Startpagina !
Mijn favorieten
  • Website Onzen Heertje
  • Franse blog Notre Seigneur
  • Westhoek verbeeldt
  • Bible Works 10
  • Volksmuseum Omer Heusdens
  • Poperinge stad
  • Vrienden van het poperings Archief
  • Bijbelsite Onzenheertje
  • Erfgoed devotionalia
  • Westhoek

    WEBRUIMTE
    Hier drukken. Maak daar een account om de erfgoedcollectie te bekijken.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Onzen Heertje vzw
    Erfgoedvereniging
    Bezoeken op aanvraag 057 335610
    15-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgoeddag 13 april 2008

    Erfgoeddag Onzen Heertje Poperinge

    13 04 2008

    Uiteraard hoogdagen voor de erfgoedzorger. Met een achttal vrijwilliger een dagje opbouwen…vergeet niet de dagen voorbereiding ervoor.

    Bakken, tafels,harde en zachte panelen… kopspelden die moeilijk in de panelen gaan, prentjes die opwaaien als de deur opengaat, kruisen die we moeten afstoffen, stuk voor stuk kostbaar erfgoed, meer dan honderd jaar oud……De fierheid van de erfgoedzorger stijgt.

    Engelengeduld in de context van het religieus erfgoed "asorti!"

    We konden bogen op hoog bezoek. Schepen Marleen Baelde bundelde de gehele gemeenteraad en etat major van de cultuurdienst: duidelijk een bewuste en gewaardeerde attentie.

    In Poperinge zeggen ze "hij is zeker dood, hij hangt al uit". Indertijd een niet uit het oog te verliezen item. Ook op deze tentoonstelling DOOD, OORDEEL, HEL en HEMELSE GLORIE niet onopvallend. Aanplakbrief 1951 (halve eeuw oud).

    Een kleine 300 mensen zetten hun naam op de officiële aanwezigheidslijst. Honderden andere kerkgangers lonkten in het voorbijgaan even rond.

    Het decor en de omgeving werd geïntegreerd in de tentoonstelling. Vagevuur en hel schrikten de bezoekers niet af. Blijkbaar vluchtte niemand omwille van het minder gehalte aan entertainment van het thema: integendeel ook dat taboe wil men doorbreken.

    Onzen Heertje erfgoedvereniging vzw  had zijn erfgoed liggen op nog andere evenementen van de erfgoeddag. De geboortekaartjes met de geëigende decoratieve elementen van de fifties waren te zien in de concerthal van Talbothouse. Ook in het stadsarchief waren 'scapulieren' te zien. Een hoogdag van de erfgoedsector. InderDAAD.









    15-04-2008 om 18:51 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    12-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Wervik Vlaamse senioren

    Frans Hinderyckx maakte de foto's en we mochten een gastvrije kring ontmoeten. Allemaal mensen op leeftijd die een niet te versmaden interesse aan de dag legden. We werden op bepaalde momenten het vuur aan de schenen gelegd. Een gezonde mengeling van kritische zin en rijpe ruime achtergrond kennis. Het steunt ons vooral in de overtuiging dat het niet verkeerd is het erfgoed te religieus bewaren en de mondelinge geschiedenis te registreren.

    In de marge het meest bekeken stuk van de tentoonstelling het plechtige communieprentje van de voorzitter.

    Voor de geïnteresseerden. We proberen zo goed mogelijk aan de vraag te voldoen. Het onderwerp van de voordracht was volksdevotie en we hadden onze devotieprentjes mee, de penningen of medailles, de plechtige en eerste communie prentjes en.. unieke bijsluiter medio 20ste eeuw: De weg naar de hemel.




    Zoefffffffffff! TGV of boemeltrein.



    Een voorbeeldige klas!



    Bespiegelingen omtrent het onverklaarbare.

    12-03-2008 om 19:29 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    23-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemene vergadering

    In de buurt van Onzen Heertje zullen de buren gedacht hebben dat er karnaval was in het depot. Dat was het dus niet. De groep sympathisanten van het erfgoeddepot kwam bijeen. Voor hun jaarplanning en het afronden van 2007.

    Binnenkort wordt een onthullende nieuwsbrief rondgestuurd. Er is heel wat nieuws te melden. We zeggen dat hier lekker nog niet.. maar vooral de digi-fanaten zullen als alles goed gaat hun toetsen aflikken.

    Enkele beelden van onze medewerkers….





