CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    28-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GESAUTEERD KALFSVLEES MET GROENTEN

    "GESAUTEERD KALFSVLEES MET DIVERSE GROENTEN"
     
    Als laatste in mijn reeks van stoofpotjes (eenpansgerechten) een typisch Frans recept uit een tot op de draad versleten (letterlijk) kookboek dat ik altijd op reis meesleur als ik ergens een villa huur.
    Het Franse 'sauter' betekent in de keuken het snel aanbakken van vlees, vis of groenten in een vette substantie zonder deksel op de pan. Nadien wordt alles geblust met wijn en/of bouillon. Ik maakte dit gerechtje klaar op 22 september, toen het nog heerlijk tafelen was op ons terras.
    Nodig voor 4 personen :
    • 800 gr kalfsstoofvlees in blokjes versneden • 5 eetlepels olijfolie • 40 gr boter • 1 dl droge witte wijn • 1/2 liter runderbouillon of kalfsfond • 1 groene peper • 1 rode peper • 3 wortelen • 1 selderijstengel • 2 grote tomaten • 1 dl lichte room (20% bv. Gervais) • 1 koffielepel marjolijn- of oreganokruiden • bloem • peper en zout
    Bereidingswijze :
    • Kruid het kalfsvlees met peper en zout en wentel het in de bloem.
    • Verhit de boter en twee eetlepels olijfolie in een 'sauteuse' (zie foto) en bak alle stukjes kalfsvlees aan gedurende 5 minuten tot ze een mooie kleur hebben. Blus met de witte wijn en laat het vocht verdampen. Voeg de bouillon of de fond toe samen met de kruiden. Laat zachtjes garen gedurende 1 uurtje.
    • Was en reinig de groenten. De pepers ontdoen van zaden en zaadlijsten, de selderijstengel ontdraden en in julienne snijden, de wortelen schillen en eveneens in julienne versnijden. De tomaten ontpitten en ontvellen en in dobbelsteentjes versnijden. Laat alle groenten (behalve de tomaat) uitzweten gedurende een vijftiental minuten in de rest van de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog een tiental minuten sudderen. Vervolgens de groenten bij het vlees doen.
    • Tien minuten voor het einde van de gaartijd het deksel van de pan nemen, de room toevoegen en een tiental minuten de saus latten indikken.
    • Garneer de schotel met een paar oreganotakjes.
    • Dien op met pasta, rijst of gekookte aardappelen.
     
    Wijntip : Een Château du Gazin (Canon-Fronsac) of een wijn uit de Medoc. In elk geval geen Bourgogne omdat het gerecht zijn 'lichtvoetigheid' niet mag verliezen.
     
    Smakelijk eten, Heli Rombaut  en Jeanine Lammens



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    30-09-2007
    goede avond cleo
    ga dit recept eens maken ,moet heerlijk zijn,met rijst bvb,fijne avond nog

    konijntjeshs0.gif



    30-09-2007, 19:53 geschreven door georgette
    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!