Startpagina !
Mijn favorieten
  • Website Onzen Heertje
  • Franse blog Notre Seigneur
  • Westhoek verbeeldt
  • Bible Works 10
  • Volksmuseum Omer Heusdens
  • Poperinge stad
  • Vrienden van het poperings Archief
  • Bijbelsite Onzenheertje
  • Erfgoed devotionalia
  • Westhoek

    WEBRUIMTE
    Hier drukken. Maak daar een account om de erfgoedcollectie te bekijken.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Onzen Heertje vzw
    Erfgoedvereniging
    Bezoeken op aanvraag 057 335610
    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fantistisch 2005, een erfgoedbewust 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wensen voor een vruchtbaar

    Erg-goed

    En erfgoedrijk jaar.

    We sluiten af 2006 af met 877 bezoekers en 129 schenkers.
    Met heel veel dankbaarheid tegenover én de bezoekers die ons toonden hoe belangrijk ze onze bezigheid vinden Én de schenkers die ons weer overtuigd hebben van de noodzaak van onze recyclagebedrijvigheid.We zien er wel meer in dan enkel inzamelen, recycleren.
    We willen con-serveren, niet zomaar levenloos (comateus) in stand houden.

    Erf-GOED is voor ons op de eerste plaats GOED.In tweede instantie erven we het als goede ‘rentmeesters’. En dat willen we in 2006 ook zijn!

    23-12-2005 om 22:39 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    06-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op verplaatsing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rodenbachwijk – Roeselare

     

    We waren in het weekend van 3-4 december 2005 ook op verplaatsing.
    Onze kerstallen en de prentjes van Kerstmis – Driekoningen – De vlucht naar Egypte stonden tussen de merkwaardige tentoonstelling in het wijkhuis van de Rodenbachwijk in Roeselare.
    En of we fier waren. De positieve commentaren zijn een welgekomen aanmoediging!“’t Is van de familie dat je ’t moet hebben”.

    06-12-2005 om 13:27 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    05-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek 4e jaren St.-Janscollege
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het kader van de geschiedenisles waar de bollebozen het hadden over de reformatie en de contrarteformatie waren de studenten van Poperinge al even alert als hun actieve voorouders. De geuzen-spirit en de anti-stof van het Jansenisme, de catechismusrage (de geest van Lodewijk Makeblijde) en de prikkel van de Inquisitie zitten er voor iets tussen.
    Bram Brutsaert, de jonge geschienisleerkracht, durfde het aan, zoals je op de foto ziet met een leger de enge behuizing van onze erfgoedsite te betreden. Alles verliep in de grootste ordentelijkheid, geen hagepreken, geen bosgeuzen-toestanden, geen beldenstorm.
    Wie aan het krenterig uurtje niet genoeg had, die neemt vriend of vriendin mee en komt maar eens terug. Erfgoed is gekregen materiaal, zomaar.
    Welkom.

    05-12-2005 om 18:15 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    30-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons oudste boek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn in het bezit van een erg beschadigd oud boek:
    Generale legende der heylighen met het leven Jesu Christi ende Marie, vergadert uut de H Schrifture, Oude Vaders, ende Registers de H. Kercke,
    door Pedro Ribadeneyra en Heribert Rosweyden., uitgegeven door Hironymus Verdussen, Antwerpen in 1629.

    Door een onachtzame uitlening of een kleine onvolledigheid zijn er 3 blz. uit het boek zoekgeraakt. Ook de voorpagina is erg beschadigd.

    In eerste instantie hadden we de voorpagina reeds kunnen in copy krijgen via een academische instantie. De KU Leuven ontdeket dart er nog een volledig en beter exemplaar van ons 'precieus' erfgoed inde Stadbibliotheek van Antwerpen bewaard werd.

    Einde november 2005 hebben we dan ook opnze speurtocht vervolledigd en zijn we naar de Antwerpse stadsbibliotheek getrokken om de ontbrekende bladzijden in copy te bemachtigen.

    In de rand (rechts) zie je de voorpagina van het boek en eronder de leeszaal van de stadsbibliotheek met het beter bewaarde exemplaar op tafel.

    Bovenaan magazijn in Antwerpen waar het beter bewaarde boek te vinden is.


