Ingrediënten voo 4 personen
2 kg eenden
5 dl bruine fond
2 sinaasappelen
1 stukje truffel
1 sneetje wit brood
Geglaceerde eendfilets met sinaasappel Braad een eend van 2 kg 35 minuten in een op 240°C voorverwarmde oven tot het vlees rosé is. Snijd er de poten af. Snijd de filets in dunne plakjes en schep er sauce chaud-froid brune à l'orange (bruine fond met sinaasappelschilletjes) over; garneer ze met truffelschilletjes en in ruitjes gesneden sinaasappelschil. Druppel er zoveel portgelei over dat ze glanzen en zet in de koelkast. Maak een mousse van pootvlees met stukjes truffel. Doe deze mousse in een bol vormpje en laat hem in de koelkast opstijven. Snijd een snee witbrood in de vorm van dit vormpje en beboter het. Leg het op een bord en smeer daarop de mousse. Leg de plakjes filet tegen de mousse eromheen. Schep er wat gelei omheen. Garneer met geschilde partjes sinaasappel. Gebruik de sinaasappelschillen desgewenst als 'mandjes' voor portgelei.
|