Startpagina !
Mijn favorieten
  • Website Onzen Heertje
  • Franse blog Notre Seigneur
  • Westhoek verbeeldt
  • Bible Works 10
  • Volksmuseum Omer Heusdens
  • Poperinge stad
  • Vrienden van het poperings Archief
  • Bijbelsite Onzenheertje
  • Erfgoed devotionalia
  • Westhoek

    WEBRUIMTE
    Hier drukken. Maak daar een account om de erfgoedcollectie te bekijken.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Onzen Heertje vzw
    Erfgoedvereniging
    Bezoeken op aanvraag 057 335610
    12-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cruysbroeders

    Af en toe hebben we de gelegenheid om wat toe te voegen aan de parate kennis van cultuurgladiatoren. Of die pretentie hebben hebben we dan weer waarvoor - indien het zo is - ons excuus.

    Stad Poperinge verrijkte - ja! - het historisch materiaal met een uniek stuk. 

    Het schild van de kamer vande rethorique vande cruysbroeders.

    De gilde van de kruisbroeders is al vernoemd in 1499. Ja voor de beeldenstorm.

    Ze is toen een moment niet meer vernoemd en herrijst later. Alpha en Omega in Ieper pretendeert het aartsbroederschap. Poperinge weert zich met vlag en woord en  wordt aanvaard als van oude tijden bestaande rederijkerskamr.

    Het schild en de halsband (zo genoemd in dokumenten van die tijd) is in het stadsarchief gearriveerd. Dat hebben we al gemeld (zie facebook).

    De algemene kennis rond de spiritualiteit van de confrerie is voor ons een gelegenheid om er een kwartaalschrift van voor te bereiden. Dit wordt het eerste nummer van 2017.

    Poperinge lijkt het component Kruisdevotie en verering van de Lijdende Christus op een aparte manier te hebben gepratikeerd. Onze Heresboompje vereert de bespotte Lijdende Christus op de koude steen en de cruysbroerders bemediteerde de Evangelische zin - Komt allen tot Mij die belaste en beladen zijt. Mijn juk is zacht (zoet) en mijn last is licht. Vandaar de lichtgelaeden.

    Een andere rederijkerskamer heette de Rooyssche Barbaristen. Het altaar van Sint Anna in de Onze Lieve Vrouwekerk wijst naar die Heilige Anna in de streek nog in meerdere kerken terug te vinden.




    12-10-2016 om 17:39 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    03-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antonius, abt, eremijt en kluizenaar

    Inderdaad Antonius, abt is een zeer boeiende figuur. We kregen een briefje van een fervente verzamelaar (Guido VERMEULEN, Zonnebeke) die een behoorlijk stuk van zijn leven alles van Antonius met zijn zwientje bijhield.

    We werden erop gewezen dat onze verzameling met een  dozijn prentjes (ong. 20) tegenover een specifieke verzameling eigenlijk ondermaats is. Wat kunnen wij daaraan doen?

    Ik stel voor de verzamelaar even te beschamen.. Wie prentjes van Antonius abt heeft, litanieën of gebeden die je missen kunt. We proberen even bij te benen, stuur ze of laat ze toekomen via via Doornstraat 11A Poperinge (andere zijn uiteraard ook welkom).

    We raden de speurders aan om verschillende pistes te bewandelen om te zoeken wat je wil vinden op onze site. Interessant is het bv. van op de standplaats Antonius, abt in te geven dan vindt je meer dan wanneer je enkel zoekt op de beschrijving. We verwijzen met de prentjes  zowel naar Dranouter, als Rumbeke en Belle).

    De laatste weken zijn we terug met de achterstand aan prentjes bezig geweest (300 prentjes aangevuld). Nu eerst even wat ander werk. Er liggen er zeker nog meer dan 500 te wachten.







    03-10-2016 om 22:40 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    26-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schapulier, scapulier, schappelier, medaille

    Onze vrienden van het stadsarchief kregen een oude "medaille" van de broederschap: de confrerie van de lichtgeladen (zie facebook)

    Het woord "schappelier" vinden we inderdaad in het (Antwerps) Vlaams woordenboek (o/m). Bij ons ies het meer bekend als medaille. Zo'n 4595 "medaliejs (v)" - Het Poperings woord uit het dialect volgens Vallaeys - verhuizen  binnenkort naar Scherpenheuvel.

    Het oorspronkelijk schapulier is een kloosterkleed. In feite de lappen stof die over het habijt worden gedragen en op de scapulae = schouder van de monikken rustten. Symbolisch werden hiervan stukjes gedragen om te delen in de kloosterlijke genaden ... en als geestelijke en stoffelijke bescherming.

    Wat de ouderen ons nog goed kennen is het bruine lapjes schapulier van Onze Lieve Vrouw van de Carmel.

    Later is dit weefsel vervangen door metalen penningen.




    26-09-2016 om 17:15 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)
    18-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pers... en wat ze ervan maken

    Er is te weinig stilte en te weinig verbeelding...

