xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
.
Nood aan meer energie? Voeg dan
groenten toe aan je ontbijt
De meeste mensen grijpen 's ochtends
spontaan naar granen en fruit, maar wist je dat groenten toevoegen aan je
ontbijt je energie nog meer kan boosten? Bovendien geven ze je lichaam een
gezonde lading vitaminen rechtstreeks van de bron.
Hier volgen alvast drie leuke
manieren om groentjes te versmelten met je ontbijt:
Ruil je appel om voor jicama
De gezondheidsvoordelen van appels zijn je allicht bekend, maar de jicama heeft
een gelijkaardige textuur en smaak met minder suiker, meer vezels en vier keer
zoveel vitamine C! Voor wie deze knapperige, zoete wortel niet zou kennen: de
jicama is afkomstig uit Mexico en heeft een gele, papierachtige buitenkant en
een romig witte binnenkant. De textuur doet denken aan een rauwe aardappel of
peer en de smaak is zoet en leunt aan bij die van appels.
Verder bevat een jicama extreem weinig calorieën en is hij 1 of 2 maanden
houdbaar op kamertemperatuur. Bewaar deze wortel wel niet in de frigo omdat
koude hem schaadt. Hak hem in stukjes en dop deze in amandelboter of voeg ze
toe aan een lekkere kom yoghurt. Je kan de jicama ook gewoon uit de hand eten,
als je weinig tijd hebt om te ontbijten.
Zwier groenten in je roerei of omelet
In plaats van een omelet natuur of een doodgewoon roerei te maken, kan je
een energiebom creëren door voedingrijke groenten als spinazie, rode peper en
ui toe te voegen aan je eieren. Een handje vol spinazie, een eetlepel
versnipperde ajuin en een halve rode paprika (goed voor slechts 21 calorieën)
vormen samen een rijke bron aan vezels en vitamine C.
Bovendien geven deze waterrijke groenten je sneller een vol gevoel en bezorgen
ze je een mix aan essentiële vitaminen: A, E, K en B6. Het stopt nog niet want
ook ijzer, calcium, magnesium en kalium kunnen gewonnen worden uit dit
ontbijtreceptje. Ben je toch niet zo'n fan van spinazie of rode pepers, dan kan
je ook altijd tomaten, champignons of asperges toevoegen aan je eieren.
Gooi groentenrestjes in een smoothie
Niet alleen gezond, maar ook nog eens afvalvriendelijk... Als je bij het
avondeten groenten over hebt, gooi ze dan niet weg, maar bewaar ze een
vershouddoosje en zwier ze 's morgens in de blender voor een heerlijke
energierijke smoothie. Wortels, selder, broccoli, bieten, al deze groenten
mengen heerlijk met andere smaken. Om het geheel lekker zoet te houden kan je
appel, jicama of banaan toevoegen, maar ook amandelmelk met een vleugje vanille
of wat kaneel.
|