    30-11-2005 om 22:59 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    10-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gonzende bedrijvigheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zitten volop in de winterbedrijvigheid. Eric en Magda hebben voortdurend nood aan bezigheidstherapie nu het koud is buiten en de tuin in de winterslaap is. Norbert kan niet ophouden onze background te stofferen en Lieve en Wilfried kwamen met een lading medailles van Brugge thuis.
    Frans loopt de locaties af om de bezoekers te herbergen en Henri is met een paaskaars van meer dan een meter met de trein van Lueven gekomen.
    Je kunt het zo gek niet bedenken of 't is bij ons te zien.
    De uitpuilende verzameling wordt verder geristreerd. gelukkig hebben we deskundigheid... zou het overal zo vlot gaan?
    De bijgaande prent is een blad uit de verzameling "Jezus en de kinderen". Proficiat Eric.
    In de rand vindt je nog de voorpagina van ons oudste boek (1629)

    10-11-2005 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    18-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studiebezeoek Volkskundig Museum Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17 10 2005 13u00.
    Verwelkomd door conservator Henk VERSTAPPEN mochten we via ‘het achterpoortje’ het volkskundig Museum van Antwerpen – op sluitingsdag -‘doorlichten’.

     

    Die ene zin kan op geen enkele manier de ervaring die we daarmee meemaakten vertolken.

    Met een parallele bezetting aan manschappen werden we te woord gestaan. Onze delegatie was met 40% afgeslankt omdat Albert DECROCK om gezondheidsredenen en onze PR-man Frans DEVOS, idem dito, het moesten laten afweten.

     

    Maar wees gerust onze PR was blijkbaar niet gehandicapt. We konden met fierheid ons pronkstuk “Gewijd en verlogen” met verholen nieusgierigheid zien inbladeren en de ppt van Onzen Heertje bleek ook aan te slaan.

    Dat was onze kant van de medaille.

     

    Van hun kant hadden de projectwerkers een stapel nuttige gegevens klaar over de thesaurus van MoVe en de registratietechonolie.

     

    Onze be- en verwondering – we zouden beter rapporteren ‘ons minderwaardigheidsgevoel’ diende opnieuw geremedieerd wanneer we de stapels ‘zuurvrije’ dozen in een compleet ‘zuurvrije’ werksfeer schroomvol mochten aanraken. We kregen het onmogelijke verlangen onze kruisen, bidsnoeren en reiskapelletje (sorry zakheiligdom) ook te mogen opbergen in van die impeccabele plankasten.

     

    Kortom we voelen een onweerstaanbare drang als klein depot de Antwerpse Collegae uitvoerig te danken voor een zo leerzame ontmoeting.

     

    Afb. bovenaan: een beeld van laatste avondmaal in kunststof naar Da Vinci.

    We waanden ons in die mysterieuse erfgoedsfeer vandaar het gekozen beeld.

    18-10-2005 om 11:03 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    20-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie 2005 - Noord Frankrijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vakantie 2005

     

    ONZEN HEERTJE erfgoedvereniging vzw.

     

    Studiereis

    In de rand illustraties:
    De geneesheiligen uit Wemaarskapelle: Sint Niklaas, Blasius en Sint Elooi en inderdaad hoog in ’t droge: Antonius, de eremijt of Antonius met zijn zwijntje.

    e trokken met enkele mensen van onze bestuursploeg Noord Frankrijk in.

    Dat is op verschillende manieren nuttig. O.a. onze medailles verwijzen af en toe naar ‘bedannaevaartoorden’ bij onze Zuiderburen en de kerken en kapelletjes in het Noorden herbergen nog vele ‘getuigenissen’ van de volkse devotie uit de traditie.

    In dezelfde kerk vonden we een treffende voorstelling van de H. Anna en de Maagd Maria, compleet met het hebreeuwse alfabet op het kladschrift van Maria. (zie hierboven)

    Eigenlijk waren we uitgegaan op de uitnodiging van de ‘Association des retables’.

    Een “retables” is als we het van die gidsen  horen uitleggen de achtergrond voor het altaar dat blijkbaar heel kunstig werd ingewerkt in het koor.

    Achteraf hadden we wel de bedenking dat die “reatbles” waar ze zo hoog mee oplopen bij ons ook bestaan en even imposant zijn. We denken aan de drie kerken en zelfs onze gasthuiskapel….

    De ‘retables du Nord” zijn sober, hebben een hemels feestelijke uitstraling, met engeltjes en heel veel ‘nep’-goud.  In Wemaarskapelle is er wel een grondig gerestaureerd met bladgoud.

     Alles samen was het een leerijke namiddag. Het beeld hiernaast toont ons Sint Jozef met een plank in zijn handen. Hij is de lelie kwijt geraakt. De gids had geen commentaar.

    In Zermezeele hadden we een officiële gidsbeurt. Daar hadden we ook een ontmoeting met een burgerlijke ingenieur die ons met kennis van zaken over de ‘zandsteen’ onderhield. Het blijkt dat heel wat van die kleine oude kerkjes in Noord Frankrijk een Romaanse restant hebben, die opgetrokken werd in de tijd met ijzerhoudende zandsteen.

    Om een gedacht te geven van de barokke impressie van de retabels in Noord  Frakrijk geven we op de rand de retabel aan de mannenkant in Zermezeele.

