Brugge-Moskou
Foto

Inhoud blog
  • Met de fiets naar Moskou in drie weken
  • Bijna juiste vertaling
  • Foto uit Poolse krant
  • Uit een Poolse krant
  • Walter Velle terug thuis

    alle foto's op: http://fotoalbum.seniorennet.be/bruggemoskou/bruggemoskou

    Zoeken in blog



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    met de fiets van Brugge naar Moskou
    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rit 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Rit 3

    17 aug. Dinsdag: Lüdingshausen-Ottmars-Bocholt-Rinkerode-Albersloh-Sendenhorst-Hardt-Beckum-Stromberg-Wiedenbrück-Lintel-Verl-Stukenbrock-Augustdorf-Nienhagen-Heiden-Lemgo-Dorentrup-Griesem-Hameln (170 km).

    31-01-2010, 10:35 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    30-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lüdingshausen in Munsterland

    Münsterland - fietstraditie en waterkastelen

    View of the moated palace in Nordkirchen © Kiedrowski, Rainer (DZT)
    Het Münsterland in het noordwesten van Duitsland tegen de Nederlandse grens is een streek met landelijke Neder-Duitse charme, die zowel op barokke kastelen en in herenhuizen alsook op oude landgoederen als het ware tastbaar is. De streek is vrij dun bevolkt, zodat de door vlakke akkers en weilanden gekenmerkte natuur zich volledig kan ontplooien en doet denken aan een reusachtig park, harmonisch en toch vol afwisseling. De rijke geschiedenis van deze aantrekkelijke streek reikt terug tot de tijd van de Romeinen en presenteert talrijke overblijfselen van een groots verleden.
     
    Collegiate Church of St. Boniface near Warendorf © Krüger, Torsten (DZT)
    Historische stadskernen zo ver het oog reikt
    Het Münsterland is rijk aan romantische dorpjes en pittoreske steden die de charme van lang vervlogen tijden weer doen herleven. In Werne zijn bijvoorbeeld de fraaie vakwerkhuizen en het gotische raadhuis een stadswandeling waard, terwijl in het schilderachtige Warendorf het middeleeuwse marktplein, de St.-Laurentiuskerk en het franciscanenklooster bij cultuurliefh ebbers enthousiasme opwekken.
    Bijzonder bezienswaardig is het uit 1441 daterende historische raadhuis in Beckum, dat zijn bezoekers tegenwoordig als stadsmuseum de geschiedenis van de plaats presenteert. Daarnaast kunt u ook nog de Prudentiaschrijn in de proosdijkerk St.-Stephanus und Sebastian bewonderen, de kostbaarste reliekschrijn van Westfalen. Eveneens een aanrader is de historische smidse bij het Kolpinghaus in het hartje van Beckum. Talrijke andere plaatsen zoals Oelde, Telgte of Emsdetten met allerlei historische bezienswaardigheden uit alle culturele epochen zijn natuurlijk ook altijd een bezoekje waard.
     
    Astronomie in de Dom van Münster
    Bij een reis naar het Münsterland mag de bezichtiging van de St.-Paulusdom in Münster niet op de agenda ontbreken. Het is het symbool van de stad en sinds de stichting in het jaar 805 het centrum van het bisdom Münster. De markante kathedraal uit de 13e eeuw verduidelijkt diverse epochen van de bisdomsgeschiedenis.
    In het interieur van de dom bevindt zich een bezienswaardige, uit de jaren 1540-1542 daterende astronomische klok. Hij omvat een klokkenspel en een eeuwige kalender die tot het jaar 2071 reikt, bovendien worden de maanfasen en de stand van de planeten getoond. Verdere glanspunten van de interieurarchitectuur zijn het orgel, de klokken van het kerkgebouw en het triomfk ruis.
     
