Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    brouwen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
     

    Kölsch bierflesje

    Het hieronderstaande recept van Kölsch is een recept dat is gebruikt tijdens het gezamenlijk brouwen in 1997. Het resultaat is te proeven geweest op de feestavond van datzelfde jaar. Dit recept is eerder gepubliceerd in het clubblad.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1600 gram pilsmout 3EBC
    • 400 gram tarwemout
    • 12 gram Brewers Gold hopbloemen 7% (90 minuten meekoken)
    • 10 gram Saaz hopbloemen 3,2% (90 minuten meekoken)

    Maischwater:

    7 liter (aanzuren tot pH 5,5)

    Maischschema:

    temperatuur 50 °C 65 °C 70 °C 78 °C
    tijd 15 minuten 45 minuten 15 minuten 5 minuten

    Spoelwater:

    7 liter

    Kooktijd:

    90 minuten

    Gist:

    Hoegaarden (indien mogelijk Kölsch gist)

    Begin SG:

    1048

    14-01-2007 om 22:20 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
     

    Het Zwarte Gat bierflesje

    Onderstaand recept is een recept van Antoinette Rijnen. Het gaat om een bier van maar liefst 11% alcohol! Het bier is meerdere malen door Antoinette zelf gebrouwen en volgens haar is het een ontzettend heerlijk bier, dat het best tot zijn recht komt bij een drinktemperatuur van 14 - 16 graden Celsius. Dit recept is eerder gepubliceerd in het clubblad.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 2300 gram palemout
    • 1000 gram tarwemout
    • 150 gram chocolademout
    • 150 gram karamelmout
    • 45 gram zwarte mout (Antoinette heeft deze zelf in een oven gebrand)
    • 22 gram Northern brewer hop
    • 15 gram zoethout (toevoegen 30 minuten voor het einde van het kookproces)
    • 150 gram honing

    Maischwater:

    10 liter

    Maischschema:

    temperatuur 50 °C 62 °C 72 °C 78 °C
    tijd 40 minuten 25 minuten 20 minuten 10 minuten

    Spoelwater:

    De bostel uitspoelen tot men ongeveer 11,5 liter wort over heeft

    Kooktijd:

    90 minuten (tot er 10 liter wort over is)

    Gist:

    1 zakje Farma bovengistend

    Begin SG:

    1100

    Eind SG:

    1030

     

    14-01-2007 om 22:18 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Scotch Ale bierflesje

    Hieronder een recept van een Scotch Ale van de hand van Jacques Bertens. Dit recept is door hem samengesteld aan de hand van recepten van Graham Wheeler en internetrecepten. Het is eerder gepubliceerd in het clubblad.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1750 gram palemout (7 EBC)
    • 375 gram caramput (37 EBC)
    • 375 gram caramout (150 EBC)
    • 250 gram tarwevlok
    • 13 gram Saaz hopbloemen (3 gram voor het koken, 10 gram begin koken)
    • 8 gram Fuggles (4 gram voor het koken, 4 gram laatste 10 min. koken)
    • 7 gram Goldings (begin koken)
    • 5 ml karamel kleurstof
    • een snufje keukenzout

    Maischwater:

    9 liter

    Maischschema:

    temperatuur 52 °C 60 °C 72 °C 75 °C
    tijd 5 minuten 30 minuten 25 minuten 10 minuten

    Spoelwater:

    8 liter

    Kooktijd:

    75 minuten

    Gist:

    Wyeast, nr. 1728, Scottish Ale

    Begin SG:

    1065

    Eind SG:

    1012

    14-01-2007 om 22:17 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
     

    Oktoberfestbier bierflesje

    Dit recept maakt gebruik van een andere methode voor het maischen dan meestal wordt toegepast, namelijk de decoctiemethode. Deze methode is bij uitstek geschikt voor Duitse bieren zoals Weizenbieren en dit Oktoberfestbier. Meer over de decoctiemethode en andere maischmethoden vind je op de theoriepagina's. Dit recept is eerder gepubliceerd in het clubblad van "De Roerstok" in november 1996.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1250 gram pilsmout
    • 1000 gram münchnermout
    • 225 gram carapilsmout
    • 170 gram kristalmout
    • 6 gram Perle hop-pellets 7,3 % alfazuur (40 minuten koken)
    • 9 gram Mittelfrüh hop-pellets 3,6 % alfazuur (10 minuten koken)

