Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

30-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (10)
29-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De was moet schoon . auteur Harry Zevenbergen

De was moet schoon

kleurrijk aroma in de wasmand
mijn terugblik op een week
zweet, eten, deo en jouw resten
gevangen in textiel en ik weet

precies waar, wanneer en waarom
voor de deur wordt het leven
in tien minuten geknipt en geschoren
het is zomer in de Boekhorststraat

terwijl wit en bont zich mengt
worstelen fietsen met de autostroom
westwaarts het centrum in en verder
oostwaarts lonkt de Schilderswijk

wanneer ik klungel met de machine
staan er altijd mensen klaar om me
te helpen het duurt een paar weken
voor ik door heb wie er werkt

Achmed vertelt van de broek in vijf
die eruit kwam met slechts één pijp
Harry vult aan dat de andere
terug werd gevonden in machine vier

van buiten roept Ria: “Ben je nieuw hier?”
en dat ik ze niet moet geloven
maar dat van die broek is echt waar
het is zomer in de Boekhorststraat




Categorie:Gedichten
» Reageer (10)
28-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze glimlachen zelfs, vind je ook niet.

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (7)
27-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smakelijk


.


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (8)
26-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzekeren

Verzekeren

Risico als handelswaar?

 

In het dagelijkse leven kan er van alles gebeuren dat schade oplevert. Gezinnen, bedrijven maar ook de overheid lopen elke dag financiële risico’s. Verzekeringen dekken deze risico’s af. Hierbij geldt: hoe meer risico, hoe hoger de premie.

Verzekeringen ontstonden doordat mensen beseften dat het noodzakelijk was om zich te beschermen tegen het noodlot. In de eerste zelfvoorziende leefgemeenschappen was deze behoefte er niet.

Economische oorsprong
In het Babylonische Rijk (2500-1000 v.C.) ontstond voor het eerst bewuste overschotproductie: men maakte meer dan nodig was voor de eigen behoefte. Zo ontstond er handel en dat was aanleiding tot transport. Maar omdat handelswaar een kostbare lading vormde, bracht het vervoer risico’s met zich mee. Dit was de aanleiding om te zoeken naar een soort verzekering.

Polis
Om zeker te kunnen weten hoeveel handelswaar er was, werd er een inventaris gemaakt. Dit gebeurde op twee kleitabletten. Een ervan was voor de verzekeringnemer en de ander kreeg de verzekeraar. Dit soort ‘documenten’ mochten alleen onder gezag van de heerser gemaakt worden. Omdat die heerser meestal aan de leiding stond van een stad(staat), werd er gesproken van een ‘polis’. Dit woord gebruiken we nu nog steeds.

Pionier
De Babylonische koning Hammourabi (1792-1750 v.C.) was in veel opzichten een pionier van verzekeringen. In zijn beroemde code van Hammourabi (Louvre, Parijs) waren namelijk al teksten opgenomen over hypotheken en arbeidsongeschiktheidswetten! Arbeiders die hij aan zijn gebouwen liet werken, konden bij een bedrijfsongeval een schadevergoeding krijgen. Dit kregen ze trouwens alleen als ze daarna niet meer konden werken voor hun kost.

 

Soorten verzekeringen
Sociale verzekeringen worden geregeld door gespecialiseerde sociale fondsen, als onderdeel van de collectieve sector. Denk aan organisaties als (Uitvoering Werknemersverzekeringen) en (Sociale Verzekeringsbank).

  1. Werknemersverzekeringen zijn verplichte verzekeringen voor mensen in loondienst en zijn vooral bedoeld om het verlies aan inkomen op te vangen. .
  2. Volksverzekeringen zijn algemene verzekeringen voor alle inwoners en daarom beginnen alle afkortingen ook met de A van algemeen.