    23-02-2008 om 19:56 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Het Sint Janscollege extra muros

    Blijkbaar niet tegen hun zin – carnavalstemming? – neen. Je zou het de 'jeugd van heden' niet toegeven. Hier trokken ze op 'catechismus-exploratie

    En niet eens met een kleine delegatie. Maar liefst vijf klassen van het college bezochten de erfgoedsite: Onzen Heertje erfgoedvereniging vzw.

    Inderdaad onder het waakzaam oog en de zoetgevooisde toelichtingen van ondertussen toch al wat meer ervaren erfgoed-ridders kregen ze genoeg realia en informalia.

    Volle kasten devotionalia trokken hun aandacht. De kritische volwassenen ten spijt mochten we ervaren dat ze er toch heel wat meer van wisten dan de doorsnee oudere denkt.

    Onbevangen en ontvankelijk.

    Niet ongeïnteresseerd beluisterden ze de inaugurale rede van de begeleidende leraar Bram Brutsaert.

    Een schaarse bedeesde figuur verstopt zich achter de paaskaars. Een alibi hadden ze. De altijd weerkerende klacht van de bezoekers in het depot. Hier is ruimtegebrek. Wat doen we eraan?

    De paternoster, het kindje Jezus van Praag, het hoedje van pastoor Munte, de hostiesnijders… als je 't allemaal nog niet hebt gezien. Eén adres: Trommelaarstraat 15

     









    20-02-2008 om 19:44 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    31-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapelletjes SCHOUWEN - SCHOUWkapelletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de derde keer op rij wordt door onze vzw een CD-rom als steunkaart aangeboden. We zijn aan de derde entiteit (2006: Poperinge stad, 2007: Roesbrugge-Haringe) waar we de kapelletjes van hebben geïnventariseerd.
    Stilaan zijn we professionelen aan het worden.

    Ditmaal hebben we er een heuse powerpoint van gemaakt.
    Telkens zijn we verrast door de hoeveelheid, maar deze keer is het de originaliteit van de Reningelstenaars die ons heeft geboeid.

    We konden ons verheugen op de herbouw van een origineel oud kapelletje dat helemaal naar het model van de oude veldkapel terug is gezet.
    Het VTI van Ieper bracht het zomaar getakeld ter plaatse.



    De kers op de taart is wel het SCHOUWkapelletje.

    31-01-2008 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    14-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studiebezoek Het Vogeltje

    Het Vogeltje

    Couvent des petits Oiseaux.

    Het kerkbezoek moet voor de bewoners van het gehuchtje de aanblik hebben gehad van een grote begrafenis. Er zijn niet vaak zoveel aanwezigen… Al is hier nog iedere zondag de mogelijkheid zijn zondagsplicht te vervullen. Het was een behoorlijke groep die op deze druilerige namiddag, 14 januari 2008, het klooster van de zusters van 't Vogeltje, de Paulienen buiten de muren, bezocht. Kapelaan (Pastoor) Gerard Danneels had zijn erudiete gedrevenheid bovengehaald en als klassiek gevormde de geschiedenis van het klooster uitgeplozen. De luisteraar zal met bewondering gekeken hebben naar het hemels tafereel van de retabel. Wolken en stralen. Bij de ingang werden ze getrakteerd met de bordjes 'hel' en 'oordeel'. En dat naast de biechtstoel. Misschien waren die voor velen niets eens opgemerkt…. Het beeld van de Lieve Vrouwe op de retabel zweefde ook boven de hoofden…. Velen zullen wellicht – zoals verwacht – in een niet alledaagse wereld hebben gewandeld.

    Het klooster is even oud als ons worstelende staat 'België'. Begin 19de eeuw was er nog geen sprake van. Het heeft alle sporen van een kloosterlijk bestaan. We zagen er de kruisweg op borden. Een vrij uniek religieus erfgoed. Een niet alledaagse wereld met niet alledaagse heiligen vaak. In het pand zijn vier muurkapelletjes. Het ware een best moeilijke zoektocht met de vraag de beelden te tellen die we gezien hebben. Dit prachtig kleine beeldje (hier bovenaan) is bijna zeker van de H. Donatus. Vereerd tegen de donder……Hoe noemen ze dat weer 'onomatopee'?

    Het ging er gezellig aan toe… in dat kloostertje (zie rand). Koekjes en koffie werden door de zusters verzorgd. Een kleine tentoonstelling met fotomateriaal werd door kapelaan Gerard verzorgd. Maagpoeder hadden de bezoekers daar niet op hun verlanglijstje.