    Maischschema (tweetraps decoctiemethode):

    Inmaischen op 50 °C. Eerste deelmaisch afnemen, 25 minuten rust op 68 °C, dan 30 minuten koken. Weer toevoegen aan de hoofdmaisch waarbij de temperatuur stijgt tot 63 °C. Deze temperatuur 20 minuten aanhouden, dan de hoofdmaisch verwarmen tot 66 °C en deze temperatuur 40 minuten aanhouden. Tweede deelmaisch afnemen en deze 30 minuten koken. Toevoegen aan de hoofdmaisch waarbij de temperatuur stijgt tot 72 °C. Deze temperatuur handhaven tot het zetmeel is omgezet in suiker. Afmaischen op 78 °C. Spoelen met 11,5 liter water met een pH van 5,8.

    Kooktijd:

    90 minuten.

    Gist:

    Wyeast nr. 2206 Bavarian lager

    Begin SG:

    1062

    Eind SG:

    1021

    14-01-2007 om 22:16 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     

    Vlierbloesembier bierflesje

    Dit is een fris zomerbier, naar een eigen recept van Martin Hofhuis. Eind mei, begin juni staat de vlierbloesem weer te geuren langs de kant van de weg en in houtwallen. Enkele jaren geleden kwam de Gulpener Bierbrouwerij met een witbier op de markt met een vleugje vlierbloesem: hun "Korenwolf". Daar heeft Martin een eigen versie op gemaakt en met succes, want het smaakte voortreffelijk. Het is een witbier met een markante en verrassende smaak.

    Geubliceerd in het clubblad van De Roerstok, juni 1997.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1000 gram pilsmout
    • 600 gram tarwemout
    • 150 gram gerstevlokken 9 EBC
    • 16 gram Herzbrücker hopbloemen 3%
    • 15 gram versgeplukte vlierbloesem, alleen de bloemetjes, van de steeltjes geritst

    Maischwater:

    7 liter (aanzuren tot pH 5,5)

    Maischschema:

    De gerstevlokken worden 3 minuten gekookt in 2 liter brouwwater. Vervolgens wordt 5 liter lauwwarm brouwwater toegevoegd en het geheel op een temperatuur gebracht van 52 °C. Daarwordt de rest van de mout gestort.
    temperatuur 52 °C 68 °C 78 °C    
    tijd 15 minuten 60 minuten 5 minuten    

    Spoelwater:

    7 liter

    Kooktijd:

    75 minuten. De hop in het begin van het koken toevoegen en de vlierbloesem de laatste 10 minuten van het koken.

    Gist:

    Hoegaarden

    Begin SG:

    1048

    Eind SG:

    1012

    14-01-2007 om 22:14 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
     

    Zware Tripel bierflesje

    Deze tripel heeft een bijzonder hoog alcoholpercentage van maar liefst 11%. Het recept is afkomstig van Antoinette Reijnen en is gepubliceerd in het clubblad van De Roerstok in oktober 1997.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 2500 gram pilsmout
    • 660 gram tarwemout
    • 330 gram havermout
    • 230 gram honing
    • 70 gram Hersbrucker hop

    Maischwater en spoelwater:

    15 liter, inkoken tot 10 liter

    Maischschema:

    temperatuur 38 °C 50 °C 62 °C 72 °C 82 °C
    tijd 20 minuten 30 minuten 30 minuten 30 minuten 15 minuten

    Kooktijd:

    90 minuten; 35 gram hop bij het begin van het koken, de rest een half uur voor het einde koken

    Gist:

    1 zakje bovengist (maak een giststarter)

    Begin SG:

    1100

    Eind SG:
    1030

    14-01-2007 om 22:14 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Oud Kruidenbier bierflesje

    Dit recept heb ik uit een handgeschreven boek uit 1862. Het boek is geschreven door Johannes Wahlen, een brouwer uit Alkmaar. Bij zo'n oud oorspronkelijk recept moet je heel wat rekenen om de oude maten om te zetten in de moderne decimale gewichten. Verder kan ik alleen maar raden naar het gevolgde maischschema en de gebruikte hop en gist. In het onderstaand recept heb ik deze naar eigen idee ingevuld. Er worden maar liefst vier verschillende kruiden gebruikt die het bier een heel eigen kruidige smaak geven. Met name de hoeveelheid kruidnagel kan naar mijn idee wat minder.