    Zoals je ziet aardig “dorée”.

    De kandelaars worden in de meeste gidsblaadjes als zeldzaamheid vernoemd. Het las dat verwerkt is in deze kandelaars moet het lichtend effect vergroten. De retabel moest de hemelse situatie oproepen, vandaar ook de vele engelen, wolken en pralerige versieringen.

    Het bezoek aan zo’n kerk kan heel wat leren over de voor-concilliaire entourage van de gelovige. Alles herinnerert aan de preconcilliaire toestanden: biechtstoel, preekstoel met de vier evangelisten (Zemmerzeele) of met de kerkvaders (Wemaarskapelle).

    De verering van de heiligen is ons bekend van deze kant van de “schreve”. Toch ontmoet je figuren die typisch met de buurt te maken hebben. Zo verwijst het beeld van de H. Audomarus spontaan naar St.-Omer.

    Het wordt helemaal leuk als je de medaillons in Zermezele doorlicht. Aan de vrouwenkant hangt het beeld van Charles Le Bon, voor de Vlaamssprekenden in het gezelschap viel niet onmiddellijk bij iedere de Euro… Karel de Goede.

    Inderdaad de Vlaamse referentie uit de tijd.

    De Zalige Karel de Goed hangt er als pendant van de H. Louis, de Franse koning, die helig werd verklaard.

     

    Zo’n geleide bezoeken helpen ons om te begrijpen hoe belangrijk de voorstellingen waren in de pastoraal. Uit de beeldcultuur, het ritueel van de handelingen en de omgang met die beelden en voorstellingen komt een andere levensinstelling naar voor.

    Onze voorouders leefden in een omgeving die veel meer ontzag en bewondering opwekte voor de eindbestemming van de mens. Ze leefden in de overtuiging dat met de dood een ander leven begon, tussen de engelen en de heiligen, de drie-eenheid, het H. Hart, de Verrezen Heer uit de eucharistie, de Verlosser. Ze leefden naar die ontmoeting toe. Ze zouden er uitbundig, feestelijk en met praal God eren.

    Zoals we het ook in onze eigen Onze Lieve Vrouwekerk zien in het koor:”met alle instrumenten, de hemelse lofzang aanvangen”.

    Onze technische wereld, onze welvaartstaat geeft ons de behoefte niet (meer) om de hemel zo concreet voor te stellen. We moeten beseffen dat de mensen die ons voorgingen het met minder luxe moesten doen.

    Een ding is zeker ze zetten heel wat concrete zaken vast. Ze materialiseerden de hemel.

    Midden in het dorp - dat nu zo klein lijkt, maar vroeger groter was - prijkt de blauwe leien toren. Die toren wees omhoog. De gothische vormgeving heeft dat onderlijnd. Maar sowieso trad men met kerk en godsdienst in hemelse sferen.

    Hiernaast de toren van het kerkje van Wemaarskapelle. Het is niet eens een exponent van de tiomfalistische periode. We hadden trouwens in geen enkel van de twee bezochte kerkjes het gevoel in de 50-tiger jaren te vertoeven. We waren veeleer verder terug in de tijd.

    Sporadisch waren er de Vlaamsche sporen ook woordelijk aanwezig, zoals op de kruisweg in Wemaarskapppel.


    [1] De Zalige Karel de Goede, graaf van Vlaanderen, werd vermoord op 2 maart 1119 omwille van zijn zorg voor de armen en de vrede.

    [2] Lodewijk IX (° Poissy, 25 april 1214 – † nabij Tunis, 23 augustus 1270), bijgenaamd de Heilige (Frans: Saint Louis), uit het huis Capet, was koning van Frankrijk van 1226 tot zijn dood.

    20-09-2005 om 11:53 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    17-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben een zeer actieve ploeg
    Albert DECROCK
    Bekende actieveling, die onze ruggesteun is in de parochie: het koor en de kerkfabriek. Hij is zelf ook privé al langer geïnteresseerd in het erfgoed en bekende Poperingenaar.
    Frans DEVOS
    De voorzitter van de Lourdesbedevaarten West-Vlaanderen, voorzitter van de kerkfabriek van Sint Bertinus, actief in een kruisvereniging, chauffeur van de schoolbus, gids van "westhoucktoer" en last but not least de secretaris van onze vereniging.
    Eric VANDE CASTEELE
    Een rasechte Poperingenaar, actief in het bestuur van de postzegelkring, geïnteresseerde erfgoedverzamelaar van Poperings erfgoed, actieve klassificeerder van de vereniging en penningmeester.
    Norbert VERROYE
    Nieuwe medewerker, bekend als ex-bankbediende en ontzettend nuttig voor de vereniging om zijn geduldig klassificeren van achtergrondartikels. Norbert is ook paardenliefhebber.
    Wilfried DETURCK
    Wilfried is onze klusjesman. Is er iets te repareren dan heeftWilfried de apparatuur. Hij is best thuis in de achtergronden van de devotionele wereld.
    Henri VANDENBERGHE
    Reserve-stadsarchivaris, gepensionneerde godsdienstleerkracht, fel geïnteresseerd in de iconografie en iconologie.
    Dit zijn de bestuursleden van de vzw.
    De Algemene vergadering bestaat in: 
    Sofie LAHAYE, Marleen RUBBEN, Henri LEFEVER, Jurgen VANLERBERGHE. Joël GOUDESEUNE is ons helaas recent ontvallen.  