 

  1. Ziektekostenverzekering: sinds 1 januari 2006 NL is er één (nationale) Zorgverzekering. Deze bestaat uit een verplicht basispakket en vrij gekozen aanvullend pakket.
    België de hospitalisatieverzekering bestaan al lang.
  2. Particuliere verzekeringen: deze zijn doorgaans niet verplicht.
  3. Schadeverzekeringen: deze dekken het financiële risico dat ontstaat als gevolg van een onzeker voorval. Hier geldt bij het economische afwegingsprincipe van kosten tegen risico. Als je denkt dat de kosten niet opwegen tegen de te verwachten financiële risico’s, kun je er voor kiezen om jezelf niet te verzekeren.
    4. Brandverzekeringen, niet vergeten deze op tijd eens aan te passen, want een mens doet veranderingen in zijn huis maar vergeten de aanpassing idem voor brandmelders kost niet veel en het helpt veel schade te voorkomen.

 


Categorie: Bevolking en Biologie
» Reageer (13)
25-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst je een fijne zondag en ik breng een bloemmetje mee voor U.

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (15)
24-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nacht is nooit helemaal donker... auteur Paul Eluard

De nacht is nooit helemaal donker...

 

De nacht kan niet zo donker zijn

of er is ergens een kleine ster te vinden .

De woestijn kan niet zo troosteloos zijn

of er is een oase dichtbij of ver.

Er zijn bloemen die zelfs in de winter bloeien

Ergens blijft er, ook nu en hier

een lichtje in het donker

een kleine vreugde geven.

 

 

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (19)
23-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (8)
22-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Animaties

Animaties

Het bewegen van beelden

 

Animeren betekent letterlijk ‘tot leven wekken’. Animeren is iets laten bewegen wat zelf niet kan bewegen.

Eigenlijk zijn animaties zijn in het algemeen niets meer dan een serie opeenvolgde dia’s. We zien dit omdat onze hersenen snel opeenvolgende beelden niet afzonderlijk onderscheiden, maar vertalen in een continue beweging. Tenminste, wanneer de hoeveelheid beeldjes per seconde en de hoeveelheid verschillende beeldjes per seconde, klopt.

Handwerk

Er zit meer handwerk in het maken van computeranimaties dan je op het eerste zicht zou denken. Ook hier begint alles met schetsen. Hierna worden modelsheets en storyboards gemaakt. Voordat de computer er aan te pas komt is al heel wat handwerk verricht.

Celanimatie

 

Traditionele (tekenfilm) animatie wordt ook wel celanimatie genoemd: de bewegende onderdelen van ieder beeld (frame) word met de hand getekend en overgebracht op een transparant medium (cel). Die worden stuk voor stuk gefotografeerd met een speciale (‘Rostrum’) camera en achter elkaar geplaatst en overgebracht op film of video.

Computeranimatie

Ook bij computeranimatie worden beelden achter elkaar geplaatst tot een film, maar er zijn grote verschillen in de werkwijze. Bij 3D computergraphics zijn het ontwerpen van de objecten (modelleren), het ontwerpen van de scène, omgeving of verhaal (ensceneren) en het integreren van die 2 tot een film (renderen), drie gescheiden fases in het proces. Bij de klassieke celanimatie gebeurt dat min of meer tegelijkertijd.

Wiskunde

In de eerste computergraphics werden objecten samengesteld uit drie dimensionale geometrische vormen (kubus, blok, cylinder, kegel) van verschillend formaat. Met de huidige techniek wordt een object of figuur opgebouwd uit vormen met meer vlakken. Een object is op dat moment eigenlijk niet meer dan een (complexe) wiskundige formule.

Vormen en figuren

In technische animaties worden de objecten vanaf de eerste vormen met de computer samengesteld. Basisvormen kunnen zó worden gemanipuleerd en gecombineerd op een beeldscherm dat er iedere vorm mee kan worden gegenereerd. Het inbrengen van figuren (mensen dieren, robots) in de computer is veel werk. Op gips of kleimodellen wordt een virtuele draadstructuur aangebracht gebracht die na scanning als x, y en z-assen door de computer wordt verwerkt tot een computermodel. Op een aantal knooppunten van die assen worden handles aangebracht die het mogelijk maken de vorm te veranderen.

Makkelijker animeren met software

Nog niet zo lang geleden was het maken van 3D-animaties erg specialistisch werk, maar de verkrijgbaarheid van software als Macromedia Flash (2D animaties) en Studio3Dmax hebben het maken van computeranimaties binnen het bereik van iedereen gebracht. Vanaf dat moment beginnen ook kunstenaars het medium te verkennen.

