Vandaag stond in de Metro, het krantje voor de treinreiziger, het volgend artikel te lezen over m'n favoriete verblijfplaats en haar bewoners...
Logeren bij de Favoriete Gastvrouw van Vlaanderen? Je doet het in hotel The Oak in Zutendaal... Hilde De Backer kreeg deze titel in 2009 van Vlaanderen Lekkerland, op basis van positieve commentaren van hotelgasten. Hilde legt haar gasten dan ook volop in de watten met haar warme gastvrijheid en heerlijke kookkunsten. Zo maakt ze er een erezaak van om tal van Limburgse streekproducten te serveren tijdens het ontbijt en het diner: van Borgloonse siroop tot plukvers fruit, van Limburgse streekbieren tot Haspengouwse wijn. Hilde mag dan wel koningin zijn van de keuken, gastheer Paul Zvar is heer en meester van de fiets. Hij stelde op basis van het fietsroutenetwerk Limburg acht fietslussen samen, met bezienswaardigheden, evenementen, leuke weetjes en de gezelligste terrasjes.
Vandaag al even een wandeling gemaakt in open lucht...met krukken uiteraard...
Warming-up thuis gedaan en tegen de middag naar de kinéstsiste. Plooien van de knie en strekken van het been. Een goed resultaat van deze twee factoren zijn bepalend voor een goed verloop van de totale ravalidatie. Laat me zeggen dat het pijnlijk is en dat ik niet persé fluitend bij mijn kinésiste binnen stap. Enfin, het moet en daar mee is alles gezegd. Afzien moeten we, willen we terug optimaal kunnen wandelen en fietsen.
Ik zie nu elke dag mijn 'randonneurke' knipogend wachten op z'n baasje...wachten tot wanneer hij opnieuw kan bollen...
Het wordt alle dagen hard labeur. De revalidatie is tot op heden nog pijnlijk en de neveneffecten zoals maagklachten en pijn aan het zitvlak maken het er niet plezanter op. Enfin, over acht weken zou Pedro opnieuw z'n "randonneurke" willen bestijgen. Oefenen is de boodschap, alle dagen...
Revalidatie wordt opgestart de dag na de operatie, met behulp van onder andere, gemotoriseerde atelles. Het stappen wordt hernomen na de 3de of 4de dag. Indien de patient thuis geen trappen hoeft te gebruiken kan hij na een week het ziekenhuis verlaten. Wanneer wel trappen noodzakelijk zijn is een hospitalisatie van 10 tot 14 dagen noodzakelijk. Eens thuis kan men zonder krukken in de woning wandelen. Na 2 tot 3 weken kan de patient ook buiten de woning zonder krukken lopen. Kinesitherapie is noodzakelijk gedurende 4 tot 8 weken. Na ongeveer 3 maand is er een normale loopafstand en na 6 maanden is de knie volledig gerevalideerd. Langdurige kniezit blijft af te raden, maar verder is er geen beperking. Sportbeoefening wordt aangemoedigd.
Pedro is terug thuis. Terug thuis om verder te revalideren na de knieoparatie. Hij heeft uiteraard enkele serieuse instructie mee naar huis gekregen. Hierna volgt een instructie voor de kninétherapie...
Verdere oefeningen zijn nuttig en noodzakelijk om enerzijds de soepelheid van het kniegewricht te onderhouden en anderzijds de kracht van de dijspieren te versterken. Dit gebeurt bij voorkeur onder toezicht van een kinesist van uw keuze. Op deze manier herwint u van dag tot dag meer zelfstandigheid, zodat stappen met één kruk en zonder kruk mogelijk wordt.
Onthou echter dat overhaasting volkomen verkeerd is: het lichaam zal zich geleidelijk aan uw kunstknie aanpassen. Het voorschrift voor de kinesist is zeer belangrijk: géén massage op het litteken en géén oefeningen die pijn of overbelasting veroorzaken.
Ingrediënten: (6 personen) 150 gr lange vingers - 100 gr amaretti (amandelkoekjes) - 300 gr mascarpone - 150 gr suiker - 3 eierdooiers - 1 tas sterke koffie - 1 glas cognac - gekonfijt fruit voor de versiering
Bereiding: Klop de eierdooiers met bijna alle suiker en meng er de mascarpone onder. Voeg bij de ene helft van het mengsel 1 tas sterke koffie en een beetje suiker en bij de andere helft de cognac.. Verkruimel de amandelkoekjes in beide helften. Beleg een vorm met de lange vingers die je in de gesuikerde koffie gedrenkt hebt. Daarna vul je de vorm verder met de 2 cremes en je laat het mengsel 2 - 3 uur opstijven in de koelkast.
Vandaag op vooronderzoek geweest en dit is de uitleg... De botuiteinden zijn bedekt met kraakbeen. Wanneer dit gaat slijten ontstaat pijn en stijfheid waardoor stappen vaak moeilijk wordt. Als de pijn zeer hevig wordt en medicatie niet meer helpt is een operatie vaak de enige oplossing. Tijdens de operatie worden de aangetaste botuiteinden van het dijbeen en het scheenbeen verwijderd en op maat gebracht. Daarna wordt een metalen prothese aangebracht. Het gedeelte dat op het scheenbeen wordt geplaatst is bedekt met een laagje plastie waardoor de wrijving vermindert en een soepele beweging mogelijk is.