    Ergens is daar heel wat waarheid in. We worden overstelpt met raad. Er zijn academisch-deskundige platforms voor duizend en één dingen. Helpende handen en de STILTE om de werkopdrachten van de duizenden raadgevers luisterend aan te vatten is niet vanzelf sprekend omdat het goedbedoelde getwitter zijn best doet om te overleven.

    De VERBEELDING heeft ondertussen vrij spel.

    En.. je vindt wel een goede ziel die de dozen zal bergen...  een loods. De tijdcapsule (project van stad en stadsarchief) is de bloem van de VERBEELDING: een lange termijn model project van wat de stad met ons erfgoed suggereerde. 

    De pers is echter soms de minst aangename ervaring. De verbeelding van de reporter blijkt wat ons betreft al te zeer bijgekleurd. In de branche zijn we allergisch voor de kitsch retouche en als het om onze erfgoedvereniging gaat willen we ook de miskleunen eruit halen.

    We corrigeren bij deze de VERBEELDING van de reporters in de kranten: De Krant van Westvlaanderen en Het Laatste nieuws.

    Er is geen sprake van huurcontract in de Trommelaarstraat en er is ook geen sprake van opname van het totale erfgoedbestand in het stadsarchief (enkel een miniem symbolisch deel). Er is wel een noodgedwongen herlocatie.

    In de tijdscapsule wordt het prorgrammaboekje van Kortrijk Ongelooflijk, waar een zeer groot deel van de voorwerpen uit onze verzameling Onze Heertje erfgoedvereniging in stonden tentoongesteld gedeponeerd ter gelegenheid van de translatie van de stukken naar Scherpenheuvel. Er is dus geen totale catalogus gedeponeerd in de tijdscapsule. Die catalogus is wel raadpleegbaar online op de website (mits account).Klik op webruimte hiernaast links in beeld.


    Lid van de beheerraad Wilfried Deturck met Jan Dierckx (Turnhout) van Scherpenheuvel museum in de Trommelaarstraat 15 te Poperinge.

    Bijlagen:
    20160913_Het-Laatste-Nieuws-Westhoek_p-17_Tijdscapsule-wordt-pas-in-2087-weer-opgegraven.pdf (57.1 KB)   

    18-09-2016 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)
    13-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen verwelkomen we DE partner

    Jan Dierickx van het bedevaartoord Scherpenheuvel komt op bezoek en heeft wellicht de reddende oorkonde op zak.

    Onze hoop groeide met het aantal ingepakte voorwerpen.

    HOOP

    We kunnen er ondertussen toch wel een aardig hoofdstuk over schrijven.

    Het anker

    dat eveneeer roestig in het zeewier kan liggen gestreeld door ebbe en vloed

    als dat het varend op de boeg van het schip aan iedereen zegt: we landen veilig.....

    Straks worden de boeken geopend.

    Ondertussen staan de laatste lege dozen te wachten en vele niet en moeilijk in te pakken gipsen toeschouwers wachten op hun verdict.

    Nu pas konden we een juiste inschatting maken. van de hoeveelheid.  De meest gebruikte dozen zijn 40 cm. x25 cm. x52 cm. = 0,052 m3. Pas in de buurt van de 200 dozen zijn we aan 10 m3.











    13-09-2016 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    05-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oude liefde

    Enkele jaren terug waren we volop bezig met de kapelletjes te inventariseren in Poperinge.

    Toen was het uniek omdat we ook de muur en gevel, zelfs schouwkapelletjes erbij hebben gefotografeerd.

    Deze week stond in de pers de herbouw van het kapellete in Proven (gehucht 't Vogeltje bij Domien en Sofie CORNETTE-KESTIER). Via de familie VANCAYSEELE zijn ze genealogisch verwant met de verste gekende bezitter van de kapel van Onzen Heertje (niet onze vzw, maar de Poperingse slunsekapelle of het koortskapelletje).



    05-09-2016 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)
    01-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Full time job inpakken

    Inpakker en inpakster zijn geen knelpuntberoepen.

    Maar dat het soms knelt.

    Dat weten wij nu ondertussen wel. Zorgen voor de handjes, de oren en de attributen. Inpakken met geextrudeerde folie (polymeer), kilos kranten... en af en toe de zorg mocht de uitpakSTER zien hoe we hebben beveiligd zodat er geen stukken van heiligen afbrokkelen....

    We verheugen ons in de voortgang van het project....

    en smeken alle heiligen om hun erfgoed heelhuids (driedimentioneel aards) te bestendigen. Met de realisitische clausules binnen de perken van de transport. Mensen hebben geen vleugels!






    Met een nostalgische blik op de achtertuin van Onzen Heertje waar de druiven rijpen.


    01-09-2016 om 12:24 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)
    29-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht dozen. 4 uur.

    Van je hart een steen maken. Hoorden we in de wandelgangen. Sorry, maar zo bestaan we niet. 

    Was het niet in het Oude wijze boek dat er staat dat mensen geroepen zijn om beeld van hun Schepper, een vlezen hart te koesteren!

