De Poolse keuken is een vette variant van de Duitse. Kotlet is standaard. Kotlet schabowy is een soort schnitsel, kotlet mielony is een gehaktbal. Beide worden geserveerd met aardappels(ziemniaky) in vet. Verder is er altijd soep. Rode-bieten-soep, de barszcz, is wereldberoemd maar is vreemd genoeg in de restaurants onderweg meestal niet te verkrijgen. Kapusniak, koolsoep is aan te raden. Andere soepen worden met de naam zupa aangeduid, bijvoorbeeld zupa fasolawa, is een vullende bonensoep. In een soep met de naam Flaczki is pens verwerkt en dat ruik je van verre. Salade(surowka) moet bijna altijd apart besteld worden. Als er vis op het menu staat dan is karper(karp) aan te raden. Meestal serveert men als ontbijt worst (kielbasa), knakworstjes (parowki) of bigos, een soort zuurkoolschotel met vlees en brood (chleb).
Kawa (koffie), herbata (thee), frisdranken, mineraalwater, bier en sterke drank zijn in elk etablisement te koop. Frisdranken en bier vaak ook in kiosken. Water uit waterleidingen is niet altijd betrouwbaar, bijvoorbeeld in afgelegen gebieden. In de steden smaakt het vaak niet lekker. Dus, beter flessenwater.