    The Kiepenkerl statue in Münster © Stadt Münster Presseamt (Foto: Klauser, Angelika)
    Münsterland - traditie rondom de Kiepenkerl
    Met het woord 'Kiepenkerle' werden rondtrekkende kooplui bedoeld, die tussen de stad en de dorpen op het platteland op en neer reisden en de mensen van levensmiddelen en andere goederen hebben voorzien. Tot de traditionele kledij van de Kiepenkerl behoren de kiepekorf, een tenen korf met houten draagstel, een blauw overhemd en klompen. De Kiepenkerl is het belangrijkste symbool van het Münsterland en een belangrijk element van de folklore in deze streek. Geniet van een stadsrondleiding met een echte Kiepenkerl!
     
    Waterburcht Anholt in Isselburg
    Het romantische, door water omringde kasteel wordt nog steeds bewoond door een vorstelijk geslacht. Het bouwwerk uit de 12e eeuw vindt zijn oorsprong in een verdedigingswerk, gebouwd ter beveiliging van de bezittingen van het bisdom Utrecht.
    Een groot deel van het gebouw, het park en het museum kunnen worden bezichtigd. In het museum krijgt u een goede indruk van het maatschappelijk leven en de hoofse cultuur op Anholt. De burcht imponeert met een grote schilderijenverzameling, een wapenkamer en een fraaie collectie edelporselein.
     
    Münsterland - a paradise for cyclists © MEV
    Met de fiets naar 100 kastelen
    Het Münsterland is met zijn vlakke landschap, de talrijke themaroutes en architectonische schatten langs de weg het fietsparadijs nummer één in Duitsland. Het fietsroutenet telt meer dan 4.000 kilometer gemarkeerde fietspaden.
    Een nostalgisch glanspunt is een tocht langs de 100-Kastelen-Route. Deze voert u door zorgvuldig aangelegde parklandschappen en beschermde natuurgebieden en doet daarbij over een afstand van 1.400 kilometer talrijke waterkastelen, burchten, herenbuitens en adellijke landgoederen aan. Tot de hoogtepunten behoren de kastelen Nordkirchen, Raesfeld, Lembeck, Westerwinkel, de burchten Vischering en Bentheim en natuurlijk Münster, de inofficiële fietshoofdstad van Duitsland. Ook altijd een tochtje waard: de historisch interessante Romeinenroute tussen Xanten en Detmold in het spoor van de beroemde Varusslag.

    30-01-2010, 23:31 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'k zal het zeggen Fons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Morgenmiddag heeft Jan Demeulemeester een afspraak met Fons Roets.
    Fons is journalist bij de Zeewacht.
    Jan zal het daar allemaal uitleggen hoe hij ertoe gekomen is om deel te nemen aan BM en wat hij ervan verwacht.
    Kom je ook in de krant of is er iets gepubliceerd over BM in een plaatselijk blaadje of tijdschrift laat het dan aub weten en vergeet niet onze blog te melden.

    30-01-2010, 10:00 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waaier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Om het fietsen in een groep overzichtelijk en veilig te houden zijn er een aantal regels opgesteld. Als iedereen zich hieraan houdt wordt de kans op ongelukken een stuk kleiner. Voor de duidelijkheid: deze pagina gaat niet over het rijden in een groep tijdens wedstrijden, maar tijdens toertochten.


    Tempo
    Probeer in een gelijkmatig tempo te fietsen, zodat er geen onrust in de groep ontstaat. Ook is het voor degenen die achteraan fietsen duidelijker wat ze kunnen verwachten. Houdt in de gaten of de mindere fietsers het tempo nog aankunnen, pas eventueel de snelheid aan.


    Plaats in de groep
    Fiets met maximaal twee renners naast elkaar. De kans op ongelukken is zo een stuk kleiner, bovendien is het wettelijk niet toegestaan met drie of meer personen naast elkaar te fietsen. Probeer ook regelmatig wat kopwerk te doen. Na het kopwerk laat je, afhankelijk van je positie via de binnenkant of buitenkant van de groep afzakken. Voortdurend helemaal achteraan fietsen is niet verstandig, omdat je bij kleine oponthoudingen (zoals scherpe bochten en tegenliggers) je extra energie moet steken om weer bij de groep te komen. Bovendien is de kans een stuk groter dat je bij een valpartij betrokken raakt. Ook is het voor je conditie beter om regelmatig op kop te rijden.