    Onze Heerje ten-hemel-opneming is volop aan de inkanteling bezig

    Dank voor de dozeninzamelaars. Niet onbelangrijk en .. voor niet opgeleide diplomaten een ondankbare job.

    Alom worden woorden aangeboden om het inpardadiso te geleiden.

    Toch wordt het tijd om realist/possibilist te worden. Nu we wachten op het moment suprême rest ons maar een modus voorzichtigheid is de moeder van de porseleinen winkel. We pakken in met de grootste omzichtigheid.

    We hopen dat alle handjes en scepters, alle glazen en metalen sieraden ongedeerd de overtocht maken.

    Aan ons zal het niet liggen.

    Vaar veilig.

    29-08-2016 om 11:38 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    26-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek van Anna en haar zus

    Om de heimwee uit te dagen en om de evangelische furie te prikkelen kregen we bezoek van een dame uit het bisdom Rotterdam. Onze forensische publiekswerking functioneerde als stervensimpulsen. We kregen zowaar nog een telefoontje:

    Ajb, kunnen we op de valreep nog eens een bezoek brengen aan jullie merkwaardige collectie?

    Oh, ja.

    En het werd een diepzinnige ontmoeting. Hoe wordt het beeld dat zo functioneel was vervangen in onze huidige leefwereld. De secularisatie brak alle verpakkingen. Gooide ahw het kind met het badwater weg.

    En hoe vreemd gaat de moderne mens ermee om. Beelden zijn inderdaad falsifieerbaar. Verbeelding is zeer labiel, volatiel (met vleugeltjes, zoals de engelen die hebben), verbeelding aan de macht. Je kan de driedimention réaliteit, het gips, biscuit of terra cotta vergruizen. Je kan het beeld verguizen. Je opstellen anti-religie. Atheïsme als uitvalbasis nemen...

    Erger is nog erger. Allle beeldtaal over zin van ons bestaan mijden. Er geen woord aan vuil maken. Doen alsof verbeelding, het middel, doel wordt: het medium is de message. Religie wordt dan verbeelding.

    Mensen hebben beelden nodig. Niet om ze op te dringen aan elkaar. Dat was precies de missing link in de beroerde tijden van de beeldenstorm. Verbeelding is noodzaak: als medium. 100% pro verbeelding, maar als middel.

    We gaan toch niet het 5de eeuwfeest van de geboorte van Machiavelli vieren? Verdedigen dat het middel  doel wordt, om het doel helemaal uit te schakelen.

    We passen.

    Het middel mag geen doel worden. We passen ons in in het verhaal van hoe mensen middelen hebben gezocht om over de zin van het bestaan hun eigen verhalen te creeren. We hebben er altijd zin in gehad. Met respect voor de zinnige discussie over de zin van het bestaan.

    Enkele beelden met bewondering voor de diepzinnigheid van onze voorlopig laatste de visu bezoekers






    26-08-2016 om 20:13 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    22-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het laatste bezoekersmoment.. een externe fotosessie

    Tussendoor toch nog even deze super positieve noot.

    We kregen bezoek uit Assebroek, dat hebben we al ergens gemeld.

    Een vriendelijke familie.

    Met super interesse

    en een onovertroffen fotosessie (Alle foto's: IGNACE).

    Onverwacht en zo imagostrelend.... Ignatius van Assebroek vergastte ons op een event van topallure in dit involutief moment hartversterkend.

    Tussen het bananendozenspelletje en de officieuze wandelganggesprekken is het een verhaal van caritatief  en familiaal tourisme dat afrondend ilustreert wat we altijd hebben willen verwezenlijken. A Dieu. Zoals 't Onzen Heertje belieft!











    22-08-2016 om 11:02 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    17-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.File

    Stond je ook in de file.
    Enkele mensen vonden het moeilijk.
    En anderen stonden in de file.

    De aanvulling met 26000 prentjes. Is redelijk vlug opgemerkt. En die het wisten die zijn er heel vlug gaan zien.

    Anderen hadden al een tijde niet meer ingelogd en faalden enkele keren met hun paswoorden. Geen nood mail ons en we helpen je weer erop.

    De procedure lijkt een beetje omslachtig, maar het is veilig voor onze server toestand.

    Dus geraak je er niet mail en als het nog niet gaat 057 335610 en we helpen je op weg.

    Twee tips

    - inloggen met een eigen accountnaam + paswoord (opgelet hoofdletter en kleine letters moet exact zijn) - aanvragen gebeurt op de voorpagina van de website (zie links website om er rechtstreeks naar toe te gaan)

    - eens ingelogd krijg je op het scherm erfgoedcollectie bij als mogelijkheid. Als dat kiest dan geraak je pre-back-site. Daar log je dan in met bezoeker (account) - bezoeker (paswoord)

    Je kan dankiezen of PRENTEN (nu eigendom stadsarchief Poperinge)

    - 

    ERFGOED voorwerpen (herbestemd)

    - PENNINGEN (OH) - Bibliotheek (inkijken KADOC en Stadsarchief Poperinge)

    Het is onze uitdrukkelijke bedoeling deze service te bestendigen.
    Hiertoe zullen we zeker sporsors nodig hebben. Wie ons hieraan kan helpen. Graag copntact.

