Varkenswangetjes met bier
8 varkenswangen
100 gr. gerookt spek in blokjes
½ groene kool
zeste van ½ sinaasappel ( = gewassen sinaasappelschil in reepjes)
2 ajuinen
1 spl. acacia honing
100 gr. boter
25 cl. blond bier
10 cl. kalfsfond
10 jeneverbessen
zeezout en peper
Bereiding
1. Bak de wangen bruin langs beide kanten en laat ze even rusten op een grill .
2. Snijd de ajuin fijn en laat hem sudderen in wat olie, roer met een houten lepel regelmatig om . Voeg vervolgens de blokjes gerookt spek en de wangen toe. Giet de kalfsfond alsook het bier en 1 spl. acacia honing erbij, meng en laat ongeveer 1 h. sudderen.
3. Neem de kool en snijd ze in 1 à 2 cm. repen en laat 4 minuten in gezouten water koken , spoel met koud water . Laat uitlekken.
4. Neem 100 gr. boter, voeg de groene kool (uitgelekt ) toe alsook de zeste van de sinaasappel, de 10 jeneverbessen en 3 spl water, meng goed en laat 3 minuten sudderen .
5. Dien de wangetjes op samen met de met sinaasappel geparfumeerde kool.
Serveer daarbij een blonde Leffe of een Franse boerenwijn zoals Madiran of een Gigondas
|