Ingrediënten
voor 4 personen * 4 zesribben van 120 g
* 200 g gorgonzola
* 3 dl runderfond
* 1 dl rode wijn
* 2 teentjes knoflook
* 1 zoete ui
* 1/2 bussel citroentijm
* 200 g vastkokende aardappelen
* 3 dl melk
* 6 eieren
* Peper en zout
Groenten naar keuze Zesrib met gorgonzola en aardappelblinis
1 uur
bereiding
Kook de aardappelen in gezouten water en pureer ze. Meng met de melk en de eieren en kruid met peper en zout. Hak de citroentijm fijn en meng met het aardappelmengsel. Maak blinis van het aardappelmengsel. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit ze in een beetje olijfolie. Blus met de rode wijn en laat even inkoken. Bevochtig met de fond en breng aan kook. Los hierin de kaas op en kruid met peper en zout. Bak de zesribben op hoog vuur en kruid met peper en zout. Serveer met een paar blinis, de groenten en de saus.
Als wijn bvb. een Barolo. Een wijn uit de streek van Piëmont (Italië )
Reacties op bericht (2)
17-12-2007
Jeanine
Nu weet ik weer eens wat klaargemaakt een dezer dagen !
Lekker lijkt het me !
groetjes
Rita
17-12-2007, 09:22 geschreven door rita
Hoi Cleo
Koud gezond vriesweer brengt ons naar het jaareinde...dus geniet van het winterzonnetje...dit is een heerlijk receptje lijkt me hmmm
Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.