    17-09-2005 om 23:46 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    09-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mesen ter gelegenheid van de Grote Keer
    Tentoonstelling

    Mesen is gekend voor zijn vredestoren. Maar er is ook ieder jaar rond de Grote keer een tentoonstelling waar de gelovigen uit de stad en streek actief aan deelnemen.
    Wij met Onzen Heertje zijn er ook al enkele jaren present.
    Dit jaar is het thema van de tentoonstelling: wijwatervaatjes.
    Het cement van de opstelling is het doopsel en de andere sacramenten.
    De verzameling is groter dan de toevallige bezoeker zich kan inbeelden...
    Ze is ook zeer divers.
    Het gaat niet om een antikwariaat, maar om wat de mensen in huis hebben. In de rand geven we met enkele voorbeelden een paar ideeën. We hebben de verzameling omlijst met prentjes die verwijzen naar de zeven sacramenten.
    Welkom in de week en 's zondags, vanaf 15 september tot 23 september 2005.

    09-09-2005 om 23:50 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    31-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank U, Brasschaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dank U


    We blijven krijgen en zijn daar heel blij om. De heiligen in onze wat enge behuizing zijn er gezellig dicht bijeen en iedereen en alles heeft zijn plaats. Er kan er nog altijd eentje bij.

     

    Telkens  er nieuwe artikelen bij komen zoeken we er een plaatsje voor.

     

    Ook de diversiteit is aangenaam veelkleurig en multi-devotioneel. Hoe kan het ook anders? We geraken stilletjes gespecialiseerd in het artikel.

     

    We willen U de laatste schenking even tonen.

    Van de mensen van ziekenzorg Brasschaat kregen we o.a. een schenking van zo wat 35 bidsnoeren: “paternosters”. Voorzover het beeld duidelijk is kun je zien dat in het klassieke 50 kralen-snoer er reeds heel wat diversiteit zit.

     

    Je hebt er in kunststof, in glas, in touw, in hout…. Er zijn diverse kruisjes en bepaalde exemplaren hebben een gewicht aan “medailles” eraan hangen. De lengte en de kleur, de vorm van de kralen en het hechtingsysteem, het sluitstuk en afbeelding zijn gegevens die in de registratie helpen om het voorwerp te identificeren.

     

    Via deze weg danken we de milde schenkers. Prachtig!

    31-08-2005 om 16:51 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    20-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We bereiden ons voor op 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Veld-, muur- en gevelkapelletjes

    te Poperinge

    Het team van Onzen Heertje

    Doornstraat 11A, 8970 Poperinge.

    mvchvdb@skynet.be - 057 335610


     

     

     

    We plannen voor het komende werkjaar de publicatie op CD-rom van de kapelletjes in stad Poperinge.

    De veld-, muur en gevelkapelletjes van de randgemeenten komen dan in de volgende jaren aan bod.

    Het is de bedoeling om ieder jaar een fusiedorp te nemen. We zijn genoodzaakt omwille van de ondersteuning van de activiteit fondsen in te zamelen via steunkaarten. Omdat we onze sympathisanten iets terug willen geven hebben we gedacht om hen een digitale steunkaart aan te bieden in de vorm van een CD-rom met de kapelletjes.

    We zijn er ons van bewust dat we op die manier een waardevol cadeau aanbieden. De afbeeldingen zijn in doc-file op de CD-rom. Je kunt er dus mee werken. We weten dat dit een kwetsbare formule is. We hopen echter dat de echte Poperingenaar het project genegen genoeg zal zijn om massaal steun-CD-rom’s aan te schaffen.

    Het geheel is samengesteld ter gelegenheid van de erfgoeddag 2005 en werd tentoongesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk.

     

    Wie de situatie kent die weet dat in de stad zelf het vooral gaat om muur- en gevelkapelletjes. De veldkapellen staan inderdaad meer in de randgemeenten.

    Op naar 2006 dus dan komt de steun-CD op de proppen.

    Onzen Heertje, erfgoedvereniging vzw.