    17-08-2016 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    14-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de tv-mis in Scherpenheuvel

    We zijn verloofd..

    We leven in de - hopelijk niet  tijdelijke/pseudo - permanente slaap der opneming.

    En we vierden mee met Scherpenheuvel.

    Met een kannunik die voorging

    en de vurige gelovige gemeente

    Vrede was hun groet.

    Wij antwoordden vanuit de thuiszetel op het PAX TECUM: en met Uw Geest, met jullie wordt het geestig. 

    Enkele shots

    Het belooft. Papa met de kroost.... 





    14-08-2016 om 11:30 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    12-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In paradiso deducant te angeli

    We hebben engelen op bezoek gehad

    Engelen die zo vriendelijk hun zus - moeilijk te been - over de drempel hielpen..

    Aandachtige en nieuwsgierige bezoekers, we waanden ons in de beginjaren waar we jaarlijk een vierhonderd nieuwsgierigen konden verwelkomen....

    En aan de vele lieve woorden was een onmiskenbaar verlangen gehecht in paradiso te deducant. De koster uit het gezelschap zong het wellicht binnensmond.

    Een delegatie uit de Brugse heemkunde was op de valreep aan ons adres gekomen. We hebben hen het (voor)laatste bezoekers kopje wereldwinkelkoffie gepresenteerd. Einde augustus komt C07 en CRKC...

    We hebben het ook niet luidop gezongen maar neurieden het voor het slapen gaan theeft ons deugd gedaan,.....

    En zelfs voor een koster is dat voorwerp niet onmiddellijk herkenbaar: de hostiesnijder.


    12-08-2016 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)
    10-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kogel.... door de kapel

    De vlucht naar Scherpenheuvel

    Dormitio

    Toen Maria stierf noemde men haar tenhemelopneming mettertijd de dormitio.De dogmataschrijvers waren curieuze mannen.

    Wat is dan weer die dormitio?

    Sorry! Nu men weer aandacht krijgt voor dogma's en dogmaschrijvers lieten we ons verleiden om even onze overstap in hun termen te benoemen.

    In beginsel is de parochie van Scherpenheuvel en hun devotieverzameling (erfgoedwerking) ermee akkoord de ondertekening te onderzoeken van de ten hemelopneming van onze erfgoedverzameling.

    Maria's tenhemelopneming was voor Mariale scriptores de DORMITIO.

    Maria sliep in en na een tijdje besefte men dat ze opgenomen was in het voortbestaan (met lichaam en ziel). Als alles naar de afspraken verloopt komt er dus een verheerlijkte site, blog en facebook zo rond de ten hemelopneming of .. na de slaap periode .. ten tonele. Lichaam (voorwerpen en penningen) en ziel (het systeem van conservreren en inventariseren) worden opgenomen.

    Wens ons een hemels gevoel

    Scherpenheuvelse erfgoedfans, sta ons bij.

    10-08-2016 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    04-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuursvergadering 2016

    Dat moet af en toe gebeuren.
    Een marathon vergadering met een uitgekiend programma want...

    We willen zoals reeds meermaals aangekondigd niets meer voor morgen overlaten.

    En de werkopdrachten zijn verdeeld. God dank we hebben een super actieve ploeg.

    We zijn vast besloten om voor de komende bezoeken 10 Augustus 2016: Scherpenheuvel, 12 augustus: Brugge, 25 Augustus: CO7 en CRKC ons aan onze beste kant te laten zien.

    Er werden voornemens gemaakt. Wilfried gaat opmetingen doen, de bidsnoeren worden allemaal verpakt, de nog wachtende kruisen worden ingescand.. en onze 170 noveenkaarsen zijn reeds in 4 bananendozen opgeborgen  en hebben hun standplaats-lijst. De secretaris inventariseerd 10 megaverpakkingen prenten....




    04-08-2016 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (2)
    29-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste kaders zijn geregistreerd

    Sorry, er hangen er toch nog een drietal

    We wilden dit moment toch vastleggen.

    Terwijl onze ijverige secretaris de dozen grote prenten aan het inschrijven is hebben we de gedigitaliseerde prentjes bijgewerkt (de teller staat op 25836 salvo justo)

    Ere wie ere toekomt de prentjes mogen allemaal in het stadsarchief zuurvrij bewaard worden (voorlopig magna cum reverentia Vrienden van het Poperings Archief).

    Het is soms niet eenvoudig. We zijn geëquipeerd met een cube light. Zie ontrafeling van de cubelight 2008 door onze penningmeester. Goedgekeurd.

    Maar hoe fotografeer je een kader in spiegelglas?

    We rapporteerden reeds onze verwondering over de (vermeende/veronderstelde) capaciteiten  van de jeugd onzer voorouders. De Latijnse teksten waar ze in de vlijtprentjes werden mee geconfronteerd zijn reeds genoemd. Maar hier hebben we een bordschema van de zusters van Vorselaar (catechese schoolhandboeken) en het bordschema dat ze presenteerden in illo tempore voor 1947.