 


Categorie: Bevolking en Biologie
» Reageer (8)
21-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mollenmeisje. Auteur Chawwa Wijnberg



Het mollenmeisje

 

Het mollenmeisje
krijgt een subliem
voor graven

het geitje en het bokje
een tien
voor jonge sprongen

het schrijvertje schrijft
ongelezen gedichten
op water

 

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (12)
20-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week.

.


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (9)
19-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lodewijk XVI

Lodewijk XVI

Van absolutisme naar revolutie

Lodewijk XVI regeerde van 1774 tot 1791 over Frankrijk. Hij was absoluut vorst, dus zijn wil was wet. Maar toch kwamen de burgers tegen hem in opstand.

In de 18e eeuw bestond de bevolking uit drie groepen, oftewel standen. Bij je geboorte stond al vast tot welke stand je zou gaan behoren, want je was automatisch van dezelfde stand als je ouders waren.

Standen

Tot de eerste stand behoorden de geestelijken: de pastoors en de bisschoppen. In de tweede stand zaten edelen. Dit waren mensen met veel aanzien zoals hertogen, graven en baronnen. Toch waren de meeste mensen van de derde stand: de boeren en burgers. Gewonen mensen zoals ambachtslieden en werklieden, maar ook advocaten notarissen en leraren. Boven deze standen stond de koning. Hij was de belangrijkste en had alle macht.

Belasting

De arme, ongeschoolde boeren en stedelingen leden vaak honger. Toch moesten ze veel belasting betalen. De Fransen uit de eerste en tweede stand hoefden dat niet. In 1789 hadden de mensen van de derde stand in Frankrijk genoeg van de armoede en ongelijkheid. De oneerlijke belastingheffing moest worden afgeschaft.

Revolutie

 

Op 14 juli 1789 werd de Batille bestormd

De boeren en de burgers waren zo boos, dat ze in opstand kwamen tegen de koning. Op 14 juli 1789 bestormden de ontevreden Fransen de Bastille. De Bastille was een beruchte gevangenis in Parijs. Er werd gezegd dat de koning hier misdadigers en tegenstanders van zijn bestuur liet opsluiten en martelen.

Grondwet

Koning Lodewijk XVI wilde de opstand van het Franse volk tegenhouden. Maar dat lukte hem niet. De Franse Revolutie werd een groot succes. De koning verloor zijn macht en werd afgezet. Hierdoor konden de burgers de macht overnemen. Er verscheen al snel een grondwet, waarin stond dat iedereen gelijk was.

Doodstraf

 

Lodewijk op het schavot

Koning Lodewijk XVI en zijn vrouw Marie-Antoinette probeerden nog te vluchten en hulp te halen in het buitenland. Maar dat mislukte. De koning en zijn vrouw werden net voor de grens ontdekt en werden teruggebracht naar Parijs. Daar werden ze berecht en veroordeeld voor landverraad. Ze kregen de doodstraf. Eerst werd de koning onthoofd en een paar maanden later volgde de koningin.

Vrijheid, gelijkheid, broederschap

Onder het nieuwe bestuur van de burgers was iedere Fransman vrij. De standen werden afgeschaft. Iedereen was gelijk. Alle mensen verdienden evenveel respect. Ongeacht hun geslacht, beroep of geloof. Mensen moesten leven in broederschap.

Quatorze juillet

Het is al meer dan 200 jaar geleden dat de Franse Revolutie heeft plaatsgevonden. Maar de Fransen zijn er nog trots op. Ieder jaar op 14 juli (quatorze julliet) vieren de Fransen hun nationale feestdag. Dit was eerder de dag van de revolutie.

 


Categorie: Bevolking en Biologie
» Reageer (14)
18-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst iedereen een aangename zondag toe, met dit boeketje voor U.

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (15)
17-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht. Auteur : Paul Eluard

 

 

Bericht

De nacht vóór zijn dood

Was de kortste van zijn leven

De gedachte dat hij nog leefde

Deed het bloed in zijn polsen branden

De last van zijn lichaam deed hem walgen

Zijn kracht deed hem kreunen

Maar in het diepst van deze afschuw

Begon hij te glimlachen

Hij had niet één kameraad

Maar miljoenen en miljoenen,

Wist hij, om hem te wreken

En de dag brak voor hem aan.

