T.C. werkt al meer dan tien jaar voor de stad Aalst. Als diensthoofd geeft de 41-jarige vrouw leiding aan een viertal personen en rapporteert ze aan de schepen van Onderwijs. Maar vorige week maandag kreeg ze te horen dat ze tijdelijk werd geschorst, in afwachting van een tuchtonderzoek na een klacht van een vrouwelijke ondergeschikte.

Kus op de mond

De stad Aalst zit verveeld met de kwestie, omdat het al de tweede keer is dat T.C. beticht wordt van pesterijen en seksuele intimidatie. Vorig jaar diende een werkneemster nauwelijks vijf weken nadat ze was beginnen werken, een klacht in tegen haar chef.

Volgens het dossier liet T.C. de nieuwe kracht toen opzettelijk overwerken om met haar alleen te kunnen zijn. Toen ze naar het toilet moest, passeerde T.C. langs haar bureau om haar terloops te kunnen aanraken. Daarna volgde een gesprek in een gesloten bureau, en legde ze haar hand op de dij van haar ondergeschikte.

De werkneemster waarschuwde haar chef dat ze het grensoverschrijdende gedrag niet langer pikte. Toen T.C. haar eind vorig jaar onverhoeds op de mond kuste, diende ze klacht in.

Stalking

Het onderzoek dat daarop volgde, bracht aan het licht dat T.C., die een relatie zou hebben met een andere vrouwelijke medewerker van de stad, nog andere vrouwen viseerde. Zo zou ze een getrouwde vrouw gestalkt hebben met telefoontjes, e-mails en sms’jes tot ’s avonds laat. Ander personeel dat haar iets in de weg had gelegd, maakte ze het leven zuur.

Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) wil geen verklaringen afleggen. ‘Eerst moeten alle betrokkenen gehoord worden’, klinkt het. Gisteren boog het schepencollege zich overigens nog eens over het niet geagendeerde punt.

Reeds 10 jaar problemen met Tina C.

De stad Aalst spreekt over slechts TWEE klachten, terwijl ze een tiental jaar geleden een oudere kleuterleidster aanviel en haar op de grond sleurde. Ook toen was Tina deze kleuterleidster al enige tijd aan het pesten. De kleuterleidster M. V. diende toen klacht in bij de politie van Aalst dat zonder gevolg werd geklasseerd. Tina genoot toen nog de steun van de lokale directrice. De toenmalige SPA-schepen van onderwijs Van Nieuwenborgh deed niets met de klacht. Meer nog, de stad Aalst stuurde de kleuterleidster een kostennota die deze natuurlijk prompt protesteerde. Uiteindelijk ging de kleuterleidster vervroegd op pensioen om van de persterijen vanaf te zijn.