    Waaier rijden
    Het woord 'waaien' zegt het eigenlijk al: tegen de wind in fietsen. Deze techniek wordt toegepast bij tegenwind die van zij komt. Er wordt er gefietst in een lang lint, waarbij elke renner zo kort mogelijk achter het wiel van zijn voorganger zit. Ook fietst elke renner net even meer links of rechts (afhankelijk van welke hoek de wind komt) achter zijn voorganger. Door deze tactiek neemt de windkracht in de groep steeds verder af. De voorste renner laat zich na een periode van kopwerk afzakken naar de achterste positie in de groep, om weer op adem te komen. Dit afzakken gebeurt als de wind van links komt via de buitenkant van de groep. Bij rechter wind via de binnenkant.


    Het aangeven van gevaarlijke situaties
    In de loop van de jaren zijn er in de fietswereld codes ontstaan om gevaar aan te geven. Hieronder een overzicht. Als er staat 'arm' wordt dat vaak gedaan met de rechterarm.

    ·  Stoppen: arm omhoog.

    ·  Paaltjes: paaltjes!!

    ·  Gevaar op de weg: met arm schuin naar beneden en naar achteren.

    · Tegenligger: met je arm boven je rug naar links wijzen.

    · Tegenligger: tegen!!

    ·  Inhaler: achter!!

    ·  Bochten: linksaf!! of rechtsaf!!

    ·  Gat of grind of zand in/op de weg: gat!! of grind!! of zand!!

    30-01-2010, 01:08 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deelnemers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nogmaals de namen van alle 20 deelnemers van Brugge-Moskou.


    Roland Hurtecant
    Walter Velle
    Ronny Wilbers
    Paul Viaene
    Luc De Mulder
    Kris Heyerick
    Jozef Dewolfs
    Johan Saey
    Jan Demeulemeester
    Jean Pierre Vyvey
    Tino Lemaire
    Raphaël Verhelst
    Carlos De Clercq
    Georges Bultiaux
    Hilaire Van de Velde
    Patrick Van de Voorde
    Annick Vande Kerckhove
    Willy Goeteyn
    Gerald Oyaert
    Michel van Honsebrouck

     

    30-01-2010, 00:00 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mail van Roland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Halo Jean,
     
     
    Ik heb intussen contact gehad met Vladimir Fillipov van rtc Moscou . Hij zal voor de visiuminvitatie zorgen voor elkeen. Dat kost 30 euro en
    daarvoor heeft hij nodig: familienaam, voornaam , geboortedatum, nationaliteit  en paspoortnummer en geslacht..
    Nota van JP: dus zeker zorgen voor een internationaal paspoort die minstens nog 6 maand geldig is na 7 september. De gewone identiteitkaart is niet bruikbaar. Een paspoort aanvragen bij de gemeente waar je ingeschreven bent duurt 2 weken, dus niet meer wachten.
    Je mag bovenstaande gegevens reeds voor de vergadering van 25/2/10 naar Roland sturen of meebrengen de avond zelf.

    roland.hurtecant@belgacom.net
    09/3746889

    29-01-2010, 00:00 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rit 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Rit 2.

    Maandag 16 aug: Kasterlee-Retie(N123) Abdij Postel-Witrijt-Weebosch-Bergeijk-Valkenswaard-Leende-Heeze-Aster-Vlierden-Deurne-(N270)Wanssum-Well-Kavelaer-Winnekensdonk-Sonsbeek-Veen-Birten-Ginderick-Weszel-Peddenberg-Haltern-Lüdingshausen. Totaal 205 km.

    28-01-2010, 00:00 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende samenkomst te Bellem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Oproep aan de deelnemers van de fietstocht Brugge-Moskou.