    .

    29-07-2016 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)
    27-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaders

    Het kadert in onze toestand. We willen alls in de beste orde.

    Daarom moeten er nog restanten gedigitaliseerd worden. Zo'n 100 kaders lagen nog te wachten.

    En .. altijd zorgt Onzen Heertje voor verrassingen.

    1933 - Ingekaderde originelen van de Onze Lieve Vrouwekerk.

    Onze parochiekerk met herbestemming BEDREIGD. Met een nostalge; een traantje hebben we de pixels geregisstreerd.. of liever laten registreren van de - toch al enkele jaren - oude trouwe lichtdoos en onze cube light. 

    Rechts en links. De parochianen van Onze Lieve Vrouw zullen ze wel herkennen: de zijaltaren. Links van de Trinitariërs confrerie en rechts het andere altaar: dat van de Heilige Anna. Sorry Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans.


    27-07-2016 om 17:56 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    12-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stolpen: inventarisatie inhaalbeweging

    We droomden ervan om volgend jaar de tentoonstelling te organiseren rond onze stolpen.

    Een kleine dertigtal.

    Enkele stonden nog niet gedigitaliseerd te wachten én op de poetsdienst (zonder dienstencheck) én de matriculisatie (drieledige nummering datum, rangorde en inventarisnummer). Deze edele job brengt ons op 6874 gedigitaliseerde voorwerpen, daar zijn onze penningen, boeken en prentjes niet bij.

    We onthouden je niet de ambachtelijke resultaten. Je kan ze allemaal opvragen op de account van onze website.

    Oh, 

    ja. We zijn ook een beetje op de file aan het warm draaien. Je verwacht zeker tegen einde vakantie (zal dit jaar niet van komen voor ons - valiesdozen pakken wel) een nieuwsbrief, althans inch Allah.





    12-07-2016 om 11:26 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    11-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Job-gepensionneerden

    Dat woord moesten we nog uitvinden.

    Jobstudenten worden geeëerd en terecht omdat ze productief zijn, omdat ze goedkope werkkrachten zijn, omdat ze hun vakantie opofferen..voor een extraatje.

    Bemerk de tijdsmode en de overduidelijke symboliek, bloesems en kerk

    Gepensionneerden worden opgetrommeld en werken onder werkopdrachten van vaak heel culturele en sociale jobs in het niet-lucratieve veld of wat men ook wel het niet-commerciele circuit noemt.

    Ondertussen wordt er gretig meegepikt door de florerende toeristische of culinaire verzorgers van brood en spelen.

    Ons woordenboek van de symboliek in opmaak: de bron is een duidelijk archetype, de wolken brengen de hemel nabij en JHS is een vaak op veel soortige commentaren onthaald.

    Job-gepensionneerden zijn actief .. en ook in de vakantie en meestal zonder de geldelijke fooi. 

    Voor ons is het deze vakantie zeker hardstikke druk. We willen een tandje bijsteken in de inventarisatie van onze voorwerpen en vonden ondertussen nog 157 plechtige communieprentjes van 1920 tot 1950 van Poperinge, die indertijd door het ijverig gezin van onze boekhouder waren ingemapt, ondertussen hebben we ze zuurvrij verpakt en zul je ze kunnen vinden in het Stadsarchief van Poperinge. We moeten daar nog enkele dozen van ons verenigingsarchief deponeren naar een vroegere overeenkomst (met dank) waarbij de stad drie rubrieken wou onderbrengen van onze bibliotheek (de rest is zoals je weet naar KADOC, Leuven = 10 m3).

    James Penningless is eentje van die tekenaars waar we het zeker nog eens zullen over hebben. Kleurrijk en eenvoudig.





    11-07-2016 om 15:09 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    05-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Academisch bezoek

    Wellicht heb je zelden een professor in zo'n bewonderende pose gezien...  Met de vakantie voor de deur? Of in bewondering voor onze verzameling? Dat verklappen we jullie lekker NIET.

    Best dat onze bezoeker ons niet kwam examineren na een halve eeuw afgestudeerd te zijn moet je in een examen stralend stralen.

    We hadden profeesor Hans Geybels op bezoek en .. we zijn met de hakken over de sloot.

    Zegt dat we content zijn.




    05-07-2016 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (1)


    Heb je iets te zeggen, graag.

