Gepofte aardappel met pastinaakvulling Ingrediënten voor 4 personen :
4 aardappelen (Bintje)
1 pastinaak
150 g kervel
2 eetlepels zure room
kruidenzout Was de aardappelen en prik er enkele keren in met een vork. Plaats de aardappelen in de oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten. Maak intussen de pastinaak schoon, snij in stukken en stoom gaar. Was de kervel en verwijder de blaadjes van de steeltjes. Hou enkele blaadjes kervel apart voor de garnering.
Pureer de gare pastinaak met de rest van de kervel. Breng de puree op smaak met de zure room en wat kruidenzout. Snij een kapje van de gare aardappelen, verwijder een weinig aardappelkruim en vul de aardappelen met de pastinaak-kervelpuree. Plaats nog 2 minuten in de oven onder de grill zodat de puree lichtjes kleurt. Garneer elke aardappel met een takje kervel.
Uit : Koken, lekker natuurlijk !
© Foto: Wim Vanderstraeten
|