Gebakken asperges met langoustines en sot ly laisse.
Voor 4 personen
12 sot ly laisse of 12 blokjes kippfilet 8 langoustine 12 asperges
1 sjalot , fijn gesneden 100 gr. lamsoren
½ dl. Ingekookte bruine fond
15 gr. boter 8 fijne takjes raketsalade
12 kleine sprietjes bieslook
peper , zout
olijfolie om te bakken
Voor de lakeersaus :
1 eetlepel Luikse siroop
2 eetlepels sojasaus
½ kfl. Fijn gesneden gember. 1. Pel de langoustines en kruid met peper en zout in een scheutje olijfolie 2. Maak de asperges schoon .Kook ze beetgaar in gezouten water en koel af in ijswater . Bak ze in klontje boeter . Breng op smaak . 3. Verwijder het steeltje van de lamsoren . Laat een klontje boter in de pan smelten en stoof de sjalot , voeg de lamsoren eraan toe en bak kort . Breng op smaak . 4. Lakeersaus : meng de Luikse siroop met de sojasaus . Meng daarna met de gember . 5. Kruid de sot ly laisse met peper en zout . Bak kort in een klontje boter . Giet het overtollig vet weg en voeg de lakeersaus toe .Schud op totdat de saus rond het vlees kleeft .
6. Breng de kippenbouillon aan de kook en roer 15 gr.boter onder . Breng op smaak .
7. Leg de asperges op een bord en de 2 langoustines erop . Schik de lamsoren in hoopjes ernaast met daarop de sot ly laisse . Werkaf met de bieslook en de raketsla . Lepel er wat saus tussen .
Als wijn tip : een Côtes de Provence rosé
|