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Archief per dag
  • 13-07-2023
  • 05-04-2023
  • 04-04-2023
  • 13-02-2023
  • 05-02-2023
  • 23-12-2022
  • 31-10-2022
  • 29-09-2022
  • 03-08-2022
  • 28-06-2022
  • 10-06-2022
  • 12-04-2022
  • 03-03-2022
  • 13-02-2022
  • 30-01-2022
  • 28-12-2021
  • 20-11-2021
  • 26-10-2021
  • 07-10-2021
  • 16-09-2021
  • 22-08-2021
  • 15-07-2021
  • 30-06-2021
  • 19-05-2021
  • 12-04-2021
  • 06-04-2021
  • 01-04-2021
  • 27-03-2021
  • 01-03-2021
  • 16-02-2021
  • 04-02-2021
  • 07-01-2021
  • 16-12-2020
  • 19-11-2020
  • 16-11-2020
  • 25-10-2020
  • 17-09-2020
  • 16-09-2020
  • 07-09-2020
  • 09-08-2020
  • 04-07-2020
  • 23-06-2020
  • 17-06-2020
  • 27-05-2020
  • 14-05-2020
  • 09-05-2020
  • 29-04-2020
  • 19-04-2020
  • 12-04-2020
  • 04-04-2020
  • 26-03-2020
  • 21-03-2020
  • 01-03-2020
  • 15-02-2020
  • 01-02-2020
  • 12-01-2020
  • 30-12-2019
  • 11-12-2019
  • 01-12-2019
  • 22-11-2019
  • 14-11-2019
  • 08-11-2019
  • 22-10-2019
  • 05-10-2019
  • 29-09-2019
  • 15-09-2019
  • 11-09-2019
  • 02-09-2019
  • 09-08-2019
  • 14-07-2019
  • 12-07-2019
  • 02-07-2019
  • 05-06-2019
  • 10-03-2019
  • 13-02-2019
  • 31-01-2019
  • 08-01-2019
  • 22-12-2018
  • 13-12-2018
  • 22-11-2018
  • 02-11-2018
  • 28-10-2018
  • 01-10-2018
  • 06-09-2018
  • 28-08-2018
  • 26-08-2018
  • 15-08-2018
  • 06-08-2018
  • 26-07-2018
  • 09-07-2018
  • 03-07-2018
  • 02-07-2018
  • 29-06-2018
  • 14-06-2018
  • 01-06-2018
  • 31-05-2018
  • 22-05-2018
  • 04-05-2018
  • 23-04-2018
  • 11-04-2018
  • 30-03-2018
  • 19-03-2018
  • 10-03-2018
  • 16-02-2018
  • 31-01-2018
  • 28-01-2018
  • 09-01-2018
  • 24-12-2017
  • 19-12-2017
  • 28-11-2017
  • 09-11-2017
  • 02-11-2017
  • 14-10-2017
  • 04-10-2017
  • 25-09-2017
  • 14-09-2017
  • 05-09-2017
  • 27-08-2017
  • 24-08-2017
  • 19-08-2017
  • 18-08-2017
  • 11-08-2017
  • 09-08-2017
  • 03-08-2017
  • 30-07-2017
  • 28-07-2017
  • 24-07-2017
  • 21-07-2017
  • 09-07-2017
  • 05-07-2017
  • 27-06-2017
  • 23-06-2017
  • 19-06-2017
  • 13-06-2017
  • 12-06-2017
  • 08-06-2017
  • 15-05-2017
  • 04-05-2017
  • 26-04-2017
  • 24-04-2017
  • 23-04-2017
  • 21-04-2017
  • 20-04-2017
  • 13-04-2017
  • 10-04-2017
  • 05-04-2017
  • 01-04-2017
  • 24-03-2017
  • 20-03-2017
  • 06-03-2017
  • 21-02-2017
  • 20-02-2017
  • 14-02-2017
  • 09-02-2017
  • 05-02-2017
  • 26-01-2017
  • 22-01-2017
  • 15-01-2017
  • 06-01-2017
  • 05-01-2017
  • 02-01-2017
  • 23-12-2016
  • 20-12-2016
  • 11-12-2016
  • 10-12-2016
  • 07-12-2016
  • 29-11-2016
  • 25-11-2016
  • 18-11-2016
  • 12-11-2016
  • 05-11-2016
  • 02-11-2016
  • 22-10-2016
  • 15-10-2016
  • 12-10-2016
  • 03-10-2016
  • 26-09-2016
  • 18-09-2016
  • 13-09-2016
  • 05-09-2016
  • 01-09-2016
  • 29-08-2016
  • 26-08-2016
  • 22-08-2016
  • 17-08-2016
  • 14-08-2016
  • 12-08-2016
  • 10-08-2016
  • 04-08-2016
  • 29-07-2016
  • 27-07-2016
  • 12-07-2016
  • 11-07-2016
  • 05-07-2016
  • 30-06-2016
  • 24-06-2016
  • 21-06-2016
  • 17-06-2016
  • 08-06-2016
  • 30-05-2016
  • 26-05-2016
  • 11-05-2016
  • 22-04-2016
  • 19-04-2016
  • 15-04-2016
  • 09-04-2016
  • 31-03-2016
  • 22-03-2016
  • 15-03-2016
  • 07-03-2016
  • 25-02-2016
  • 22-02-2016
  • 12-02-2016
  • 09-01-2016
  • 24-12-2015
  • 06-12-2015
  • 18-11-2015
  • 15-11-2015
  • 28-10-2015
  • 27-10-2015
  • 03-10-2015