    20-08-2005 om 22:35 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    22-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opsmuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie nu voorbijgaat aan onze depot zal de groene letters niet kunnen ontlopen.
    Inderdaad wij recycleren.
    Niet gewoonweg de win-win situatie van het hergebruik of de tweedehandse-winkel. We brengen de devotionalia zoveel mogelijk in de optimale conserveringscircuit.
    We restaureren de achtergronden van de omgeving en de formele context waarin de voorwerpen werden gekoesterd. We proberen zo duurzaam mogelijk ermee om te gaan. Af en toe snoepen we een sessie bij een steunpunt cultuur.. maar we zorgen ook, met het finantieel prijskaartje, voor een net en presentabele behuizing voor wat we van de talrijke schenkers krijgen.
    Op 22 juni 2005 is het uithangbord boven de ingangsdeur officieel "ingepenseeld". Dat is het resultaat.

    22-06-2005 om 18:07 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    14-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afbeeldingen
    We kunnen zoals de gebruikers weten de foto'in een andere kwaliteit brengen. We zin trouwens zlef ook van oordeel dat een bezoek en de directe ervaring en confrontatie met de voorwerpen ene intensere beleving en realiteit tot stand brengen.. 'museale' ervaring.

    We durven dan ook iederen uitnodigen tot een bezoek. Raadpleeg de folder.Rechter benedenhoek van dit scherm.

    14-06-2005 om 12:39 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    29-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rand-foto: uit de catechismus
    De foto die hier links is aangebracht is een illustratie uit de catechismus van 1920 die we in het erfgoeddepot hebben. Een merkwaardige Nederlandse catechismus, met vraag en antwoord, zoals het hoorde. De illustraties zijn allemaal tekeningen A3 formaat, zoals je die in de rand hier ziet.
    De prent stelt het Onze Vader voor. De aangebrachte tekstfragmenten op de foto zijn in de Franse taal.
    Het boek werd blijkbaar in twee talen uitgegeven. De illustraties waren in het Frans en bleken ook bruikbaar voor de Nederlandse uitgave.
    Wil je meer van die dingen bewonderen. Kom dan maar eens naar de Trommelaarstraat 15 in Poperinge. Afspraak zoals hierboven genoteerd.

    29-05-2005 om 18:07 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    28-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag had ik even de tijd om het experiment te wagen.
    Gegroet allen die zich in onze erfgoedvereniging interesseren.
    Voorlopig staat hier nog niet veel te lezen, maar het zou wel eens druk kunnen worden. Het mag.
    Wat is onze bedoeling?
    1. Al wie vragen heeft, opmerkingen, interessante tips rond ons erfgoed: devotionalia. Als we kunnen helpen dan zullen we het niet nalaten.
    2. Als je zelf iets belangrijk kan delen met de geïnteresseerden. Graag.
    3. We willen onze verzameling ook altijd uitbreiden en tentoonstellen. We verheugen ons in elk bezoek, elke interesse, ellke schenking.

    We willen ook onmiddellijk duidelijk stellen dat we geen bedevaartoord zijn. Onzen Heertjesboompje in Poperinge is een andere site. Wij hebben ons depot in de Trommelaarstraat 15 te Poperinge.

    Zo weet je al iets van ons.
    Voor de vzw.
    Doornstraat 11 A, 8970 POPERINGE.

    28-05-2005 om 23:15 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)


    Heb je iets te zeggen, graag.

