Glaasje met coulis van framboos, witte chocomousse en gebroken speculaas

Ingrediƫnten
:
1 dl coulis van framboos
1 gelatineblaadje
4 verse framboosjes
50 g speculaas
Voor de mousse:
2 dl melk
40 g suiker
60 g eigeel
2 g gelatine
400 g witte chocolade
600 g room
Bereiding
1. Verwarm de coulis en laat er het geweekte en uitgeknepen gelatineblaadje in oplossen. Giet deze coulis in de bodem van mooie hoge glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
2. Laat voor de mousse de melk aan de kook komen. Klop intussen het eigeel met de suiker luchtig. Stort de melk op de eieren en doe alles terug in de kookpan. Verwarm rustig en blijf roeren tot de eieren wat binden. Laat zeker niet koken, want dan gaan de eieren schiften. Haal van het vuur en laat er de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen. Giet dit mengsel over de chocolade en laat die smelten.
3. Klop de room tot zachte pieken en spatel het chocolademengsel er onder. Zet in de koelkast om op te stijven.
4. Doe wat van de mousse in de glaasjes en ga verder met een laagje gebroken speculaas en opnieuw mousse. Werk af met een framboosje.
|