    Heel wat geinformeerder lieten de bezoekers het kerkje, de school, de oude hoeve, de zusters, de erfenis van de familie Van Merris achter. Het was een leerzame uitstap.





    14-01-2008 om 19:13 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    29-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website

    Hallo!

    Het is er eindelijk van gekomen.
    We konden het waar maken en we zijn fier…
    Probeer het maar. Hier linker bovenhoek!

    We hebben webruimte en website. Heel primair natuurlijk. Maar we zijn er en we hopen in 2008 nog uit te breiden en inderdaad onze medailles en het erfgoed komt stuk voor stuk, stop voor stap toegankelijk: een virtueel museum.

    Bluf? Neen, hoor…. We doen er alles voor wat we kunnen.Wie helpt?

    29-12-2007 om 21:47 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studiebezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09 12 2007

    Studiebezoek tentoonstelling Abdij Sint Andries

    Druilerige regen en een winterse zondagnamiddag zijn we met een vertegenwoordiging van het bestuur naar een merkwaardige tentoonstelling gegaan. De verzameling devotieprentjes van de abdij van Zevenkerken, Sint Andries is wellicht een van de rijkste van ons land. En is het niet zo? Dan verdient ze zeker de titel van de meeste verzorgde en tijdelijk toegankelijke verzameling. We zagen reeds meer prentenkabinetten..  maar hier hebben we bijgeleerd. Vooral de technieken hoe die juweeltjes ontstaan zijn hebben ons geboeid.

    10-12-2007 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    19-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEderdaling van de kapel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag 19 november 2007

    De nederdaling van het kapelletje

    Te Reningelst op een mistige novemberdag doorbrak een stoere formatie motoren, beton, gele helmen, focus-WTV, en de RLWH met een handjevol nieuwsgierigen de wazige gordijnen van verleden en verval.

    Inderdaad zo was het enkele maanden geleden. De zucht naar reparatie werd geboren twee jaar terug toen Onzen Heertje erfgoedvereniging vzw begon aan de inventarisatie van de kappeletjes van groot-poperinge. De eigenaar Jacques Beelprez zocht inderdaad van den beginne om de oude glorie te herstellen.

    Tragzaam duwde het ver-lichtende zwaargewicht de aanhangwagen het vervuilde parcours op. De kapel was al enkele maanden in opbouw in het VTI, zoals hier gemeld, en mocht vandaag ter bestemming komen. Precies georiënteerd onthaald door gretig toekijkende vereerders, de gebruikelijke schaarse cluster prominenten bij dergelijke gelegenheden; de RLWH en een persman, de TV met de Reningelstse radioman… dit is de schets van het aanvankelijke gebeuren.

     

    Als een beschermend wachthuisje bij de meerdere jaren geknotte 'bollaert' staat de kraan te wachten. De plaatselijke krant deed de nieuwsgierigen wat vroeg afkomen. Ze trotseerden de november koude en zagen een flink staaltje 21ste eeuw-bouwtechniek. Toch wees alles erop dat de hemel ermee bezig was. De hemelhoge kraan zwaaide naar de aardse wezens in de vlakte. De sokkel was er al, de technische ploeg, de gele helmenbrigade van het VTI … hun handen jeukten. De kale knotwilg, de kale reporter keken toe. Het doek kon open gaan. Fier zouden ze de klus klaren.

    De wolken waren laag vandaag, alsof de hemel wou claimen dat ze ermee te maken hebben bleef het wolkendek boven de hoofden zweven. De modder rondom verwees naar de het tranendal van de smekende kapelbezoekers die zolang hun verering moesten derven. Wanneer de zomer komt wordt het hier weer groen, de deur van de kapel zal het groen van de hoop mee inkleuren….Aan alle kanten werd de precisie geverifieerd. De Lieve Vrouwe zal opgetogen neergekeken hebben op al die jonge adolescenten die met zoveel nauwgezetheid haar nieuwbouw hebben neergezet.  En dan kwam de officiële foto. De mannen van het VTI met terechte trots, het regionaal landschap: subsidiërende instantie, de eigenaars… de kapel met de onafscheidelijke knotwilg….De kapel staat er.. Waarvan melding…

    19-11-2007 om 14:01 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    15-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapel Reningelst
    http://www.rorate.com/rorate/scripts/nws_art.php?id=40995

    We melden het eerder, nu online op bovenstaand adres.