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Archief per dag
  • 13-07-2023
  • 05-04-2023
  • 04-04-2023
  • 13-02-2023
  • 05-02-2023
  • 23-12-2022
  • 31-10-2022
  • 29-09-2022
  • 03-08-2022
  • 28-06-2022
  • 10-06-2022
  • 12-04-2022
  • 03-03-2022
  • 13-02-2022
  • 30-01-2022
  • 28-12-2021
  • 20-11-2021
  • 26-10-2021
  • 07-10-2021
  • 16-09-2021
  • 22-08-2021
  • 15-07-2021
  • 30-06-2021
  • 19-05-2021
  • 12-04-2021
  • 06-04-2021
  • 01-04-2021
  • 27-03-2021
  • 01-03-2021
  • 16-02-2021
  • 04-02-2021
  • 07-01-2021
  • 16-12-2020
  • 19-11-2020
  • 16-11-2020
  • 25-10-2020
  • 17-09-2020
  • 16-09-2020
  • 07-09-2020
  • 09-08-2020
  • 04-07-2020
  • 23-06-2020
  • 17-06-2020
  • 27-05-2020
  • 14-05-2020
  • 09-05-2020
  • 29-04-2020
  • 19-04-2020
  • 12-04-2020
  • 04-04-2020
  • 26-03-2020
  • 21-03-2020
  • 01-03-2020
  • 15-02-2020
  • 01-02-2020
  • 12-01-2020
  • 30-12-2019
  • 11-12-2019
  • 01-12-2019
  • 22-11-2019
  • 14-11-2019
  • 08-11-2019
  • 22-10-2019
  • 05-10-2019
  • 29-09-2019
  • 15-09-2019
  • 11-09-2019
  • 02-09-2019
  • 09-08-2019
  • 14-07-2019
  • 12-07-2019
  • 02-07-2019
  • 05-06-2019
  • 10-03-2019
  • 13-02-2019
  • 31-01-2019
  • 08-01-2019
  • 22-12-2018
  • 13-12-2018
  • 22-11-2018
  • 02-11-2018
  • 28-10-2018
  • 01-10-2018
  • 06-09-2018
  • 28-08-2018
  • 26-08-2018
  • 15-08-2018
  • 06-08-2018
  • 26-07-2018
  • 09-07-2018
  • 03-07-2018
  • 02-07-2018
  • 29-06-2018
  • 14-06-2018
  • 01-06-2018
  • 31-05-2018
  • 22-05-2018
  • 04-05-2018
  • 23-04-2018
  • 11-04-2018
  • 30-03-2018
  • 19-03-2018
  • 10-03-2018
  • 16-02-2018
  • 31-01-2018
  • 28-01-2018
  • 09-01-2018
  • 24-12-2017
  • 19-12-2017
  • 28-11-2017
  • 09-11-2017
  • 02-11-2017
  • 14-10-2017
  • 04-10-2017
  • 25-09-2017
  • 14-09-2017
  • 05-09-2017
  • 27-08-2017
  • 24-08-2017
  • 19-08-2017
  • 18-08-2017
  • 11-08-2017
  • 09-08-2017
  • 03-08-2017
  • 30-07-2017
  • 28-07-2017
  • 24-07-2017
  • 21-07-2017
  • 09-07-2017
  • 05-07-2017
  • 27-06-2017
  • 23-06-2017
  • 19-06-2017
  • 13-06-2017
  • 12-06-2017
  • 08-06-2017
  • 15-05-2017
  • 04-05-2017
  • 26-04-2017
  • 24-04-2017
  • 23-04-2017
  • 21-04-2017
  • 20-04-2017
  • 13-04-2017
  • 10-04-2017
  • 05-04-2017
  • 01-04-2017
  • 24-03-2017
  • 20-03-2017
  • 06-03-2017
  • 21-02-2017
  • 20-02-2017
  • 14-02-2017
  • 09-02-2017
  • 05-02-2017
  • 26-01-2017
  • 22-01-2017
  • 15-01-2017
  • 06-01-2017
  • 05-01-2017
  • 02-01-2017
  • 23-12-2016
  • 20-12-2016
  • 11-12-2016
  • 10-12-2016
  • 07-12-2016
  • 29-11-2016
  • 25-11-2016
  • 18-11-2016
  • 12-11-2016
  • 05-11-2016
  • 02-11-2016
  • 22-10-2016
  • 15-10-2016
  • 12-10-2016
  • 03-10-2016
  • 26-09-2016
  • 18-09-2016
  • 13-09-2016
  • 05-09-2016
  • 01-09-2016
  • 29-08-2016
  • 26-08-2016
  • 22-08-2016
  • 17-08-2016
  • 14-08-2016
  • 12-08-2016
  • 10-08-2016
  • 04-08-2016
  • 29-07-2016
  • 27-07-2016
  • 12-07-2016
  • 11-07-2016
  • 05-07-2016
  • 30-06-2016
  • 24-06-2016
  • 21-06-2016
  • 17-06-2016
  • 08-06-2016
  • 30-05-2016
  • 26-05-2016
  • 11-05-2016
  • 22-04-2016
  • 19-04-2016
  • 15-04-2016
  • 09-04-2016
  • 31-03-2016
  • 22-03-2016
  • 15-03-2016
  • 07-03-2016
  • 25-02-2016
  • 22-02-2016
  • 12-02-2016
  • 09-01-2016
  • 24-12-2015
  • 06-12-2015
  • 18-11-2015
  • 15-11-2015
  • 28-10-2015
  • 27-10-2015
  • 03-10-2015
