CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    26-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sot l'y laisse 2

    Gebakken asperges met langoustines en sot l’y laisse.

     Voor 4 personen

     • 12 sot l’y laisse of 12 blokjes kippfilet
     • 8 langoustine
     • 12 asperges
    • 1 sjalot , fijn gesneden
     • 100 gr. lamsoren
    • ½ dl. Ingekookte bruine fond
    • 15 gr. boter
     • 8 fijne takjes raketsalade
     • 12 kleine sprietjes bieslook • peper , zout • olijfolie om te bakken

    Voor de lakeersaus :

    1 eetlepel Luikse siroop 2 eetlepels sojasaus ½ kfl. Fijn gesneden gember.
     1. Pel de langoustines en kruid met peper en zout in een scheutje olijfolie
     2. Maak de asperges schoon .Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af in ijswater . Bak ze in klontje boeter . Breng op smaak .
     3. Verwijder het steeltje van de lamsoren . Laat een klontje boter in de pan smelten en stoof de sjalot , voeg de lamsoren eraan toe en bak kort . Breng op smaak .
     4. Lakeersaus : meng de Luikse siroop met de sojasaus . Meng daarna met de gember .
     5. Kruid de sot l’y laisse met peper en zout . Bak kort in een klontje boter . Giet het overtollig vet weg en voeg de lakeersaus toe .Schud op totdat de saus rond het vlees kleeft .
    6. Breng de kippenbouillon aan de kook en roer 15 gr.boter onder . Breng op smaak
    . 7. Leg de asperges op een bord en de 2 langoustines erop . Schik de lamsoren in hoopjes ernaast met daarop de sot l’y laisse . Werkaf met de bieslook en de raketsla . Lepel er wat saus tussen .

    Als wijn tip : een Côtes de Provence rosé
     




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!