    15-11-2007 om 12:16 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    27-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Causerieën
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De voordrachten in "de Ark" waren een verdeeld succes. Onze technische kennis liet het afweten. Enkele uurtjes pendelen en proberen hebben niet mogen baten.

    De "Titels van Onze Lieve Vrouw" vonden het scherm en werden met voldoening op het scherm gebracht. De gehele litanie van Loretto passeerde de revue. De Ivoren toren, het gulden huis en de omsloten tuin... geen geheimen meer.

    Met de projectie van de 100 beelden over het "mirakel". "Miracle des miracles" het wonder geschiedde niet. De techniek liet het afweten. Het publiek mocht vragen afvuren... we hebben geprobeerd om over deze materie te antwoorden... het pakket technische vragen omtrent de apparatuur bleef onbeantwoord. We moesten ons 'oraal' verhelpen..

    Het probleem van de haalbare en evenwichtige invulling van de volksdevotie werd tot op het bod bevraagd.

    Foto: Een reliek uit onze devotionalia: Reliek Padre pio




    27-10-2007 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    11-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dozen boeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Boekenverkoop Onzen Heertje Poperinge

    cf. Onze dubbele boeken e.a.

    De boeken verkoop van de donderdagen van oktober vlot.. De ballast vermindert. Nog twee sessies. De 40 bananendozen slinken heel heel traag. Inderdaad de hoeveelheid kreeg ondertussen buiten proportionele vormen. Wie er voor de laatste sessies wil bij zijn kan pakketten samenstellen, weg is weg!!!

    11-10-2007 om 18:16 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    08-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.-Pietersstraat, Reningelst - Kapel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is wel geweten dat Onzen Heertje volgend jaar de CD-rom publiceert met de kapellletjes van Reningelst.

    We ijveren jaren al om deze erfgoedelementen te revaloriseren. Onze 'bemoeizucht' liet de familie Beelprez niet onberoerd en we zijn fier met hen. In november komt een van de mooiste oude kapelletjes van Reningelst terug tot leven. Het VTI van Ieper is bezig met de reconstructie.

    Regionale landschappen Westhoek brengt het leeuwenaandeel van de subsidie, Stad Poperinge co-subsidieëert ook een stuk.

    Beeld naar een oude dia.

    08-10-2007 om 12:55 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.-Pietersstraat - kapel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Details zie verder

    08-10-2007 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    07-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze verzameling prentjes van Franciscus in het St.-Jansvcollege ter stede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-10-2007 om 22:16 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling van twee boeken in het St.-Janscollege
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ter gelegenheid van de viering van 350 jaar college te Poperinge

    Van Latijnse school tot Sint Janscollege, een fotokijkboek voor wie graag prentjes ziet, door Kristof Papijn en Het muziekleven in het college/De Sint Stanislasspeelschaar om de homo ludens zijn podium te geven door Noël Boussemaere.

    Daar was volk rond het burgemeester Bertenplein. Via de achteringang kon je de plechtige voorstelling en de tentoonstelling bereiken. De oude schoendoos blijkt ook culturele suggesties te activeren.. ook de tentoonstelling laat niemand op zijn honger.

    De oude recolleten gemeenschap (Franciscaanse minderbroeders) eerde de H. Franciscus, ook de school van de Grauwe zusters nu deel van de scholengemeenschap had een boontje voor Franciscus. Bij erfgoed-tempel ter stede (Onzen Heertje) is men altijd bereid het religieus patrimonium uit te lenen voor culturele manifestaties.

    07-10-2007 om 22:14 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    21-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Speciale vermeldingen voor een lid van onze Algemene vergadering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mercantes

    In 1994, na drie jaar ambachtelijke arbeid is , Dirk Hillebrandt erin geslaagd de "Carte du Westhouck", uit te brengen. Het gebied dat de grens overlapt: de westhoek is beeldig in kaart gebracht. Wat ons betreft de kunstenaar heeft de religiositeit van de voorouders  niet veronachtzaamd. Alle kerkjes staan erop...
    Het initiatief had zo'n bijval dat ook Westvlaanderen aan de beurt kwam. Uiteraard dan "Carte de la Flandre Occidentale". Eind 2006 startte hij de kaart van het graafschap Vlaanderen. Antwerpen was de volgende kaart, in de vervlogen tijden een deel van het hertogdom Brabant. Dat is dan weer verdeeld over België en Nederland.
    Ook wapenschilden en zegels kwamen eraan te pas.Hier zijn de religieuze motieven evenzeer legio.
    Als je hun site wil bekijken zie dan in de linkermarge bij de links.