  • 25-09-2015
  • 16-08-2015
  • 19-07-2015
  • 24-06-2015
  • 09-06-2015
  • 01-06-2015
  • 27-05-2015
  • 13-05-2015
  • 21-04-2015
  • 16-04-2015
  • 06-04-2015
  • 30-03-2015
  • 26-03-2015
  • 13-03-2015
  • 10-03-2015
  • 07-03-2015
  • 17-02-2015
  • 03-02-2015
  • 21-01-2015
  • 14-01-2015
  • 13-01-2015
  • 18-12-2014
  • 14-12-2014
  • 08-12-2014
  • 27-11-2014
  • 21-11-2014
  • 10-11-2014
  • 01-11-2014
  • 16-10-2014
  • 13-10-2014
  • 06-10-2014
  • 25-09-2014
  • 19-09-2014
  • 16-09-2014
  • 03-09-2014
  • 25-08-2014
  • 20-08-2014
  • 30-07-2014
  • 22-07-2014
  • 05-07-2014
  • 28-06-2014
  • 17-06-2014
  • 11-06-2014
  • 01-06-2014
  • 24-05-2014
  • 20-05-2014
  • 16-05-2014
  • 29-04-2014
  • 26-04-2014
  • 21-04-2014
  • 13-04-2014
  • 06-04-2014
  • 02-04-2014
  • 22-03-2014
  • 15-03-2014
  • 08-03-2014
  • 03-03-2014
  • 22-02-2014
  • 23-01-2014
  • 20-01-2014
  • 16-01-2014
  • 01-01-2014
  • 23-12-2013
  • 13-12-2013
  • 09-12-2013
  • 05-12-2013
  • 23-11-2013
  • 15-11-2013
  • 09-11-2013
  • 07-11-2013
  • 01-11-2013
  • 30-10-2013
  • 24-10-2013
  • 22-10-2013
  • 19-10-2013
  • 08-10-2013
  • 05-10-2013
  • 30-09-2013
  • 19-09-2013
  • 13-09-2013
  • 09-09-2013
  • 08-09-2013
  • 06-09-2013
  • 29-08-2013
  • 27-08-2013
  • 26-08-2013
  • 17-08-2013
  • 05-08-2013
  • 04-08-2013
  • 01-08-2013
  • 21-07-2013
  • 12-07-2013
  • 30-06-2013
  • 27-06-2013
  • 12-06-2013
  • 09-06-2013
  • 06-06-2013
  • 16-05-2013
  • 10-05-2013
  • 02-05-2013
  • 24-04-2013
  • 23-04-2013
  • 22-04-2013
  • 19-04-2013
  • 08-04-2013
  • 26-03-2013
  • 06-03-2013
  • 28-02-2013
  • 15-02-2013
  • 29-01-2013
  • 27-01-2013
  • 22-01-2013
  • 21-01-2013
  • 24-12-2012
  • 18-12-2012
  • 06-12-2012
  • 05-12-2012
  • 27-11-2012
  • 24-11-2012
  • 22-11-2012
  • 12-11-2012
  • 08-11-2012
  • 03-11-2012
  • 30-10-2012
  • 12-10-2012
  • 27-09-2012
  • 24-09-2012
  • 19-09-2012
  • 25-08-2012
  • 20-08-2012
  • 09-08-2012
  • 02-08-2012
  • 31-07-2012
  • 27-07-2012
  • 26-07-2012
  • 17-07-2012
  • 10-07-2012
  • 07-07-2012
  • 26-06-2012
  • 24-06-2012
  • 15-06-2012
  • 31-05-2012
  • 27-05-2012
  • 16-05-2012
  • 10-05-2012
  • 08-05-2012
  • 05-05-2012
  • 23-04-2012
  • 06-04-2012
  • 05-04-2012
  • 23-03-2012
  • 12-03-2012
  • 08-03-2012
  • 16-02-2012
  • 31-01-2012
  • 18-01-2012
  • 12-01-2012
  • 02-01-2012
  • 20-12-2011
  • 15-12-2011
  • 25-11-2011
  • 23-11-2011
  • 20-11-2011
  • 18-11-2011
  • 17-11-2011
  • 09-11-2011
  • 04-11-2011
  • 22-10-2011
  • 11-10-2011
  • 10-10-2011
  • 27-09-2011
  • 18-09-2011
  • 03-09-2011
  • 29-08-2011
  • 25-08-2011
  • 24-08-2011
  • 17-08-2011
  • 08-08-2011
  • 29-07-2011
  • 22-07-2011
  • 14-07-2011
  • 04-07-2011
  • 29-06-2011
  • 11-06-2011
  • 09-06-2011
  • 07-06-2011
  • 05-06-2011
  • 02-06-2011
  • 26-05-2011
  • 12-05-2011
  • 07-05-2011
  • 05-05-2011
  • 04-05-2011
  • 02-05-2011
  • 30-04-2011
  • 27-04-2011
  • 26-04-2011
  • 22-04-2011
  • 17-04-2011
  • 10-04-2011
  • 25-03-2011
  • 23-03-2011
  • 20-03-2011
  • 15-03-2011
  • 03-03-2011
  • 27-02-2011
  • 16-02-2011
  • 05-02-2011
  • 29-01-2011
  • 27-01-2011
  • 24-01-2011
  • 16-01-2011
  • 25-12-2010
  • 18-12-2010
  • 01-12-2010
  • 30-11-2010
  • 25-11-2010
  • 21-11-2010
  • 20-11-2010
  • 08-11-2010
  • 02-11-2010
  • 30-10-2010
  • 22-10-2010
  • 14-10-2010
  • 11-10-2010
  • 25-09-2010
  • 24-09-2010