Orgin: Czech Republic Coin stelt een indianentent voor; TIPI (TeePee) Deze coin is ofwel op weg naar een of ander tropisch woud ofwel op terugweg naar de thuisbasis. Deze coin heeft ondertussen reeds meer dan 14.000 km afgelegd.
Een koffiepauze houden tijdens de werkuren en ook in je vrije tijd, blijkt dé uitgelezen manier voor het brein om nieuwe informatie op te slaan en het geheugen te verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Center for Neural Science aan de New York University. De onderzoekers stellen dat een rustpauze tijdens een waakperiode het geheugenvermogen stimuleert, net zoals een verkwikkende nachtrust dat doet. Volgens de onderzoekers wordt er te weinig aandacht besteed aan zulke rustpauzes overdag. De hedendaagse informatietechnologieën zijn zelfs vooral gericht zijn op onafgebroken werk. De boodschap: bouw genoeg (koffie)pauzes in tijdens je werkdag, het zal je werkprestaties ten goede komen!
Het weer wordt zachter en de lente komt er stilaan aan. Ongetwijfeld begint het bij jullie, fietsers, al te kriebelen om het stalen ros weer van stal te halen. Bij Pedro is dat evenzeer zo. Maar Pedro is verplicht om nog een tijd te wachten. Verplichte rust vanwege de kapotte knie die per 10 maart wordt vervangen door een volledige prothese. Het zal dus wachten worden tot ongeveer 10 mei vooraleer Pedro z'n 'randonneurke' kan en mag bestijgen... De geplande fietstrippen worden dan in het najaar gereden. Uitstel maar geen afstel zegt Pedro...
Marc D W uit Brusselse regio ging naar bed, toen zijn vrouw zei dat er licht brandde in het tuinschuurtje, wat ze net kon zien uit het slaapkamerraam.
Marc ging naar de achterdeur om het licht in het schuurtje uit te doen, maar hij zag dat er een paar kerels zijn spullen aan het jatten waren.
Gauw belde hij de politie en zei: "er lopen dieven in mijn achtertuin, en die stelen mijn spullen."
De brigadier vroeg: "zijn ze ook in huis?" Marc zei : "nee."
Toen zei de brigadier: "doe de deur goed op slot, dan komen we als we tijd hebben even langs, want alle politie-autos zijn op dit moment ergens anders bezig." Marc zei: "OK, hing op en telde tot honderd."
Toen belde hij de politie opnieuw. "Met Marc De Wever, ik belde zojuist ook al dat er dieven in de tuin liepen. Wel, ik heb ze zojuist allemaal neergeschoten." En hij hing de telefoon weer op.
Binnen de vijf minuten kwamen er drie politiewagens aanscheuren,en een ambulance!! De politieagenten rekenden de inbrekers in op heterdaad.
De brigadier kwam naar Marc en zei: "ik dacht dat jij ze had neergeschoten?"
Marc zei: "Ik dacht dat jij geen autos ter beschikking had?"
Bij wijze van ontspanning een fotokwis. Kent u het systeem van 'placespotting'? De bovenste foto (klik op de foto) is het einddoel. Welk gebouw is dit en waar staat het, stad en land? Via de onderste foto (op het scherm van placespotting) moet je trachten te achterhalen waar bovenste luchtfoto werd genomen. Dit doe je door dubbel te klikken op de foto ter hoogte van het land of streek waar jij denkt dat deze foto genomen is. Dubbele klik blijven uitvoeren tot wanneer je exact dezelfde foto hebt als de bovenste. Als je de juiste plaats heb gevonden krijg je rechts een YES... Kleine hint: fietstrip Mail uw antwoord door naar PEDRO
De fiets van het jaar in Nederland is de KOGA E-light geworden. Een E-fiets voor de recreatieve fietser die graag wat steun krijgt... richtprijs: 2.999 euro! Een elektrisch prijsje?
Voor je GPS voor de fiets moet je vaak zelf kaarten kopen. Standaard zit er wel een kaart bij, maar meestal zal je specifieke kaarten voor je GPS moeten aanschaffen. Deze kaarten omvatten een bepaalde regio (bijvoorbeeld Frankrijk, of Zwitserland) en zijn relatief duur. Vaak onderscheiden we twee types kaarten:
1. Topografische kaarten: deze kaarten zijn echte topografische stafkaarten. Hier krijg je een duidelijk zicht op de omgeving. Een onooglijke zandweg zonder naam zal op een topografische kaart vermeld worden. Wel is het niet mogelijk om met dit type kaarten automatisch te navigeren. De GPS zal je niet vertellen hoe je een bepaald eindpunt via bepaalde straten en paden kan bereiken.
2. Autonavigatiekaarten: deze kaarten zijn de standaardkaarten voor GPS-toestellen voor de auto. Deze geven slechts een schematisch zicht op de omgeving, maar je kan wél van straat tot straat navigeren.
Vaak is het overigens wel mogelijk om de twee types kaarten te combineren. De kaarten worden dan doorzichtig gemaakt en over elkaar gelegd.
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)