    21-09-2007 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    18-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen tel 057 335610
    Een bezoekje is zo geregeld

    18-09-2007 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor wie het niet vond op de rommelmarkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De 'Erfgoed'-epidemie heeft in zijn arrogantie nog nooit zo irritant  toegeslagen. Geef toe. Het kan niet op. Pas is de winterslaap ingeluid en dan komt die 'rommel-agent' uit de 't rommel(t)straat nog een 4 tal beurten er bovenop zetten. Voor wie het interesseert hier de gegevens.

    Onzen Heertje erfgoedvereniging vzw heeft zeker 11.000 unieke boeken over hun core business. Die gaan de deur niet uit. Maar… uiteraard kregen ze van de schenkers heel wat dubbele boeken. Gezien hun noodlottig ruimteprobleem moeten die dubbels van de baan. Er is daarnaast een toevloed aan profane litteratuur die mee aanspoelt met de verzamel eigen boeken. Recent gooide men er enkel private bibliotheken bij. Die mix maakt het mogelijk een ruim aanbod van interessante werken te koop aan te bieden.De prijzen worden 'uitverkoopprijzen'. Onze beperkte ruimte maakt er een koopjesmarkt van. 1x, 2x of 3x stoelgeld en je ondersteunt er ons project mee.

    De tweedehandse boekenverkoop gebeurt ieder donderdag van oktober tussen 14u en 17u00.

    18-09-2007 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (2)
    13-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Reliek van Mère Matthieu Deleloë, Poperingse mystica, zusters Benedictinessen.

    13-09-2007 om 22:39 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)


    Heb je iets te zeggen, graag.