  • 12-09-2010
  • 19-08-2010
  • 14-08-2010
  • 07-08-2010
  • 26-07-2010
  • 21-07-2010
  • 18-07-2010
  • 09-07-2010
  • 06-07-2010
  • 25-06-2010
  • 18-06-2010
  • 16-06-2010
  • 03-06-2010
  • 19-05-2010
  • 14-05-2010
  • 11-05-2010
  • 10-05-2010
  • 05-05-2010
  • 01-05-2010
  • 30-04-2010
  • 28-04-2010
  • 26-04-2010
  • 22-04-2010
  • 21-04-2010
  • 19-04-2010
  • 11-04-2010
  • 10-04-2010
  • 07-04-2010
  • 03-04-2010
  • 31-03-2010
  • 21-03-2010
  • 13-03-2010
  • 05-03-2010
  • 27-02-2010
  • 25-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 06-02-2010
  • 27-01-2010
  • 15-01-2010
  • 06-01-2010
  • 30-12-2009
  • 26-12-2009
  • 24-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 20-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 07-12-2009
  • 05-12-2009
  • 26-11-2009
  • 22-11-2009
  • 11-11-2009
  • 07-11-2009
  • 03-11-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 21-09-2009
  • 25-08-2009
  • 18-08-2009
  • 17-08-2009
  • 07-08-2009
  • 02-08-2009
  • 27-07-2009
  • 23-07-2009
  • 19-07-2009
  • 12-07-2009
  • 05-07-2009
  • 30-06-2009
  • 29-06-2009
  • 24-06-2009
  • 18-06-2009
  • 12-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 25-05-2009
  • 24-05-2009
  • 17-05-2009
  • 11-05-2009
  • 09-05-2009
  • 26-04-2009
  • 25-04-2009
  • 18-04-2009
  • 12-04-2009
  • 05-04-2009
  • 30-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 18-03-2009
  • 10-03-2009
  • 09-03-2009
  • 07-03-2009
  • 21-02-2009
  • 09-02-2009
  • 05-02-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 10-01-2009
  • 01-12-2008
  • 23-11-2008
  • 22-10-2008
  • 09-10-2008
  • 06-10-2008
  • 17-09-2008
  • 12-09-2008
  • 09-09-2008
  • 31-08-2008
  • 16-08-2008
  • 03-08-2008
  • 29-07-2008
  • 13-07-2008
  • 08-07-2008
  • 04-07-2008
  • 28-06-2008
  • 10-06-2008
  • 07-06-2008
  • 03-06-2008
  • 24-05-2008
  • 22-05-2008
  • 16-05-2008
  • 04-05-2008
  • 01-05-2008
  • 25-04-2008
  • 15-04-2008
  • 12-03-2008
  • 23-02-2008
  • 20-02-2008
  • 31-01-2008
  • 14-01-2008
  • 29-12-2007
  • 10-12-2007
  • 19-11-2007
  • 15-11-2007
  • 27-10-2007
  • 11-10-2007
  • 08-10-2007
  • 07-10-2007
  • 21-09-2007
  • 18-09-2007
  • 13-09-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 16-08-2007
  • 09-08-2007
  • 11-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 15-06-2007
  • 14-06-2007
  • 01-06-2007
  • 22-05-2007
  • 17-05-2007
  • 12-05-2007
  • 25-04-2007
  • 31-03-2007
  • 18-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 17-02-2007
  • 19-01-2007
  • 18-12-2006
  • 25-11-2006
  • 19-11-2006
  • 15-11-2006
  • 02-11-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 05-10-2006
  • 18-09-2006
  • 11-09-2006
  • 25-08-2006
  • 23-08-2006
  • 01-08-2006
  • 18-07-2006
  • 06-07-2006
  • 28-06-2006
  • 22-06-2006
  • 14-06-2006
  • 09-06-2006
  • 30-05-2006
  • 23-04-2006
  • 15-04-2006
  • 15-03-2006
  • 02-03-2006
  • 15-02-2006
  • 10-02-2006
  • 03-02-2006
  • 08-01-2006
  • 03-01-2006
  • 23-12-2005
  • 06-12-2005
  • 05-12-2005
  • 30-11-2005
  • 10-11-2005
  • 18-10-2005
  • 20-09-2005
  • 17-09-2005
  • 09-09-2005
  • 31-08-2005
  • 20-08-2005
  • 22-06-2005
  • 14-06-2005
  • 29-05-2005
  • 28-05-2005

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    muziekdoos
    blog.seniorennet.be/muziekd
    Foto

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!