  • 25-09-2015
  • 16-08-2015
  • 19-07-2015
  • 24-06-2015
  • 09-06-2015
  • 01-06-2015
  • 27-05-2015
  • 13-05-2015
  • 21-04-2015
  • 16-04-2015
  • 06-04-2015
  • 30-03-2015
  • 26-03-2015
  • 13-03-2015
  • 10-03-2015
  • 07-03-2015
  • 17-02-2015
  • 03-02-2015
  • 21-01-2015
  • 14-01-2015
  • 13-01-2015
  • 18-12-2014
  • 14-12-2014
  • 08-12-2014
  • 27-11-2014
  • 21-11-2014
  • 10-11-2014
  • 01-11-2014
  • 16-10-2014
  • 13-10-2014
  • 06-10-2014
  • 25-09-2014
  • 19-09-2014
  • 16-09-2014
  • 03-09-2014
  • 25-08-2014
  • 20-08-2014
  • 30-07-2014
  • 22-07-2014
  • 05-07-2014
  • 28-06-2014
  • 17-06-2014
  • 11-06-2014
  • 01-06-2014
  • 24-05-2014
  • 20-05-2014
  • 16-05-2014
  • 29-04-2014
  • 26-04-2014
  • 21-04-2014
  • 13-04-2014
  • 06-04-2014
  • 02-04-2014
  • 22-03-2014
  • 15-03-2014
  • 08-03-2014
  • 03-03-2014
  • 22-02-2014
  • 23-01-2014
  • 20-01-2014
  • 16-01-2014
  • 01-01-2014
  • 23-12-2013
  • 13-12-2013
  • 09-12-2013
  • 05-12-2013
  • 23-11-2013
  • 15-11-2013
  • 09-11-2013
  • 07-11-2013
  • 01-11-2013
  • 30-10-2013
  • 24-10-2013
  • 22-10-2013
  • 19-10-2013
  • 08-10-2013
  • 05-10-2013
  • 30-09-2013
  • 19-09-2013
  • 13-09-2013
  • 09-09-2013
  • 08-09-2013
  • 06-09-2013
  • 29-08-2013
  • 27-08-2013
  • 26-08-2013
  • 17-08-2013
  • 05-08-2013
  • 04-08-2013
  • 01-08-2013
  • 21-07-2013
  • 12-07-2013
  • 30-06-2013
  • 27-06-2013
  • 12-06-2013
  • 09-06-2013
  • 06-06-2013
  • 16-05-2013
  • 10-05-2013
  • 02-05-2013
  • 24-04-2013
  • 23-04-2013
  • 22-04-2013
  • 19-04-2013
  • 08-04-2013
  • 26-03-2013
  • 06-03-2013
  • 28-02-2013
  • 15-02-2013
  • 29-01-2013
  • 27-01-2013
  • 22-01-2013
  • 21-01-2013
  • 24-12-2012
  • 18-12-2012
  • 06-12-2012
  • 05-12-2012
  • 27-11-2012
  • 24-11-2012
  • 22-11-2012
  • 12-11-2012
  • 08-11-2012
  • 03-11-2012
  • 30-10-2012
  • 12-10-2012
  • 27-09-2012
  • 24-09-2012
  • 19-09-2012
  • 25-08-2012
  • 20-08-2012
  • 09-08-2012
  • 02-08-2012
  • 31-07-2012
  • 27-07-2012
  • 26-07-2012
  • 17-07-2012
  • 10-07-2012
  • 07-07-2012
  • 26-06-2012
  • 24-06-2012
  • 15-06-2012
  • 31-05-2012
  • 27-05-2012
  • 16-05-2012
  • 10-05-2012
  • 08-05-2012
  • 05-05-2012
  • 23-04-2012
  • 06-04-2012
  • 05-04-2012
  • 23-03-2012
  • 12-03-2012
  • 08-03-2012
  • 16-02-2012
  • 31-01-2012
  • 18-01-2012
  • 12-01-2012
  • 02-01-2012
  • 20-12-2011
  • 15-12-2011
  • 25-11-2011
  • 23-11-2011
  • 20-11-2011
  • 18-11-2011
  • 17-11-2011
  • 09-11-2011
  • 04-11-2011
  • 22-10-2011
  • 11-10-2011
  • 10-10-2011
  • 27-09-2011
  • 18-09-2011
  • 03-09-2011
  • 29-08-2011
  • 25-08-2011
  • 24-08-2011
  • 17-08-2011
  • 08-08-2011
  • 29-07-2011
  • 22-07-2011
  • 14-07-2011
  • 04-07-2011
  • 29-06-2011
  • 11-06-2011
  • 09-06-2011
  • 07-06-2011
  • 05-06-2011
  • 02-06-2011
  • 26-05-2011
  • 12-05-2011
  • 07-05-2011
  • 05-05-2011
  • 04-05-2011
  • 02-05-2011
  • 30-04-2011
  • 27-04-2011
  • 26-04-2011
  • 22-04-2011
  • 17-04-2011
  • 10-04-2011
  • 25-03-2011
  • 23-03-2011
  • 20-03-2011
  • 15-03-2011
  • 03-03-2011
  • 27-02-2011
  • 16-02-2011
  • 05-02-2011
  • 29-01-2011
  • 27-01-2011
  • 24-01-2011
  • 16-01-2011
  • 25-12-2010
  • 18-12-2010
  • 01-12-2010
  • 30-11-2010
  • 25-11-2010
  • 21-11-2010
  • 20-11-2010
  • 08-11-2010
  • 02-11-2010
  • 30-10-2010
  • 22-10-2010
  • 14-10-2010
  • 11-10-2010
  • 25-09-2010