    Jacques Bertens (gepubliceerd in het clubblad van De roerstok, oktober 1996)

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1200 gram pilsmout
    • 1200 gram palemout
    • 330 gram tarwevlokken
    • 250 gram havervlokken
    • 25 gram Saaz hopbloemen
    • Tijdens het koken 1,5 gram gemalen gember toevoegen.
    • Na de start van de hoofdgisting toevoegen:
      • 0,5 gram gemalen kaneel
      • 0,6 gram gemalen kruidnagel
      • 0,7 gram gemalen anijszaad

    Maischwater:

    11 liter

    Maischschema:

    temperatuur 50 °C 60 °C 70 °C 78 °C
    tijd 15 minuten 30 minuten 25 minuten 1 minuten

    Spoelwater:

    6 liter

    Kooktijd:

    60 minuten

    Gist:

    Delta X of een andere neutrale gist

    14-01-2007 om 22:12 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Weizen bierflesje

    Gerry Hage is op bezoek geweest bij de Isar-brouwerij in München. Hier kreeg hij het recept voor Weizenbier, waarvan hij ons wil laten meegenieten. Gepubliceerd in het clubblad van De Roerstok, juni 1996.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1000 gram tarwemout
    • 940 gram pilsmout
    • 30 gram caramelmout
    • 4 gram hop

    Maischwater:

    7 liter

    Maischschema:

    temperatuur 44 °C 62 °C 72 °C 78 °C
    tijd 10 minuten 20 minuten 20 minuten 5 minuten

    Spoelwater:

    6 liter

    Kooktijd:

    90 minuten tot er 10,6 liter wort over is.
    2 gram hop na 10 min begin koken, 2 gram hop 10 min voor einde koken

    14-01-2007 om 22:11 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     

    Indian Pale Ale bierflesje

    Dit recept komt uit Zymurgy Special 1995 volgens een recept van John R. Griffiths.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 2400 gram pale mout
    • 240 gram kristalmout
    • 15 gram Chinook hopbloemen (12,8% alfazuur)(75 minuten)
    • 30 gram Northdown hopbloemen (9,4% alfazuur)(30 minuten)
    • 15 gram Kent Goldings hopbloemen (5,5% alfazuur)(dry-hopping)
    • 8 gram Hallertauer hopbloemen (4,1% alfazuur)(dry-hopping)

    Maischwater:

    9 liter

    Maischschema:

    temperatuur 68 °C
    tijd 60 minuten

    Spoelwater:

    Spoelen tot je maximaal 13 liter wort over hebt.

    Kooktijd:

    75 minuten

    Gist:

    2 zakjes Nottingham Ale yeast

    Begin SG:

    1062

    Eind SG:

    1018

    14-01-2007 om 22:11 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Bokbier bierflesje

    Met onderstaand recept voor een bokbier heeft Francine Reichwein de eerste prijs behaald in de klasse donker dikbier.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 2000 gram pilsmout
    • 660 gram munichmout
    • 260 gram ambermout
    • 100 gram caramelmout
    • 65 gram tarwemout
    • 75 gram bruine suiker
    • 14 gram Record hop (90 minuten meekoken)
    • 11 gram Hallertau hop (90 minuten meekoken)
    • 10 gram Hersbrucker Spalt (15 minuten meekoken)

    Maischwater:

    7,5 liter

    Maischschema:

    temperatuur 53 °C 62 °C 73 °C 78 °C    
    tijd 45 minuten 60 minuten 60 minuten 5 minuten    

    Spoelwater:

    6 liter

    Kooktijd:

    90 minuten

    Gist:

    Westmalle gist (opgekweekt uit een flesje
    Trappistgist (zakje korrelgist)

    Begin SG:

    1066

    Eind SG:

    1008

    14-01-2007 om 22:09 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    De Perfecte Dubbel bierflesje

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1.500 gram pilsmout
    • 750 gram Münichmout (15 EBC)
    • 250 gram Karamelmout (100 EBC)
    • 25 gram Hallertau hop van 5%

    Maischwater:

    7 liter. Beslag aanzuren met behulp van melkzuur tot pH = 5,5

    Maischschema:

    temperatuur 52 °C 62 °C 68 °C 72 °C 78 °C
    tijd 20 minuten 30 minuten 15 minuten 15 minuten 5 minuten

    Spoelwater:

    7 liter (aanzuren indien nodig)

    Kooktijd:

    90 minuten (tot er 10 liter over is)

    Gist:

    Keuze van de gist is vrij. Tips: zelf opkweken uit een flesje "echte Trappist", Farma bovengist, Delta-V of Boots.

    Het bier zal zeer waarschijnlijk een kleur krijgen van 50 EBC en een bitterheid van 20 EBU.

    14-01-2007 om 22:09 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dortmunder bierflesje

    Omdat de meeste Roerstokleden vooral bovengistende bieren maken, leek het wel een aardig idee om eens een eenvoudig recept van een ondergistend bier te geven. Het wordt namelijk weer kouder en zelf heb ik de ervaring dat het zonder speciale koelapparatuur toch mogelijk is om, gebruik makend van de winter, een ondergistend bier te brouwen.

    Alweer enige jaren geleden nam Chris Wisse van huisbrouwerij Domus voor ons een grote fles ondergist mee. Hiervan heb ik dankbaar gebruik gemaakt door een soort Dortmunder te brouwen, gewoon op zolder waar het aardig koud was. Chris Wisse had verteld dat ondergist het ook bij hogere temperatuur doet en dat het gistproces zelfs sneller gaat als de hoofdvergisting plaatsvindt bij ongeveer 10 graden of zelfs hoger. Het resultaat was een bier dat door velen gewaardeerd werd als gewoon lekker, de temperatuur van de nagisting lag op ongeveer 4 graden, nogmaals gewoon geleverd door moeder natuur. Misschien toch eens proberen als Koning Winter gaat regeren. Geleid door Erwin Krol komen we er wel.

    Paul Langenberg

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 3.500 gram pilsmout
    • 100 gram Caramelmout
    • 17 gram Hallertau hopbloemen (sterkte onbekend)

    Maischwater:

    11 liter

    Maischschema:

    temperatuur 37 °C 42 °C 52 °C 62 °C 72 °C 78 °C
    tijd 15 minuten 15 minuten 10 minuten 40 minuten 45 minuten 3 minuten

    Spoelwater:

    5 liter (aanzuren indien nodig)

    Kooktijd:

    75 minuten

    Gist:

    Domus (totale gistingsduur was 4 weken)

    Begin SG:

    1070

    Eind SG:

    1014

    14-01-2007 om 22:07 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Asser Tripel bierflesje

    Hieronder het recept

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 3000 gram pilsmout
    • 200 gram tarwe (mout/vlokken/meel)
    • 200 gram gierst
    • 250 gram gele basterdsuiker
    • 20 gram Northern Brewer hoppellets 6% (begin koken)
    • 8 gram Saaz hoppellets 3,5% (10 minuten voor het einde)
    • 2 gram korianderpoeder (10 minuten voor het koken)

    Maischwater:

    8 liter

    Maischschema:

    temperatuur 52 °C 63 °C 73 °C 78 °C
    tijd 15 minuten 40 minuten 20 minuten 1 minuten

    Spoelwater:

    Spoelen tot je ongeveer 13 liter wort hebt.

    Kooktijd:

    75 minuten

    Gist:

    1 zakje Farma trappistgist

    Begin SG:

    1080

    14-01-2007 om 22:05 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen brouwen van bier

    14-01-2007 om 21:44 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen brouwen van bier

    14-01-2007 om 21:42 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/chrisse

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    14-01-2007 om 21:22 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!