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (10)
16-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (6)
15-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is feesdag vandaag, een tasje koffie voor iedereen, en ik die dacht dat den uil op de perenboom zat....

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (14)
14-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschiedenis van de fotografie

Geschiedenis van de fotografie

Hoe fotografie schilderwerk ging vervangen

 

Voor de uitvinding van de fotografie, lieten alleen rijke mensen een portret van zichzelf maken door een schilder of beeldhouwer. Toen vanaf 1850 de fotografie in zwang kwam, verhuisde de portretkunst naar het domein van de fotograaf.

Eigenlijk waren de benodigde ingrediënten om de fotografie uit te vinden al langere tijd beschikbaar: wetenschappelijk, optisch en chemisch bestond er voldoende kennis.

Camera obscura
In de renaissance (16e eeuw) gebruikten schilders de camera obscura. Hiermee projecteerden ze beelden van voorwerpen op een wand van een donkere kamer door licht via een heel kleine opening binnen te laten vallen. Schilders gebruikten dit apparaat, een doos met lens, spiegel en matglazen scherm, als hulpmiddel voor het schilderen van stadsgezichten.

Negentiende eeuw
De uitwerking van deze fotografietechniek zou tot in de negentiende eeuw op zich laten wachten. Op meerdere plekken in Europa waren uitvinders en kunstenaars er tegelijkertijd mee bezig. Kennelijk was de tijd er toen rijp voor. De Fransman Nièpce, die zich met lithografie en andere druktechnieken bezighield, slaagde erin om de beelden van een camera obscura op platen van metaal en glas vast te leggen. De Franse kunstenaar Daguerre ontwikkelde de mogelijkheden van dit procédé verder. In 1837 legde hij een straattafereel in Parijs vast op een verzilverde koperen plaat.

Lichtgevoelig papier
Ook de Engelsen experimenteerden met het vastleggen van geprojecteerde beelden. Talbot kwam via een andere procédé, met lichtgevoelig papier, uit bij een eerste vorm van fotografie. Het procédé van Daguerre werd technisch verbeterd. Na ongeveer twintig jaar werd die techniek vooral toegepast in Amerika, maar ook soms in Europa. In Amerika ontstond een snel groeiende vraag naar gefotografeerde portretten. De eerste studio opende in 1853. Binnen dat jaar openden er vervolgens alleen in New York al 86! Opeens was het portret bereikbaar geworden voor een veel groter deel van de bevolking. Een foto kostte een fractie van het bedrag voor een geschilderd of gebeeldhouwd portret. Bovendien: een foto liegt niet.

Onthullend
Dit onthullende aspect was echter niet altijd een voordeel. Mensen waren eraan gewend geraakt, dat schilders het onderwerp dikwijls idealiseerden of verfraaiden. Aanvankelijk probeerden fotografen dit schoonheidsideaal in hun werk te handhaven. De eerste gefotografeerde taferelen met kunstzinnige bedoelingen lijken nog braver dan de braafste stillevens van de braafste schilder.Toen in 1822 Niépce de eerste foto maakte, werd dit zeker niet beschouwd als kunstwerk. De fotografen van het eerste uur legden 'gewoon' een uitsnede uit de zichtbare werkelijkheid vast. Het idee dat fotografie een artistiek expressiemiddel was of zou kunnen worden, riep op zijn minst weerstand op.

 

Bedreiging schilders
Hoe vaardig en virtuoos schilders ook in staat waren om een mens te portretteren, toen de uitvinding van de fotografie een feit was, voelden vele schilders zich enorm bedreigd. Aanvankelijk gebruikten schilders de techniek van de fotografie om de tijdrovende fase van voorstudies te bekorten. Zij fotografeerden taferelen uit het dagelijks leven en mensen die ze op groepsportretten moesten schilderen. Behalve als voorstudiemateriaal gebruikten schilders foto's ook als letterlijk vertrekpunt, hetgeen soms direct is af te lezen aan toevallige elementen in de compositie. Zo sijpelde de invloed van de fotografie de schilderkunst binnen.