    Donderdag 25/2/10 vanaf 19:00 vergadering in café De Hert te Bellem.

    Dagorder:  Kennismaking met de laatst bijgekomen deelnemers.
                     Afgeven van internationale pas en 2 pasfoto's.
                     Voorstelling en passen van onze prototype wielertrui B-M.
                     Stand van zaken tot nog toe.
                     Vragen en opmerkingen.

    De mensen die niet aanwezig kunnen zijn krijgen de aanvraagformulieren voor de visums thuis gestuurd en bezorgen ze korrekt ingevuld samen met 2 foto's, en het internationaal paspoort terug naar het adres van Roland .
    Een voorbeeld van ons wielertruitje gaat na de vergadering op de blog staan alsook het verslag van de samenkomst.

    Deze uitnodiging zal officieel bevestigd worden door Roland via mail of telefoon.

    27-01-2010, 00:00 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou by night
    Klik op de afbeelding om de link te volgen http://www.youtube.com/watch?v=In8DaeDs9KA

    26-01-2010, 22:37 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reactie op de blog BM
    26-01-2010
    Fietstocht naar Moskou
    Beste, wat een mooi initiatief zeg, deze tocht is ideaal voor zo'n fietsfanaat als mijn pa, Paul Viaene. Bij deze wens ik dan ook alle deelnemers voor Moskou heel veel fietsgenot, doorzettingsvermogen, succes en een onvergetelijke, mooie reis toe! Dat iedereen er gezond en wel mag aankomen in Moskou! Mijn pa kijkt er alvast enorm naar uit en ziet het het goed zitten. De familie, kleinkinderen en vrienden zulllen hem tenvolle steunen. Sportieve groetjes, Viaene Ilse.
                                                                                       

    26-01-2010, 22:17 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start BM
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Start BM om 7:00 uur vanop 't Zand te Brugge.
    Zondag 15/08/10 eerste rit BM. We starten vroeg want tegen dat we uit de stad zijn, en langs gewestwegen Aalter aandoen, afscheid nemen van onze geliefden, vrienden en kennissen is de tijd aangekomen om er wat meer vaart in te steken, zodat we via Antwerpen centrum, op tijd ons hotel bereiken, te Kasterlee.
    Ik hoor geruchten dat vrienden en kenissen een stukje met ons kunnen meefietsen vanuit Brugge tot aan Aalter.

    Rit 1.

    BRUGGE-Aalter-Merendree-Drongen-Mariakerke-Dampoort Gent-Lochristi-Eksaarde-Sinaai-Wijnveld-Waasmunster-Elversele-Tielrode-Temse-Steendorp-Bazel-Kruibeke-Burcht-Linkeroever-Fietsers door Annatunnel(te voet)-Speciaal parcours door Antwerpen, richting Ranst(naar N 116) vervolgens Broechem-Viersel(over A13)-Grobbendonck-Vorselaar-Poederlee-Lichtaart-KASTERLEE. (Circa 160 km) Aankomst Chaletpark "Fauwater" Lichtaartse Baan, 104
    Kasterlee.

    26-01-2010, 22:02 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 200 dagen geduld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nog 200 dagen voor de start van BM vanop het Zand te Brugge.

    26-01-2010, 20:19 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 uur spinning voor het goede doel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Brugge-Moskou deelnemer Walter Velle uit Gistel kon niet aanwezig zijn te Kortrijk.
    Hij had zich al een tijd voor de afspraak bekend was ingeschreven voor de spinningmarathon te Gistel.
    Ik ben even langs geweest om Walter aan te moedigen en een foto nemen.

    25-01-2010, 17:29 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ontvangst bij de leeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de foto met leeuw Museeuw.
    Nadien even bijbabbelen en er eentje gedronken op kosten van Museeuw bikes.
    Twee deelnemers zijn later toegekomen en staan niet op de foto.

    25-01-2010, 16:56 geschreven door charly

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!