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Archief per dag
  • 13-07-2023
  • 05-04-2023
  • 04-04-2023
  • 13-02-2023
  • 05-02-2023
  • 23-12-2022
  • 31-10-2022
  • 29-09-2022
  • 03-08-2022
  • 28-06-2022
  • 10-06-2022
  • 12-04-2022
  • 03-03-2022
  • 13-02-2022
  • 30-01-2022
  • 28-12-2021
  • 20-11-2021
  • 26-10-2021
  • 07-10-2021
  • 16-09-2021
  • 22-08-2021
  • 15-07-2021
  • 30-06-2021
  • 19-05-2021
  • 12-04-2021
  • 06-04-2021
  • 01-04-2021
  • 27-03-2021
  • 01-03-2021
  • 16-02-2021
  • 04-02-2021
  • 07-01-2021
  • 16-12-2020
  • 19-11-2020
  • 16-11-2020
  • 25-10-2020
  • 17-09-2020
  • 16-09-2020
  • 07-09-2020
  • 09-08-2020
  • 04-07-2020
  • 23-06-2020
  • 17-06-2020
  • 27-05-2020
  • 14-05-2020
  • 09-05-2020
  • 29-04-2020
  • 19-04-2020
  • 12-04-2020
  • 04-04-2020
  • 26-03-2020
  • 21-03-2020
  • 01-03-2020
  • 15-02-2020
  • 01-02-2020
  • 12-01-2020
  • 30-12-2019
  • 11-12-2019
  • 01-12-2019
  • 22-11-2019
  • 14-11-2019
  • 08-11-2019
  • 22-10-2019
  • 05-10-2019
  • 29-09-2019
  • 15-09-2019
  • 11-09-2019
  • 02-09-2019
  • 09-08-2019
  • 14-07-2019
  • 12-07-2019
  • 02-07-2019
  • 05-06-2019
  • 10-03-2019
  • 13-02-2019
  • 31-01-2019
  • 08-01-2019
  • 22-12-2018
  • 13-12-2018
  • 22-11-2018
  • 02-11-2018
  • 28-10-2018
  • 01-10-2018
  • 06-09-2018
  • 28-08-2018
  • 26-08-2018
  • 15-08-2018
  • 06-08-2018
  • 26-07-2018
  • 09-07-2018
  • 03-07-2018
  • 02-07-2018
  • 29-06-2018
  • 14-06-2018
  • 01-06-2018
  • 31-05-2018
  • 22-05-2018
  • 04-05-2018
  • 23-04-2018
  • 11-04-2018
  • 30-03-2018
  • 19-03-2018
  • 10-03-2018
  • 16-02-2018
  • 31-01-2018
  • 28-01-2018
  • 09-01-2018
  • 24-12-2017
  • 19-12-2017
  • 28-11-2017
  • 09-11-2017
  • 02-11-2017
  • 14-10-2017
  • 04-10-2017
  • 25-09-2017
  • 14-09-2017
  • 05-09-2017
  • 27-08-2017
  • 24-08-2017
  • 19-08-2017
  • 18-08-2017
  • 11-08-2017
  • 09-08-2017
  • 03-08-2017
  • 30-07-2017
  • 28-07-2017
  • 24-07-2017
  • 21-07-2017
  • 09-07-2017
  • 05-07-2017
  • 27-06-2017
  • 23-06-2017
  • 19-06-2017
  • 13-06-2017
  • 12-06-2017
  • 08-06-2017
  • 15-05-2017
  • 04-05-2017
  • 26-04-2017
  • 24-04-2017
  • 23-04-2017
  • 21-04-2017
  • 20-04-2017
  • 13-04-2017
  • 10-04-2017
  • 05-04-2017
  • 01-04-2017
  • 24-03-2017
  • 20-03-2017
  • 06-03-2017
  • 21-02-2017
  • 20-02-2017
  • 14-02-2017
  • 09-02-2017
  • 05-02-2017
  • 26-01-2017
  • 22-01-2017
  • 15-01-2017
  • 06-01-2017
  • 05-01-2017
  • 02-01-2017
  • 23-12-2016
  • 20-12-2016
  • 11-12-2016
  • 10-12-2016
  • 07-12-2016
  • 29-11-2016
  • 25-11-2016
  • 18-11-2016
  • 12-11-2016
  • 05-11-2016
  • 02-11-2016
  • 22-10-2016
  • 15-10-2016
  • 12-10-2016
  • 03-10-2016
  • 26-09-2016
  • 18-09-2016
  • 13-09-2016
  • 05-09-2016
  • 01-09-2016
  • 29-08-2016
  • 26-08-2016
  • 22-08-2016
  • 17-08-2016
  • 14-08-2016
  • 12-08-2016
  • 10-08-2016
  • 04-08-2016
  • 29-07-2016
  • 27-07-2016
  • 12-07-2016
  • 11-07-2016
  • 05-07-2016
  • 30-06-2016
  • 24-06-2016
  • 21-06-2016
  • 17-06-2016
  • 08-06-2016
  • 30-05-2016
  • 26-05-2016
  • 11-05-2016
  • 22-04-2016
  • 19-04-2016
  • 15-04-2016
  • 09-04-2016
  • 31-03-2016
  • 22-03-2016
  • 15-03-2016
  • 07-03-2016
  • 25-02-2016
  • 22-02-2016
  • 12-02-2016
  • 09-01-2016
  • 24-12-2015
  • 06-12-2015
  • 18-11-2015
  • 15-11-2015
  • 28-10-2015
  • 27-10-2015
  • 03-10-2015
  • 25-09-2015