  • 24-09-2010
  • 12-09-2010
  • 19-08-2010
  • 14-08-2010
  • 07-08-2010
  • 26-07-2010
  • 21-07-2010
  • 18-07-2010
  • 09-07-2010
  • 06-07-2010
  • 25-06-2010
  • 18-06-2010
  • 16-06-2010
  • 03-06-2010
  • 19-05-2010
  • 14-05-2010
  • 11-05-2010
  • 10-05-2010
  • 05-05-2010
  • 01-05-2010
  • 30-04-2010
  • 28-04-2010
  • 26-04-2010
  • 22-04-2010
  • 21-04-2010
  • 19-04-2010
  • 11-04-2010
  • 10-04-2010
  • 07-04-2010
  • 03-04-2010
  • 31-03-2010
  • 21-03-2010
  • 13-03-2010
  • 05-03-2010
  • 27-02-2010
  • 25-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 06-02-2010
  • 27-01-2010
  • 15-01-2010
  • 06-01-2010
  • 30-12-2009
  • 26-12-2009
  • 24-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 20-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 07-12-2009
  • 05-12-2009
  • 26-11-2009
  • 22-11-2009
  • 11-11-2009
  • 07-11-2009
  • 03-11-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 21-09-2009
  • 25-08-2009
  • 18-08-2009
  • 17-08-2009
  • 07-08-2009
  • 02-08-2009
  • 27-07-2009
  • 23-07-2009
  • 19-07-2009
  • 12-07-2009
  • 05-07-2009
  • 30-06-2009
  • 29-06-2009
  • 24-06-2009
  • 18-06-2009
  • 12-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 25-05-2009
  • 24-05-2009
  • 17-05-2009
  • 11-05-2009
  • 09-05-2009
  • 26-04-2009
  • 25-04-2009
  • 18-04-2009
  • 12-04-2009
  • 05-04-2009
  • 30-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 18-03-2009
  • 10-03-2009
  • 09-03-2009
  • 07-03-2009
  • 21-02-2009
  • 09-02-2009
  • 05-02-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 10-01-2009
  • 01-12-2008
  • 23-11-2008
  • 22-10-2008
  • 09-10-2008
  • 06-10-2008
  • 17-09-2008
  • 12-09-2008
  • 09-09-2008
  • 31-08-2008
  • 16-08-2008
  • 03-08-2008
  • 29-07-2008
  • 13-07-2008
  • 08-07-2008
  • 04-07-2008
  • 28-06-2008
  • 10-06-2008
  • 07-06-2008
  • 03-06-2008
  • 24-05-2008
  • 22-05-2008
  • 16-05-2008
  • 04-05-2008
  • 01-05-2008
  • 25-04-2008
  • 15-04-2008
  • 12-03-2008
  • 23-02-2008
  • 20-02-2008
  • 31-01-2008
  • 14-01-2008
  • 29-12-2007
  • 10-12-2007
  • 19-11-2007
  • 15-11-2007
  • 27-10-2007
  • 11-10-2007
  • 08-10-2007
  • 07-10-2007
  • 21-09-2007
  • 18-09-2007
  • 13-09-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 16-08-2007
  • 09-08-2007
  • 11-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 15-06-2007
  • 14-06-2007
  • 01-06-2007
  • 22-05-2007
  • 17-05-2007
  • 12-05-2007
  • 25-04-2007
  • 31-03-2007
  • 18-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 17-02-2007
  • 19-01-2007
  • 18-12-2006
  • 25-11-2006
  • 19-11-2006
  • 15-11-2006
  • 02-11-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 05-10-2006
  • 18-09-2006
  • 11-09-2006
  • 25-08-2006
  • 23-08-2006
  • 01-08-2006
  • 18-07-2006
  • 06-07-2006
  • 28-06-2006
  • 22-06-2006
  • 14-06-2006
  • 09-06-2006
  • 30-05-2006
  • 23-04-2006
  • 15-04-2006
  • 15-03-2006
  • 02-03-2006
  • 15-02-2006
  • 10-02-2006
  • 03-02-2006
  • 08-01-2006
  • 03-01-2006
  • 23-12-2005
  • 06-12-2005
  • 05-12-2005
  • 30-11-2005
  • 10-11-2005
  • 18-10-2005
  • 20-09-2005
  • 17-09-2005
  • 09-09-2005
  • 31-08-2005
  • 20-08-2005
  • 22-06-2005
  • 14-06-2005
  • 29-05-2005
  • 28-05-2005

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fiafoto
    blog.seniorennet.be/fiafoto
    Foto

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!