Ik heb dat voor de 1ste maal gegeten in Parijs vele jaren geleden in een russiche resaurant-spectacle eerst wat verrast maar toch geproefd en aangenaam verrast, niet zo evident een zoute pannekpoek met gerookte zalm zure room en kaviaar . Je kunt ze kopen bij Delhaize en de Match , maar veel beter als je ze zelf maakt. Hier is het recept nauwkeurig te volgen.
Nodig voor 6 personen :
- 300g bloem
- 3 eieren
- 1/4 l melk
- 1 dl room
- 15 g gist
- zout
- 50 g.boter voor het bakken.
- Garnituur,
- 12 fijne gerookte zalm of gemarineerde haring van de Zwarte Zee
- 2 dl zure room
- 80 g boter
- 1 potje kaviaar of lompviseieren of zalmeieren.
- Werkwijze :
- Los de gist op in lauwe melk .neem de bloem en voeg de melk bij alsook de eieigelen lichtjes zouten en laat 3 uur rusten.
- Als men eraan begint ,voeg de room en de eiwitten erbij die men tot sneeuw klopt.
- Warm de boter op in een klein pannetje giet er met een kleine pollepel de deeg
- in en laat kleuren in de pan en draaie om.
- Hou warm met aluminium folie en doe verder tot 6 pannenkoekjes.
- Dien op als volgt ,de pannenkoek daarop de zalm daarop de zure room die lichtjes geklopt werd en de kaviaar of de zalmeieren.
Om van te smullen!!!!!! Smakkelijk!!!
Een glaasjie diep gekoelde vodka of een glas witte wijn hoort er bij. Groetjes Cleo2007.
|