  • 16-08-2015
  • 19-07-2015
  • 24-06-2015
  • 09-06-2015
  • 01-06-2015
  • 27-05-2015
  • 13-05-2015
  • 21-04-2015
  • 16-04-2015
  • 06-04-2015
  • 30-03-2015
  • 26-03-2015
  • 13-03-2015
  • 10-03-2015
  • 07-03-2015
  • 17-02-2015
  • 03-02-2015
  • 21-01-2015
  • 14-01-2015
  • 13-01-2015
  • 18-12-2014
  • 14-12-2014
  • 08-12-2014
  • 27-11-2014
  • 21-11-2014
  • 10-11-2014
  • 01-11-2014
  • 16-10-2014
  • 13-10-2014
  • 06-10-2014
  • 25-09-2014
  • 19-09-2014
  • 16-09-2014
  • 03-09-2014
  • 25-08-2014
  • 20-08-2014
  • 30-07-2014
  • 22-07-2014
  • 05-07-2014
  • 28-06-2014
  • 17-06-2014
  • 11-06-2014
  • 01-06-2014
  • 24-05-2014
  • 20-05-2014
  • 16-05-2014
  • 29-04-2014
  • 26-04-2014
  • 21-04-2014
  • 13-04-2014
  • 06-04-2014
  • 02-04-2014
  • 22-03-2014
  • 15-03-2014
  • 08-03-2014
  • 03-03-2014
  • 22-02-2014
  • 23-01-2014
  • 20-01-2014
  • 16-01-2014
  • 01-01-2014
  • 23-12-2013
  • 13-12-2013
  • 09-12-2013
  • 05-12-2013
  • 23-11-2013
  • 15-11-2013
  • 09-11-2013
  • 07-11-2013
  • 01-11-2013
  • 30-10-2013
  • 24-10-2013
  • 22-10-2013
  • 19-10-2013
  • 08-10-2013
  • 05-10-2013
  • 30-09-2013
  • 19-09-2013
  • 13-09-2013
  • 09-09-2013
  • 08-09-2013
  • 06-09-2013
  • 29-08-2013
  • 27-08-2013
  • 26-08-2013
  • 17-08-2013
  • 05-08-2013
  • 04-08-2013
  • 01-08-2013
  • 21-07-2013
  • 12-07-2013
  • 30-06-2013
  • 27-06-2013
  • 12-06-2013
  • 09-06-2013
  • 06-06-2013
  • 16-05-2013
  • 10-05-2013
  • 02-05-2013
  • 24-04-2013
  • 23-04-2013
  • 22-04-2013
  • 19-04-2013
  • 08-04-2013
  • 26-03-2013
  • 06-03-2013
  • 28-02-2013
  • 15-02-2013
  • 29-01-2013
  • 27-01-2013
  • 22-01-2013
  • 21-01-2013
  • 24-12-2012
  • 18-12-2012
  • 06-12-2012
  • 05-12-2012
  • 27-11-2012
  • 24-11-2012
  • 22-11-2012
  • 12-11-2012
  • 08-11-2012
  • 03-11-2012
  • 30-10-2012
  • 12-10-2012
  • 27-09-2012
  • 24-09-2012
  • 19-09-2012
  • 25-08-2012
  • 20-08-2012
  • 09-08-2012
  • 02-08-2012
  • 31-07-2012
  • 27-07-2012
  • 26-07-2012
  • 17-07-2012
  • 10-07-2012
  • 07-07-2012
  • 26-06-2012
  • 24-06-2012
  • 15-06-2012
  • 31-05-2012
  • 27-05-2012
  • 16-05-2012
  • 10-05-2012
  • 08-05-2012
  • 05-05-2012
  • 23-04-2012
  • 06-04-2012
  • 05-04-2012
  • 23-03-2012
  • 12-03-2012
  • 08-03-2012
  • 16-02-2012
  • 31-01-2012
  • 18-01-2012
  • 12-01-2012
  • 02-01-2012
  • 20-12-2011
  • 15-12-2011
  • 25-11-2011
  • 23-11-2011
  • 20-11-2011
  • 18-11-2011
  • 17-11-2011
  • 09-11-2011
  • 04-11-2011
  • 22-10-2011
  • 11-10-2011
  • 10-10-2011
  • 27-09-2011
  • 18-09-2011
  • 03-09-2011
  • 29-08-2011
  • 25-08-2011
  • 24-08-2011
  • 17-08-2011
  • 08-08-2011
  • 29-07-2011
  • 22-07-2011
  • 14-07-2011
  • 04-07-2011
  • 29-06-2011
  • 11-06-2011
  • 09-06-2011
  • 07-06-2011
  • 05-06-2011
  • 02-06-2011
  • 26-05-2011
  • 12-05-2011
  • 07-05-2011
  • 05-05-2011
  • 04-05-2011
  • 02-05-2011
  • 30-04-2011
  • 27-04-2011
  • 26-04-2011
  • 22-04-2011
  • 17-04-2011
  • 10-04-2011
  • 25-03-2011
  • 23-03-2011
  • 20-03-2011
  • 15-03-2011
  • 03-03-2011
  • 27-02-2011
  • 16-02-2011
  • 05-02-2011
  • 29-01-2011
  • 27-01-2011
  • 24-01-2011
  • 16-01-2011
  • 25-12-2010
  • 18-12-2010
  • 01-12-2010
  • 30-11-2010
  • 25-11-2010
  • 21-11-2010
  • 20-11-2010
  • 08-11-2010
  • 02-11-2010
  • 30-10-2010
  • 22-10-2010
  • 14-10-2010
  • 11-10-2010
  • 25-09-2010
  • 24-09-2010
