53). Ze woont met haar man Carlos Verkaemer aan de Bermkouter in Beveren-Leie en verzorgt er beroepshalve het onderhoud van de CM-burelen. "Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd vooral bezig met foto's, computer en vrijwilligerswerk. Ik ben lid van het redactieteam Kerk en Leven, de parochieraad, kernlid ACW en kernlid van de KAV. Ik maak foto's van gebeurtenissen op onze parochie Sint-Jan de Doper, schrijf er een tekstje bij en stuur dit door om in Kerk en Leven te laten verschijnen. Op dit ogenblik ben ik ook bezig met een eigen website.
Welk soort boek ligt er op je nachtkastje ? "Op dit ogenblik enkele exemplaren van het 'Jaarboek van de Geschied- en Heemkundige Kring De Gaverstreke'. Kwestie van nog wat informatie over het verleden van Beveren-Leie te vergaren." Wie verdient er volgens jou een standbeeld en waarom ?" Mijn ouders. Ik ben niet in luxe opgebracht, maar kwam ook nooit iets te kort. In gelijk welke omstandigheid konden en kunnen wij, mijn zus, onze echtgenoten, de kleinkinderen en ikzelf een beroep doen op hen. Eerlijkheid en elkaar in nood bijstaan met raad en daad zijn enkele van de waarden die zij mij bijbrachten en hoog in het vaandel dragen. Dat is de grootste luxe die mijn ouders mij hebben meegegeven en nog altijd doorgeven, daarom een standbeeld voor mijn vader en moeder." Je hebt een drukke periode achter de rug, je bent doodop, hoe laad je je batterijen weer op ? "Tuinieren en daarna genieten van alles wat de seizoenen teweegbrengen in onze tuin. " Hecht je veel belang aan make-up ? "Nee, ik hou van puur natuur. Enkel op een heel bijzondere gelegenheid zou ik mij eens wagen aan een beetje make-up. Maar dik onder de verf zitten, is niet aan mij besteed. Ik lig trouwens nooit onder de zonnebank." Wat is je favoriete tv-programma ? "Het nieuws, Recht van antwoord en praatprogramma's in het algemeen. En wat sport betreft kijk ik graag naar cyclocrosswedstrijden." Welke kwaliteit waardeer je het meest in je man ? "Zijn eerlijkheid, zijn handigheid en de hulp die ik krijg in het huishouden. Koken is namelijk een van zijn hobby's." Welke periode van je leven zou je wel eens willen herbeleven ? "De periode tussen mijn 25 en 30ste is een van de mooiste. Nog jong en toch al wat ervaring, nog niet denken aan de zorgen van morgen en toch bewust omspringen met wat je hebt. En je neerleggen bij zaken die niet voor je weggelegd zijn." Je mag een droomreis maken : waarheen gaat die ? "Nederland is voor mij mijn bovenste beste buurland. Ik heb altijd een zwak gehad voor de zee. Breskens is voor mij en mijn man een uitgelezen stekje om eens rustig tot onszelf te komen. Niet overbevolkt, genieten van de Westerschelde, de duinen en de natuur. Fietsen op de dijk, wandelen op het strand, zonder dat je over de menigte valt. Lekker lui een terrasje doen in een strandcafé. De omgeving verkennen, nergens verplichtingen hebben. Alles mag, niets moet, gewoonweg zalig." Wat kan je humeur grondig verknallen ? "Vals en achterbaks zijn. Mijn lijfspreuk is 'De diepste wonden worden je geslagen door mensen die het masker van de vriendschap dragen'. Mensen van wie je denkt dat ze het goed met je menen en achteraf blijkt dat ze profiteerden en je misbruikten. Daar heb ik een hekel aan." (YVW)
Beverse Weetjes jarig Op 21 maart 2006 ging Beverse Weetjes online. We trekken dus een streep onder elf jaar en beginnen alvast met deze post aan het twaalfde jaar. Dankjewel aan iedereen die de afgelopen elf jaar een beroep deed op Beverse Weetjes, zelf iets instuurde, toestemming gaf om iets te mogen publiceren, een toffe reactie neerpende, een bezoekje bracht...
Hoe zien de statistieken er na die elf jaar uit? Unieke bezoekers Bij de unieke bezoekers staat de teller op een gemiddelde van 192 unieke bezoekers per dag. Op 16 april 2014 mochten we het meest aantal unieke bezoekers, namelijk 640 op één dag noteren. Mei 2014 was een topmaand met 13.853 unieke bezoekers.
Bezoekers of aantal pageviews De teller van het aantal bezoekers / aantal pageviews per dag staat nu op 319 De dag met het meest aantal bezoekers / aantal pageviews viel te noteren op 17 april 2015 met 1490. Sinds het online gaan staat de teller met unieke bezoekers op 699.233 en 1.200.431 bezoekers / aantal pageviews. Momenteel staan er 3.387 berichten online.
In de statistieken van SeniorenNet lezen we verder nog dat Beverse Weetjes bezocht werd door 2089 verschillende providers uit 90 landen. In de top 10 staan respectievelijk België, Nederland, Verenigde Staten, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk (Groot-Brittannië), Canada, Spanje en Oostenrijk.
Beveren-Leie dag op dag Vrijdag 20 februari 2009 werd een legendarische dag in Beveren-Leie. Toen ging het uithangbord 'Interlin' van de omstreden site tegen de vlakte.
Dag op dag in Beveren-Leie Vandaag 19 mei is het precies 10 jaar geleden dat OC De Kernelle in Beveren-Leie officieel geopend werd. Meer weten over deze dag op dag klik hier.
Beverse Weetjes is tien jaar! Op 21 maart 2006, of 3653 dagen geleden, ging Beverse Weetjes online. Vandaag vieren we dus de tiende verjaardag van dit blog. Dank aan iedereen die het afgelopen decennium een beroep deed op Beverse Weetjes, zelf iets instuurde, toestemming gaf om iets te mogen publiceren, een toffe reactie neerpende, een bezoekje bracht aan Beverse Weetjes...