Realisme
Tussen 1850 en 1860 kwam in Frankrijk in de schilderkunst een realistische school op, die een extreme schilderkunstige objectiviteit nastreefde. De schilder Courbet gaf zijn beweegreden voor zijn naturalistische aanpak als volgt weer: "Ik kan geen engel schilderen, want ik heb nog nooit een engel gezien." Tegenstanders van dit realisme in de schilderkunst wijzen op het gevaar van vervlakking en geven fotografie de schuld. De Franse schilder Delécluze stelde in een artikel in 1851, dat kunstenaars die net zo registrerend als fotografen te werk gaan 'zichzelf zonder wil, zonder smaak, zonder het te weten, aan de verschijningsvorm van dingen onderwerpen'.

Rechter
In 1861 werd er zelfs een rechtszaak gewijd aan de kwestie of fotografie nu slechts een wetenschappelijk procédé was om zaken visueel te documenteren of een vorm van kunst. De rechter bepaalde dat 'foto's de vrucht zouden kunnen zijn van menselijke denken en geest van kunstzinnige smaak of intelligentie, het stempel van een persoonlijkheid zou kunnen dragen en daarmee tot kunstwerken worden.' Ondanks deze beloftevolle uitspraak duurde het nog tot ver in de 20e eeuw voor fotografie als volwaardige kunstvorm op tentoonstellingen werd toegelaten.

Stromingen
In de ontwikkeling van de fototechniek ontstonden, net als bij de film, twee verschillende stromingen:

  • De documentaire of reportagefotografie: daarbij ligt de nadruk op het registreren van de werkelijkheid. Ook journalistieke fotografen registreren. Ze maken portretten, terwijl mensen zich niet bewust zijn van het feit, dat ze gefotografeerd worden. (Ook in de film, zijn de documenterende mogelijkheden van begin af aan onderzocht.)
  • De geënsceneerde fotografie: de fotograaf construeert datgene wat hij wil fotograferen zorgvuldig. Hij laat niets over aan het toeval.

Uiteraard ontstonden er allerlei mengvormen uit deze twee stromingen, maar de basis van de fotografie wordt nog steeds bepaald door deze twee principes.

Mogelijkheden
Sinds de uitvinding van de fotografie zijn er kunstenaars geweest, die de mogelijkheden van de fotografie omarmden. De dichter Alphonse de Lamartine zei zelfs: "Fotografie is meer dan een kunst, het is een solair fenomeen, waarin de kunstenaar samenwerkt met de zon." Hoe dan ook, het was zoeken naar de eigenlijke toepassing van een nieuwe techniek, ook voor enthousiaste kunstenaars. Het is duidelijk dat mensen fotografie inmiddels tenminste even interessant vinden als schilderkunst.

Sommige kunstcritici menen dat de schilderkunst van zijn troon is gestoten door de fotografie. Grote musea organiseren regelmatig prestigieuze fototentoonstellingen. Portretfotografie is een veel gebruikt genre.

Tegenwoordig
In hedendaagse exposities lijkt de fotografie af te willen rekenen met het verleden, waarin een foto vooral als 'kiekje' werd aangeduid. Misschien dat daarom ook de meeste tentoongestelde foto's worden afgedrukt op monumentaal formaat en in een beperkte oplage. Het is alsof de toeschouwer definitief moet vergeten, dat de eerste fotografische producten in een heel klein albumpje konden worden geplakt.

 


Categorie: Bevolking en Biologie
» Reageer (9)
13-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moest maar zo lekker niet zijn, fruit doet je goed.

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (9)
12-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vind ik leuk. Auteur Daan de Ligt

Vind ik leuk

Ze had de ‘vind ik leuk-knop’
weer razendsnel gevonden
toen ik op Facebook repte
van mijn valpartij en wonden

Ze reageerde ook:
ik kreeg wat ik verdiende
omdat ik vorig jaar
haar harteloos ontvriendde

Ze leest mijn updates trouw
ze zal zich niet vervelen
ze wil mijn lijden graag
met al haar vrienden delen

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (15)
11-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@ wenst iedereen een aangename zondag toe, met dit boeketje .

.


Categorie:Bloemen, planten,dieren , natuur
» Reageer (12)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!