  • 12-09-2010
  • 19-08-2010
  • 14-08-2010
  • 07-08-2010
  • 26-07-2010
  • 21-07-2010
  • 18-07-2010
  • 09-07-2010
  • 06-07-2010
  • 25-06-2010
  • 18-06-2010
  • 16-06-2010
  • 03-06-2010
  • 19-05-2010
  • 14-05-2010
  • 11-05-2010
  • 10-05-2010
  • 05-05-2010
  • 01-05-2010
  • 30-04-2010
  • 28-04-2010
  • 26-04-2010
  • 22-04-2010
  • 21-04-2010
  • 19-04-2010
  • 11-04-2010
  • 10-04-2010
  • 07-04-2010
  • 03-04-2010
  • 31-03-2010
  • 21-03-2010
  • 13-03-2010
  • 05-03-2010
  • 27-02-2010
  • 25-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 06-02-2010
  • 27-01-2010
  • 15-01-2010
  • 06-01-2010
  • 30-12-2009
  • 26-12-2009
  • 24-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 20-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 07-12-2009
  • 05-12-2009
  • 26-11-2009
  • 22-11-2009
  • 11-11-2009
  • 07-11-2009
  • 03-11-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 21-09-2009
  • 25-08-2009
  • 18-08-2009
  • 17-08-2009
  • 07-08-2009
  • 02-08-2009
  • 27-07-2009
  • 23-07-2009
  • 19-07-2009
  • 12-07-2009
  • 05-07-2009
  • 30-06-2009
  • 29-06-2009
  • 24-06-2009
  • 18-06-2009
  • 12-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 25-05-2009
  • 24-05-2009
  • 17-05-2009
  • 11-05-2009
  • 09-05-2009
  • 26-04-2009
  • 25-04-2009
  • 18-04-2009
  • 12-04-2009
  • 05-04-2009
  • 30-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 18-03-2009
  • 10-03-2009
  • 09-03-2009
  • 07-03-2009
  • 21-02-2009
  • 09-02-2009
  • 05-02-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 10-01-2009
  • 01-12-2008
  • 23-11-2008
  • 22-10-2008
  • 09-10-2008
  • 06-10-2008
  • 17-09-2008
  • 12-09-2008
  • 09-09-2008
  • 31-08-2008
  • 16-08-2008
  • 03-08-2008
  • 29-07-2008
  • 13-07-2008
  • 08-07-2008
  • 04-07-2008
  • 28-06-2008
  • 10-06-2008
  • 07-06-2008
  • 03-06-2008
  • 24-05-2008
  • 22-05-2008
  • 16-05-2008
  • 04-05-2008
  • 01-05-2008
  • 25-04-2008
  • 15-04-2008
  • 12-03-2008
  • 23-02-2008
  • 20-02-2008
  • 31-01-2008
  • 14-01-2008
  • 29-12-2007
  • 10-12-2007
  • 19-11-2007
  • 15-11-2007
  • 27-10-2007
  • 11-10-2007
  • 08-10-2007
  • 07-10-2007
  • 21-09-2007
  • 18-09-2007
  • 13-09-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 16-08-2007
  • 09-08-2007
  • 11-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 15-06-2007
  • 14-06-2007
  • 01-06-2007
  • 22-05-2007
  • 17-05-2007
  • 12-05-2007
  • 25-04-2007
  • 31-03-2007
  • 18-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 17-02-2007
  • 19-01-2007
  • 18-12-2006
  • 25-11-2006
  • 19-11-2006
  • 15-11-2006
  • 02-11-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 05-10-2006
  • 18-09-2006
  • 11-09-2006
  • 25-08-2006
  • 23-08-2006
  • 01-08-2006
  • 18-07-2006
  • 06-07-2006
  • 28-06-2006
  • 22-06-2006
  • 14-06-2006
  • 09-06-2006
  • 30-05-2006
  • 23-04-2006
  • 15-04-2006
  • 15-03-2006
  • 02-03-2006
  • 15-02-2006
  • 10-02-2006
  • 03-02-2006
  • 08-01-2006
  • 03-01-2006
  • 23-12-2005
  • 06-12-2005
  • 05-12-2005
  • 30-11-2005
  • 10-11-2005
  • 18-10-2005
  • 20-09-2005
  • 17-09-2005
  • 09-09-2005
  • 31-08-2005
  • 20-08-2005
  • 22-06-2005
  • 14-06-2005
  • 29-05-2005
  • 28-05-2005

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    brusselsespruiten
    blog.seniorennet.be/brussel
    Foto

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!